Víly a skřítky můžeme spatřit i dnes

ARCHIV / KURIOZITY / PARANORMÁLNÍ AKTIVITY / SVĚTOVÉ ZÁHADY / 6. 2. 2023

Mnoho národů vypráví o okřídlených magických bytostech, které žijí v paralelních dimenzích a čas od času se dostanou do našeho světa. Patří mezi ně víly i skřítci.

Můžete je pozorovat i dnes. Většina lidí však tyto bytosti nevnímá jako jakési sousedy, ale jako paranormální jev. Důkazů o pozorování těchto okřídlených tvorů v různých dobách a na různých místech je však více než dost.

Setkání s Mothmanem

Sedmadvacetiletá obyvatelka Rockfordu ve státě Illinois sdělila novinám The Singular Fortean Society, že viděla stvoření podobné příšeře známé jako Mothman.

Pětadvacetiletý Thomas Ury z Clarksburgu v USA se zase 25. listopadu roku 1966 v časných ranních hodinách setkal s dvoumetrovým tvorem s obrovskýma svítícíma očima a křídly. Létající monstrum se snažilo pronásledovat Thomasovo auto a kroužilo nad ním. Dlouho se ho držel, i když řidič zvýšil rychlost. Příběh rozhodně není smyšlený, protože létající příšeru s červenýma očima viděli i jiní lidé. Příběhy o setkání s touto bytostí inspirovaly i filmové tvůrce k natočení filmu „Proroctví z temnot“ v roce 2002, s Richardem Gere (1949) v hlavní roli.

Dne 16. prosince 1991 se 22letá studentka Manuela B. z italské Parmy stala svědkem toho, jak po obloze letí tvor se složenou tmavě zelenou kůží a opět červeně zářícíma očima. Podle dívky se příšera pohybovala velmi pomalu a neohrabaně, monotónně jako robot, a občas nehybně ustrnula na jednom místě.

Batman z Illinois

Velmi čerstvé svědectví pochází opět z Illinois. Dívka stála se svou matkou před bytem. Náhle uslyšely skřípavý zvuk přicházející ze směru od potoka Fork Kent Creek. Pak svědkyně spatřila nad hlavou černou skvrnu. Brzy se ukázalo, že jde o jakéhosi tvora s křídly vypadajícího jako netopýr. Popis, který žena poskytla novinářům, se shodoval s popisem dalších očitých svědků, již se s netopýřím mužem setkali. Netvor měl údajně malou lidskou hlavu, dlouhé končetiny, modrozelenou kůži a rozpětí křídel 5–6 stop (tedy 1,5–2 metry).

Ženy létajícího tvora chvíli okouzleně pozorovaly. Když zmizel z dohledu, svědkyně se spolu s matkou a spolubydlící rozhodla jít do nedalekého parku v naději, že tam záhadného tvora najde. Mothman však beze stopy zmizel.

Víla na kameře

Jiná podobná příhoda se stala obyvatelům města Hamel Hampstead v anglickém hrabství Hertfordshire.

Alicia Stoddartová, která byla na návštěvě u svých rodičů v obci Clacton, náhle obdržela signál z kamery na vstupních dveřích svého domu. Zdálo se, že tam dochází k nějakému pohybu. Při pohledu na displej chytrého telefonu uviděla Alicia malou zářící bílou postavu s velkými křídly, jež se vznášela ve vzduchu.

Podle Aliciina názoru vypadala ta bytost jako víla z pohádek a mýtů. Tři děti byly nadšené a nechtěly se vzdát myšlenky, že figurka je kouzelného původu a patří mezi víly. Později se ukázalo, že syn paní Stoddartové v té době přišel o zub a domníval se, že to nebyl nikdo jiný než Zoubková víla, která si přiletěla pro oběť.

Mimochodem, o setkáních s magickými bytostmi se v těchto končinách vyprávěly legendy už dříve. Osada na tomto místě existuje již od 8. století. Městem se stalo v roce 1539 na příkaz anglického panovníka Jindřicha VIII. (1491–1549). Většina současných budov zde však vznikla až po druhé světové válce.

Jakmile Alicia Stoddartová zveřejnila záběry záhadného objektu na sociální síti, začali uživatelé spekulovat. Někteří si mysleli, že to může být jen hmyz, například můra, a „nadpřirozený efekt” je jen světelná iluze. Našli se však i tací, kteří si mysleli, že kamera zachytila něco nadpozemského.

Zdá se, že příběhy, v nichž figurují víly a skřítci, nevznikly z ničeho. Ale zatímco ti, kdo žili ve středověku, považovali kontakt s magickým světem za samozřejmost, naši současníci a zejména badatelé si kladou mnoho otázek, včetně těch o smyslu reality, ve které žijeme.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , ,





Mohlo by se vám líbit