Mimozemšťané v miamském obchodním centru

ARCHIV / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / 14. 2. 2024

Poměrně nedávno se stal incident, kdy nás údajně měli navštívit mimozemšťané. Natočené video z této události rozvířilo diskuzní fóra a vyvolalo vášnivé debaty.

Dne 5. ledna letošního roku 2024 se odehrála zvláštní událost v miamském obchodním centru. Po městě zněly sirény a vyjelo spousty policejních vozů. Strážníci byli přivoláni k rozjařeným teenagerům, kteří se zřejmě nepohodli a začali se prát. Na Bavside Marketplace v centru města tak vznikl chaos, protože celá skupinka čítala přibližně 50 mladistvých. Bylo natočeno video, ovšem právě to vyvolalo velké otázky. Údajně na něm jsou vidět mimozemšťané.

Když ten večer přitáhl do oblasti velký počet policejních vozů, po Twitteru a dalších sociálních sítích se rychlostí blesku rozšířily zprávy, že strážci zákona nejedou zklidnit skupinu hlučných teenagerů. Údajně měli řešit prapodivná šedá stvoření, která lze vidět i na videu, dosahující výšky 240 až 300 centimetrů. Na zmíněném videu je prý možné před vchodem do obchodního centra spatřit mimozemšťany, což způsobilo obrovské reakce. Domnělí konspirátoři začali zveřejňovat své reakce a myšlenky a sítě byly doslova zaplaveny teoriemi. Kromě toho začalo vznikat také spousty memů.

„Nevím, jestli jsou zvěsti o mimozemšťanech v Miami v obchoďáku skutečné, ale vím, že jsem nikdy neviděl tolik policistů na jednom místě,” napsal jeden uživatel na Twitteru.

Další komentář zněl: „Všichni mají dnes mobilní telefony, tak jak je možné, že nikdo nemá záběry těch obrovských tvorů?”

Dokonce i William Shatner, známý především svou ikonickou rolí Jamese Kirka z televizního seriálu Star Trek, se na sítích podělil o své myšlenky: „Takže vesmírní mimozemšťané navštívili obchodní centrum v Miami?”

CBS News Miami požádalo policii města Miami o oficiální komentář k těmto různým fámám. Důstojník Michael Vega zopakoval okolnosti týkající se hádky mezi 50 mladistvými a dodal: „Nebyli tam žádní mimozemšťané ani UFO. Nezavírali jsme letiště a neproběhly žádné výpadky proudu.” Komentář byl doplněn o emotikonu člověka, který se plácá dlaní po obličeji.

Video rozvířilo internet

V pátek, den po události, byly fráze „Miami Mall” a „Aliens in Miami” mezi 10 nejčastěji vyhledávanými na kartě trendy na Twitteru. Google News dokonce shromáždilo několik zpravodajských kanálů, které věří, že skutečná pravda je někde tam venku. Celkově téma mimozemšťanů a UFO v posledním desetiletí ovládají titulky mnoha portálů, zejména loni jich bylo všude plno.

V červenci roku 2023 bývalý vojenský důstojník, který se stal informátorem, uvedl během slyšení ve sněmovně, že Kongres je držen v nevědomosti ohledně neidentifikovaných vzdušných jevů (neboli UAP, což je nová terminologie pro neidentifikované létající objekty, tedy UFO). Během stejné schůze učinili podobná tvrzení i bývalý pilot amerického námořnictva a profesor z Harvardu.

Na samotné video z akce se můžete podívat ZDE. Názor si utvořte sami. 

autor: Zuzana P.
foto: Unsplash


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit