Mimozemšťané jsou s námi už dlouho

ARCHIV / SVĚTOVÉ ZÁHADY / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / 21. 7. 2023

Astrofyzik z Harvardu objevil na dně Tichého oceánu trosky mimozemské sondy. Výprava, kterou zorganizoval profesor Avi Loeb na místo havárie UFO, přinesla výsledky, mimozemšťané jsou s námi.

Co spadlo, není ztraceno

„Neuvěřitelná síla materiálu pozůstatků předmětu naznačuje, že ho vytvořili mimozemšťané a v podmínkách velmi odlišných od těch, které jsou charakteristické pro Sluneční soustavu. Objevený materiál je pevnější než jakýkoli jiný materiál kosmického původu z těch, které jsou v katalogu NASA,” řekl slavný astrofyzik profesor Abraham (Avi) Loeb z Harvardu (Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, člen prezidentské rady USA pro vědu a technologii), když komentoval svůj úžasný objev.

Připomeňme, že mluvíme o záhadném objektu, který vstoupil do zemské atmosféry 8. ledna 2014 a ve stejný den spadl do Tichého oceánu poblíž Papuy-Nové Guineje. Loeb a jeho kolega Amir Siraj analyzovali trajektorii vesmírného hosta a zjistili, že se pohybuje rychlostí více než 60 kilometrů za sekundu (216000 kilometrů za hodinu), tedy mnohem rychleji než jakékoli meteority a asteroidy obíhající ve Sluneční soustavě.

Z toho vědci usoudili, že objekt přiletěl z jiného hvězdného systému. Své argumenty prezentovali ve článku zaslaném do The Astrophysical Journal Letters. Ale článek nebyl nikdy zveřejněn. Zasáhlo vesmírné velitelství Spojených států (USSC), které, jak se ukázalo, okamžitě utajilo informace týkající se průletu objektu. Důvodem prý bylo, že vědci použili data ze špionážní družice ministerstva obrany USA a ze stanic sledujících objekty, které vstupují do zemské atmosféry. S jejich pomocí armáda řídí pohyb balistických střel a rozpoznává jaderné výbuchy. Zveřejnění dat by odhalilo schopnosti systému.

Ale něco se najednou změnilo. Na začátku dubna 2022 generálporučík John Shaw, zástupce velitele USSC, náhle informoval NASA. Ve zvláštním memorandu uznal, že Loeb a Siraj správně určili rychlost objektu. A že je tak vysoko – spolu s hyperbolickou trajektorií objektu nepopiratelně naznačuje, že není lokální, ale mezihvězdný.

Nalezl, jak slíbil

Objekt, který 8. ledna 2014 spadl do Tichého oceánu, získal oficiální označení CNEOS dne 2014-01-08, snadněji IM1. Velikost nebyla větší než metr, vážil asi půl tuny. Loeb a jeho nejaktivnější příznivci, kteří se spojili v projektu Galileo, vytrvale přesvědčovali, že právě tento IM1 nebyl vůbec meteorit, ale havarovaná automatická sonda, kterou vytvořili mimozemšťané. Měli v plánu vyplout na výpravu, hledat trosky a začali na cestu vybírat peníze. Výsledkem bylo působivé množství 1,5 milionu dolarů. Zdá se, že ne nadarmo.

Vědci opustili ostrovní město Lorengau na palubě Silver Star, když předtím určili oblast pátrání – oblast o rozměrech 10 krát 10 kilometrů. Tedy oblast ne tak velká, aby se nepočítalo s úspěchem. Do dnešního dne bylo nalezeno 50 úlomků, většinou malých kovových kuliček. Kuličky byly zvednuty magnetem, po zametení dna nejpravděpodobnější trajektorie mimozemské sondy. Předběžná analýza (rentgenová fluorescenční spektroskopie) ukázala, že kov je neuvěřitelně tvrdé železo.

Po návratu expedice čeká vědce ještě důkladnější výzkum. Bez ohledu na to, co se nakonec ukázalo být objektem – meteoritem nebo sondou – vědci poprvé získali materiál, který pochází z jiného hvězdného systému. Mimozemšťané tady byli.

Kdo je Abraham Loeb

Abraham Loeb získal celosvětovou slávu svým tvrzením, že Oumuamua, obří 400 metrů dlouhý válec, viděný ve Sluneční soustavě v roce 2017, je
mimozemská kosmická loď. Profesor Dr. Sean M. Kirkpatrick, ředitel AARO – All-domain Anomaly Resolution Office, nedávno vytvořený americkou armádou za účelem objasnění povahy UFO, připravili rozsáhlou zprávu s důkazy, že Oumuamua byla mateřská loď – jedna těch, které uvolňují automatické průzkumné sondy pro studium Země a dalších planet Sluneční soustavy. Jde o několik desítek či dokonce stovek sond. Předmět, který rozhazoval železné koule po dně Tichého oceánu, byl jen jedním z nich.

ZDE můžete vidět foto z výpravy.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit