10 nejpodivnějších sexuálních tradic a rituálů

ARCHIV / KURIOZITY / SVĚTOVÉ ZÁHADY / 16. 10. 2023

Kultura pohlavních vztahů a tradic je organickou součástí kultury společnosti. V různých dobách a v různých zemích vznikly a udržovaly se rozličné podivnosti v kultuře, ale i v intimních vztazích.

Starověký Egypt – Masturbace za bohatou úrodu

Země měla velmi výraznou sexuální kulturu, ve které bylo jen málo společenských tabu pro většinu svobodných mužů a žen. Záplavy Nilu byly považovány za ejakulaci boha stvořitele Atuma. Jakmile se řeka vylila z břehů, faraon, náměstek boha na Zemi, provedl slavnostní veřejnou masturbaci do vod Velké řeky.

Indonésie – Svátek Pon: 7 partnerů pro šťastný život

V Indonésii se dodnes slaví svátek s názvem Pon. Akce se koná sedmkrát do roka a během ní jdou lidé k posvátné hoře na ostrově Jáva, aby jim zvláštní obřad zajistil úspěch a štěstí. Účastníci musí strávit noc s neznámým partnerem. Místní obyvatelé věří, že úspěch budou mít ti, kteří měli v průběhu roku 7 krát sex se stejným partnerem.

Antické Řecko – Homosexualita byla normální

Země byla vrcholně sexuálně vyspělou civilizací v dějinách lidstva a měla plno tradic. Homosexualita byla považována za normální a intimní touhy se dělily pouze na aktivní nebo pasivní. „Aktivní” muž byl dominantní, což odráželo jeho roli ve společnosti, předurčovalo vyšší společenské postavení a mužnost. „Pasivní” muž byl odsouzen k podřízenosti, pokoře a často odsouván k nižším vrstvám společnosti. Nejběžnější forma homosexuálních vztahů byla v Řecku mezi dospělými muži a malými chlapci. Dospělý muž měl v takových vztazích zároveň sloužit pro chlapce jako vzor, učitel a ochránce.

Indie – Zvláštní obřad Hotul

Kmen Muria žije hluboko v lesích Chhattisgarh v centrální Indii a udržuje jednu ze zvláštních tradic, tzv. hotul – svátek, během kterého dospělí učí dospívající děti kmenové znalosti, písním, tanci, i jak se zapojit do sexuálních vztahů. V noci se konají slavnostní orgie a hlučné veselí. Dívky pijí nápoj vyrobený na základě různých travin, který má fungovat jako antikoncepce, a volí si celou řadu sexuálních partnerů na noc. Pokud bylinný nápoj nefungoval a dívka otěhotní, celá vesnice přijímá dítě za své, protože ustanovit otce je nemožné.

Haiti – Svátek Saut d’Eau

Saut d’Eau je místo pod vodopády, kde se každoročně odehrává neobvyklý náboženský svátek. Každé léto v červenci vyznavači Voodoo konají pouť na toto svaté místo, aby se účastnili posvátného obřadu zasvěcenému bohyni lásky. Nejprve se všichni koupou nazí pod vodopády a prosí o přízeň nebes. Pak se někteří účastníci (samozřejmě nazí) zapojí do erotického tance v blátě a krvi obětních zvířat.

Niger – Festival guérewol

Wodaabe neboli „lidé tabu” je kmen v Nigeru známý pro krásu mužů a bohatost kulturních obřadů. Tradičně zde rodiče organizují svatby svých dětí v jejich útlém věku. Během každoročního festivalu guérewol se mladí muži obléknou do svých nejlepších šatů a nalíčí si obličej. Pak se seřadí před ženami, které si tak mezi nimi vybírají nového manžela. Na rozdíl od formálního prvního manželství se tato forma nazývá opravdové „manželství z lásky”.

Himaláje – Jedna žena pro dva bratry

V Himalájích, kde je velmi málo pozemků pro zemědělství a pastvu, rodiny s více než jedním synem mají problémy s dělením majetku mezi nimi. Aby nedošlo k rozdělení již malých pozemků, fungují v Nepálu funguje, kdy se hledá jedna žena pro všechny syny. Antropologové nazývají tuto formu manželství jako polyandrické / bratrskou neboli fraternální polyandrií.

Papua-Nová Guinea – Magie sexu

Kulturně nejrůznorodější oblast na planetě, kde se hovoří 848 různými jazyky a je zde nesčetné množství tradičních komunit a tradic. Kmen Trobriand praktikuje magické zaklínání, které se přenáší z generace na generaci. Jsou často používány k navození erotických pocitů v objektu vášně a toho, jak se stát pro druhé pohlaví přitažlivějším. V tomto kmeni se začíná se sexuální aktivitou již v raném věku, dívky ve věku 6–8 let a chlapci od 10–12 let. Zajímavé je, že mladí lidé se mohou zabývat sexem bez omezení už před manželstvím, ale nesmí to dělat při jídle.

Papua-Nová Guinea – Pití spermie

Sexuální praktiky kmene Semba jsou ještě extrémnější. Chlapci jsou zcela izolováni od dívek od 7 do 17 roku věku. Propichují jim kůži, aby se odstranilo „znečištění, které je postihlo v kojeneckém věku od řeči žen”, a konzumují velké množství cukrové třtiny, což vyvolá krvácení z nosu a zvracení. Navíc pijí spermie svých stařešinů, aby byl „zabezpečen dobrý růst, síla a sexuální potence”. Když se chlapci vrátí do společnosti, pokračují v praxi krvácení z nosu, aby ukázali menstruační cyklus svých manželek.

Austrálie – Obřad iniciace do dospělosti

Domorodý kmen Mardudjara provádí jeden z nejvíce šokujících rituálů zasvěcení do mužnosti. Ve věku 10 nebo 12 let se chlapcům vyrazí přední zub a probodne nosní přepážka. Od té doby je chlapec symbolicky mrtvý, dokud ho ostatní lidé neodvedou do pouště, neudělají obřízku a chlapec nesní svou předkožku. Stojí za zmínku, že během celého tohoto procesu musí být chlapec zticha. Jakmile je proveden řez na spodní straně penisu, krev kape do ohně k „očištění”. Od té doby všichni muži močí z otvoru v dolní části svého penisu.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit