Málo známé záhady část 1.

ARCHIV / SVĚTOVÉ ZÁHADY / TOP články / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / ZTRACENÉ VĚDOMOSTI / 17. 11. 2023

Vždy se bojíme věcí, kterým nerozumíme, ale zároveň nás zajímají. Záhady, jako jsou duchové, monstra a únosy, nás děsí, avšak snažíme se najít racionální vysvětlení, co by mohlo být za těmito podivnými událostmi.

Poradní kameny v Georgii

V roce 1979 byl postaven jeden z nejzáhadnějších monumentů ve Spojených státech. Lidé měli od té doby spoustu času zeptat se muže, který postavil „Georgijské poradní kameny” (Georgia Guidestones) na jejich význam, že? Nikdo však neví, co ve skutečnosti znamenají. Stalo se tak pravděpodobně částečně proto, že tento monument, často nazývaný americký Stonehenge, představuje záhady v zašifrovaném poselství, které je na něm vyryto v osmi jazycích.

Desky, které jsou umístěny v Elbert County, nesou zprávu, která se skládá z deseti základních ustanovení. Kromě toho je vedle pomníku na zemi instalován další kámen, který uvádí astronomické účely tabulek a naznačuje, že pod podivným pomníkem je pohřbena časová kapsle. Neexistuje však žádný důkaz o tom, že kapsle skutečně existuje. Vzhledem k tomu, že muž, který si tento pomník objednal, se skrýval pod pseudonymem „Mr. R. C. Christian” neexistují žádné stopy, které by nám napověděly, co ho přimělo ke konstrukci monumentu, ani jeho význam. Dne 6. července 2022 byla jedna z desek odstřelena neznámými pachateli. Kvůli bezpečnosti byly zbývající desky následující den zbourány Úřadem pro vyšetřování státu Georgia.

Fialové koule v Arizonské poušti

Na počátku roku 2013 se žena jménem Geraldine Vargasová procházela se svým manželem pouští poblíž jejich domu v Tucsonu v Arizoně. Narazili na fenomén, který vědce zcela zmátl. Objevili obrovský kus země pokrytý podivnými fialovými koulemi a nikdo dodnes nedokáže pochopit, co tyto koule jsou a jak se tam dostaly.

Zdá se, že jde o rosolovité plísně, ale botanici v Arizoně zatím nedokázali najít odpověď na otázku po příčině jejich vzhledu, stejně jako jejich složení. Z koulí vytéká kapalina a někteří lidé spekulovali, že mohou být mimozemského původu, vzhledem k tomu, že nic takového v oblasti nikdy nebylo vidět a nikdo nemá nejmenší tušení, jak se tam dostaly. A tak se řadí mezi nevysvětlené záhady.

Ogopogo

Ačkoli každý slyšel o lochneské příšeře, jen málokdo ví o Ogopogu. Je to mořská příšera, o které se předpokládá, že žije v jezeře Okanagan v Britské Kolumbii v Kanadě. Každý rok se objevují zprávy, že stvoření bylo spatřeno. Podle očitých svědků je délka Ogopogo od 6 do 15 metrů a první oficiálně zaznamenaná zmínka o něm byla učiněna v roce 1872.

Na rozdíl od jiných podobných tvorů lze zmínky o Ogopogo dokonce nalézt v místním folklóru. Podle legendy se místní kmeny bály některých částí jezera kvůli obrovskému monstru, které tam žije. Když do oblasti poprvé dorazili bílí osadníci, postupně se o existenci tohoto monstra přesvědčili. Mimo jiné existují dokonce zprávy, že něco záhadného vtáhlo koně do hlubin jezera.

Vzducholoď duchů

Ještě za druhé světové války byly vzducholodě poměrně široce používanou formou letecké dopravy. Často byly využívány k hlídkování, ale i přesto, že plnily velmi reálné a velmi důležité úkoly, lidé si při zmínce o vzducholodi nejčastěji vybaví vzducholoď Hindenburg, která havarovala v roce 1937. Pět let po té havárii však došlo k dalšímu incidentu se vzducholodí, který patří mezi nevysvětlené záhady. Poté, co na vzducholodi odletěli dva lidé, vrátila se prázdná – na palubě nebyl jediný pilot.

V roce 1942 vzducholoď „L-8” vyletěla na hlídku u pobřeží San Francisca poté, co byl hlášen možný únik ropy. Po nějaké době začala vzducholoď klesat, až nakonec havarovala v Daly City v Kalifornii. Piloti Ernest Cody a Charles Adams však na palubě nebyli. Záchranný člun a padáky byly stále na palubě, a přestože chyběly obě záchranné vesty, vysílačka byla plně funkční. Ze vzducholodě však nebylo přijato žádné rádiové vysílání, což naznačovalo nějaké problémy. Co se tedy stalo s piloty? To se zatím neví, protože se nikomu nikdy nepodařilo najít stopy žádného z mužů.

Mimozemský únos na řece Allagash

V roce 1976 se čtyři muži vydali na ryby na venkov Maine na řece Allagash. Tvrdili, že při nočním rybolovu si všimli, že jejich směrem letí nějaký předmět. To, co následovalo, je považováno za jeden z nejslavnějších únosů v historii USA. Tvrdí, že si nepamatují poměrně dlouhou dobu, a zejména poznamenávají, že poté, co objekt zapálil pobřežní oblast, zhasl během několika sekund.

Oba bratři a dva jejich přátelé vyprávěli příběhy o únosu, které, i když samy o sobě neúplné, vytvořily velmi živý obraz. Všichni muži bez problémů prošli testem na detektoru lži, což naznačuje, že jsou buď velmi dobří lháři, nebo pevně věřili, že je unesli mimozemšťané. Všichni čtyři muži navíc měli velmi podobné sny, jaké měli ještě několik týdnů po události. Každá z jeho nočních můr popisovala dosti invazivní a ponižující zážitek.

autor: – skm –
foto: commons.wikimedia.org
Pixabay


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit