Tvůj bratr je vlastně tvůj otec

ARCHIV / KURIOZITY / 14. 8. 2023

Co kdybyste se dozvěděli, že váš bratr není bratrem, ale je ve skutečnosti vaším otcem? Situace, kterou byste rozhodně nechtěli zažít na vlastní kůži.

Příběh jisté ženy, která hledala radu v rubrice „Milý terapeut” v časopise The Atlantic, je velmi znepokojivý.  Matka potřebuje pomoc v choulostivé situaci, která se týká její dcery a jejího otce. V tomto komplikovaném rodinném příběhu matka dosud neřekla své 30leté dceři pravdu o jejím skutečném otci.

Pisatelka se provdala za muže, který už měl dvě děti z předchozího manželství. Oba toužili po společném potomkovi, ale manželovi pár let před svatbou provedli vasektomii. Místo do spermobanky se jako nejlepší řešení rozhodli požádat syna svého manžela o darování. Jejich dítě by tak
mělo manželovy geny, navíc by znali zdraví, osobnost a inteligenci muže, který se stal dárcem.

Nyní, když bylo jejich dceři něco přes 30, vyvstal nelehký úkol – odhalit jí pravdu o jejím původu, nebo ne? Žena a její manžel jsou zmatení a trápí se tím, jak dát dceři najevo, že její biologický otec je vlastně její nevlastní bratr, přičemž její otec je vlastně jejím dědečkem.

Pohled odborníka

Psychoterapeutka Lori Gotlibová na tuto zprávu reaguje a poskytuje hned několik rad. Naznačuje, že dcera bude konfrontována se dvěma pravdami, které musí být vyváženým způsobem odhaleny. Ženě také radí, aby převzala plnou odpovědnost za to, že celé ty roky před dcerou skrývala pravdu. Odbornice navíc upozorňuje na nutnost „bratra” předem upozornit na úmysl odhalit pravdu, zvláště pokud má rodinu, kterou musí předem informovat. Řešení této obtížné situace bude vyžadovat upřímnost, konverzaci a porozumění ze strany všech členů rodiny.

Žena musí shromáždit svou vůli a najít správná slova, aby své dceři odhalila pravdu o svém původu, a přitom si zachovala péči a podporu pro svou dceru a další členy rodiny. Zda se to podaří, a jak se s tím všichni aktéři příběhu srovnají, to se už asi nedozvíme. Možná až po letech v nějakém filmu.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit