Waldenburgské monstrum: Zrůda, nebo potomek mimozemšťanů?

ARCHIV / 26. 12. 2014

Některé bytosti jakoby ani nepocházely z našeho světa – natolik jsou podivné! V německém Waldenburgu se nachází mrtvolka novorozence, které svým vzezřením ani anatomií vůbec nepřipomíná člověka! Jak je to možné?


Matné světlo vrhá pochmurné stíny na zeď prostého venkovského domku. Křehké tělo sotva třicetileté ženy se svíjí v předporodních bolestech. V kříži i tříslech cítí nepříjemné křeče, podobné bodání. Po zdánlivě nekonečných chvílích se konečně Johanna Sophia Schmiedová z německého městečka Taucha dočká kýženého konce porodu. Jenže ani matka, tím méně přítomná porodní „bába“, nemá z nového potomka radost. Novorozenec nejen brzy po narození umírá, ale především se zcela vymyká roztomilému vzhledu, na který jsme u malých dětí zvyklí! Místo toho se svou obří kulovitou hlavou, zakončenou nahoře „voletem“, obříma nelidskýma očima a ústy, podivně tvarovaným tělem a končetinami připomínající zvířecí pařáty, které má například kachna nebo slepice, jde o zcela výjimečnou a monstrózní bytost!

Co prozradila pitva?
Tohoto faktu si také samozřejmě brzy po porodu všiml německý ranhojič Gottlieb Friderici, který se o vzezření novorozence dozvěděl po porodu. Tento lékař z Lipska si nevěděl se zařazením zvláštní nestvůrné bytosti příliš rady, ale přestože se psal teprve rok 1735, projevil na onu dobu velice progresivní schopnosti. Kvůli názornému příkladu pro budoucí lékaře a pokroku v medicíně nejdříve provedl pitvu malé monstrózní bytosti, aby ji poté „naložil“ do nádoby s lihem. Ale jaký je původ tohoto Monstrum Humanum Rarissimum (česky Vzácného lidského monstra), jak ho Friderici nazval? Vždyť se více než člověku podobá mutantu, nebo něčemu ještě mnohem podivnějšímu!

Byla uměle oplodněna?
Zmíněný Federici, který v 18. století prováděl pitvu podivné zrůdičky, dospěl k překvapivým závěrům, Ty naznačují cosi víc, než poměrně běžné znetvoření dítěte vlivem obyčejné mutace nebo choroby! Anatomie lebky, těla i kostí podivné zrůdy je totiž v některých ohledech zcela odlišná, než je běžné u novorozenců! Netvor, uložený dodnes v muzeu v saském Waldenburgu (odtud pochází i jeho nejčastější název – poznámka redakce), totiž postrádá anatomickou stavbu kostí člověka. Zcela výjimečné je však i složení jeho dutiny lebeční a hrudníku. Jeho prostá matka navíc prožila během těhotenství několik neobyčejných zážitků, podobným dalším ženám, údajně uneseným mimozemšťany. Mohla tedy být Johanna Sophia Schmiedová unesena a uměle oplodněna návštěvníky z hvězd?!

Chcete se o tajemné bytosti z Waldenburgu a souvisejících záhadách dozvědět víc informací, včetně faktů o utajování tohoto nálezu? Najdete je v prosincovém vydání časopisu Záhady života 12/2014 na stranách 32 až 35 v mém článku.

Autor: Petr Koutský
Fotografie: shutterstock.com
 
 
 


Štítky: , , , , ,





Mohlo by se vám líbit