Zajímavosti ze života slavných

ARCHIV / KURIOZITY / 29. 9. 2021

Každý z nás má ve skříni nějaké kostlivce, o kterých nemluví. Ale co teprve známé osobnosti a zajímavosti kolem nich? V jejich životech jsou často momenty, o kterých je lepší pomlčet. Jednoduše proto, že určité události jsou nevysvětlitelné.

Jablíčkář Steve Jobs

Jedna z nejvýraznějších osobností počítačového průmyslu měla zvláštní postoj k hygieně. Steve Jobs (1955 – 2011) se odmítal koupat, na což velmi trpěli jeho kolegové. Dával přednost vegetariánské stravě, a věřil, že mu to zabrání v zápachu potu. Samozřejmě se mýlil. Společné porady a kontakt s Jobsem byl pro jeho spolupracovníky utrpením.

Markéta Pyskatá nebyla tak ošklivá

Předpokládá se, že nejošklivější ženou v historii byla hraběnka z Tyrolska Margarita Maultasch, známá spíše jako Markéta Pyskatá (1318 – 1369). Známý portrét, který by měl zobrazovat tuto ženu, vytvořený Quentinem Massisem v 16. století, ve skutečnosti obsahoval malbu jakési neznámé dámy. Margarita je vyobrazena například na pečeti, kterou používala během svého života. Ta však ukazuje, že tato hraběnka byla docela atraktivní, a měla dobrou postavu. Zvěsti o ošklivém vzhledu ženy se rozšířily poté, co se rozvedla se svým nemilovaným manželem, za kterého byla násilně provdána ve věku 11 let. Svého muže však vyhnala pro impotenci a provdala se podruhé a šťastně, ale pouze civilním sňatkem, bez církevního požehnání. Poté se stala milující manželkou. Jenže za rozvod byla Margaret exkomunikována z církve, a lidé s přispěním kněží ji ošklivě pomluvili, a přiřkli jí označení ,,Pyskatá“.

Její život sugestivně popsal Lion Feuchtwanger v románu ,,Ošklivá vévodkyně“.

 

 

Vesnice Marie Antoinetty

Královna Marie Antoinetta (1755 – 1793) trpěla potřebou neustálého dodržování etikety a pobytu v luxusní atmosféře Versailles. Díky tomu získala malou vesničku s mlýnem, rybníkem a domy. Tato malebná víska jí připomněla dětství. Zde nosívala jednoduché šaty, a procházela se se svými dětmi po okolí. Nepochybně ji to udělalo mnohem šťastnější ženou.

Princezna Diana odmítala Chanel

Návrhář Jason Brandson řekl, že po rozvodu s princem Charlesem lady Diana (1961 – 1997) odmítla nosit věci z módního domu ,,Chanel“. Logo této značky připomínalo ženě jejího exmanžela a zrádkyni Camillu. Diana věřila, že tento symbol, který obsahoval iniciály tvůrce značky, jsou iniciály jejího bývalého manžela a jeho milenky.

Churchill a lev

Předseda vlády Velké Británie Winston S. Churchill (1874 – 1965) byl velkým milovníkem zvířat. V jeho domě neustále žily různé kočky a psi. Winstonův nejneobvyklejší mazlíček byl však lev jménem Rota. Premiérovi byl představen, když byl ještě lvíče. Po nějaké době zvíře vyrostlo a bylo přemístěno do londýnské zoo, kde ho Winston navštěvoval a osobně krmil masem.

Nájemný vrah

Málokdo ví, že otec hollywoodské hvězdy Woody Harrelsona (1962) byl profesionální nájemný zabiják. Byl odsouzen ke dvěma doživotním trestům, jelikož zastřelil federálního soudce.

 

Jak vidíte, v životě celebrit existuje mnoho rysů a podivných událostí. Zdaleka nemůžeme všechny zajímavosti znát. Ale každý člověk má dobré důvody pro návyky, to nebo ono jednání, či není vůbec na vině za to, co jeho bezprostřední okolí nebo blízcí dělají. Ruku na srdce, každý máme své zajímavosti.

 

autor: -skm-
foto: pixabay.com, commons.wikimedia.org


Štítky: , , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit