Ozvou se mimozemšťané na opilou zprávu?

ARCHIV / SVĚTOVÉ ZÁHADY / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / 11. 9. 2023

Mimozemšťané z Altairu měli obdržet poněkud zajímavou zprávu, a to od japonských opilých vědců, kteří letos čekají na jejich odpověď.

Od 20. srpna 2023 čekají Japonci na odpověď mimozemšťanů. Hvězda Altair, známá také jako Alpha Aquilae (1), se nachází v souhvězdí Orla, asi 16,8 světelných let od Země. Je podobná Slunci, ale minimálně dvakrát tak velká, a svítí 12krát jasněji. Dodnes se přesně neví, zda má Altair obyvatelné planety, i když to není vyloučeno.

Avšak právě tam 15. srpna 1983 v naději, že ještě existují planety, proletěla rychlostí světla zpráva od pozemšťanů. Dva japonští astronomové z Tokijské univerzity, Masaki Morimoto a Hisashi Hirabayashi, se k činu přiznali v roce 2008. Údajně se poté, co vypili americkou whisky, dostali k dalekohledu Stanfordské univerzity a vyslali rádiovou zprávu do nebe, která šla rovnou ke hvězdě Altair. Podle japonského listu The Asahi Shimbun obsahovala zpráva, přeložená do binárního kódu, souřadnice naší planety a rozsáhlé informace o životě na Zemi. Včetně graficky zpracované historie jeho vzniku: jak vznikl v oceánu, dostal se z něj na pevninu a vyvinul se v lidi. I lidé jsou vyobrazeni.

Čekání na odpověď

Po vystřízlivění začali astronomové čekat na odpověď. V roce 2008 očekávali, že ji dostanou v roce 2015, ale nic. Nyní se „štafety” chopili potomci – opět vážně. Astronomové vedení Shinyou Narusawou z Hyogo University míří 64metrovou anténou radioteleskopu Usuda Deep Space Center na Altair v naději, že dostanou odpověď. Tak nějak přišli na to, že odpověď by měla přijít už 22. 8. 2023. Skeptici samozřejmě pochybují o úspěchu: Altair možná vůbec nemá planety. I kdyby ano, nemusí to být obyvatelné planety. A pokud by byly, nemusí se tam ještě vytvořit dostatek inteligentních obyvatel – samozřejmě takoví, kteří by byli schopni s námi komunikovat.

Nadšenci, včetně Japonců, jsou optimističtí. Dnes mimochodem ne všichni vědci věří, že mimozemšťané, pokud někde skutečně existují, by o nás měli vědět. Dokonce i Stephen Hawking před kontaktem s nimi varoval, když byl naživu. Věřil, že mimozemšťané – zvláště ti pokročilí – by se od nás měli držet dál. Jestliže nás najdou, určitě nás okradou. Jako kdysi vysoce vyspělí Evropané okrádali ne tak inteligentní Indiány. A co teď? Zbývá doufat v to nejlepší. Ale pokud neodpovídají, je to v pořádku.

Nikdo se nám neozve!

Izraelský astrofyzik Amri Wandel z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě vysvětlil – pro lidstvo poněkud trapně – proč nás mimozemšťané nekontaktují. Zkrátka nechtějí. Z argumentů vědce vyplývá, že naše civilizace ještě nevstoupila do tzv. Kontaktní éry, tedy nedosáhla dostatečné technologické úrovně, a proto nezajímá rozvinutější mimozemšťany. Zjevně jsou velmi pragmatičtí, věří, že nestojí za to utrácet prostředky na komunikaci s námi – v jejich chápání – úplné prosťáčky. Nevidí v tom žádný přínos, ale jen ztrátu času.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit