Ozývaly se u Nových Mlýnů šepoty mrtvých dětí?

ČESKÉ ZÁHADY / Paranormální jevy / 11. 3. 2019

Noční ticho přerušuje pouze oddychování několika spáčů. Ostatní trampové však sedí okolo ohně a povídají si. Náhle zaslechnou od hladiny nedaleké řeky Dyje dětské povídání a smích. Kde se zde vzal?

Co slyšeli trampové?

Protože byla květnová noc, skupině dospělých výletníků vše vrtalo hlavou. Na dětský pionýrský tábor bylo příliš brzy, neboť letní prázdniny ještě nenastaly (psal se počátek sedmdesátých let 20. století). Navíc pozdní noční hodina nenasvědčovala toulání velké skupiny dětí!  Ale těmto nedospělcům přesto brebentění, doplněné občasným zpěvem a smíchem, napovídalo! Několik zvědavých trampů se proto vydalo obhlédnout blízkou řeku, ale nikoho nespatřili. Proto se vrátili zpět ke svým spacákům. Spokojili se s tím, že zřejmě neposedná dítka běhala ve tmě na opačném břehu jihomoravské Dyje. Ale bylo tomu opravdu tak?

Kde bloudí přízraky utonulých?

Jenže zážitky podobné těm, které popsali členové této turistické skupiny, měli mít nedaleko pálavských Nových Mlýnů i další lidé! Směrem k obci Bulhary údajně slyšeli dětský zpěv, chechot a povídání, ale nikdy nespatřili samotné děti! Jak je to možné? Bylo tomu tak proto, že šlo o duše nešťastně zahynulých dítek? Dne 26. května 1936 se totiž v Dyji poblíž jihomoravských Bulhar utopilo 31 malých dětí z nedalekých Rakvic! Šlo o strašlivou nehodu, kterou si okolní lidé dlouho pamatovali…Avšak později po vybudování vodní nádrže Nové Mlýny měla tato paranormální aktivita ustat, nebo se alespoň podstatně oslabit. Snad na to mělo vliv nová vodní plocha, nebo možná dlouhá doba od oné strašlivé tragédie…

Autor textu: Petr Koutský

Foto: Shutterstock


Štítky: , ,





Mohlo by se vám líbit