Nejzáhadnější místa ČR: Děsivá ruina, Šibeniční vrch i poklady moravských hradů

ARCHIV / ČESKÉ ZÁHADY / 27. 11. 2015

Ve čtvrté části seriálu o tajemných místech naší země se podíváme do děsivými jevy opředeného zámečku u Berouna, za tajemstvím Šibeničního vrchu v Lužických horách, stejně jako do dvou záhadných moravských hradů. Vítejte v záhadném Česku!

Usedlost Na Ptáku: Kde bloudí duše zavražděné dívky?

GPS: 49°58’37.423″N, 14°4’14.728″E
Na severním okraji Berouna stojí ruina malého zámečku nazývaného Na Ptáku. V jeho rozpadlých zdech se podle starých záznamů mělo odehrát několik tragédií. Kromě několika sebevražd zde mělo dojít v tomto stavení dojít i k vraždám. Temné události tohoto místa se mají dosud projevovat zvláštními zvuky kroků a hlasů uvnitř stavení či objevením přízraků. Někteří lidé měli na tomto místě spatřit siluetu malé holčičky, shlížející z věže domu, kam již dnes nevedou schody, zatímco satanisté zde ještě nedávno prováděli rituály. Dovnitř domu však nevstupujte, hrozí zde pád stropů.

Vrch Ortel: Leží zde vchod do jiné dimenze?

GPS: 50°44’56.066″N, 14°37’56.859″E
Mezi Cvikovem a Novým Borem leží kopec, který je známý také pod názvem Šibeniční vrch. Na jeho úpatí měla ještě v 18. století stát šibenice, kde prý skončilo svůj život mnoho lidí. Přestože tento předpoklad není historicky potvrzen, s Ortelem souvisí množství záhadných jevů. Kromě toho, že má jít o velmi negativní místo, je údajně cosi ukryto uvnitř této hory. Tento dávný artefakt možná způsobuje tajemné časové posuny, stejně jako pozorování UFO, ke kterým má často docházet na kopci a v jeho okolí. Na vrcholu Ortelu také leží dávné kameny, připomínající obětní oltář. Jde snad o pozůstatek keltské nebo před-keltské svatyně?

Zřícenina hradu Templštejn: Je zde ukryto bájné řádové zlato?

GPS: 49°5’26.063″N, 16°14’54.884″E
Nedaleko Moravského Krumlova stojí v hustých lesích na břehu řeky Jihlavy zřícenina dávného hradu ze 13. století. Kromě pozdějších majitelů hradu, mezi které patřil i významný šlechtický rod pánů z Lipé, byl hrad původně majetkem templářského řádu. Když byl roku 1312 tento tajemný spolek s ohromným majetkem a zvláštními znalostmi téměř v celé Evropě zrušen, kamsi se „ztratilo“ i jeho zlato a stříbro. Mezi místa, kde mohla být část tohoto majetku ukryta, patří i bývalé templářské komendy a hrady na jižní Moravě. Může se část ohromného bohatství dosud ukrývat poblíž Temlštejnu, nebo kdesi pod ním?

Hrad Pernštejn: Prokletý kámen i Bílá paní

GPS: 49°27’3.844″N, 16°19’5.780″E
U moravských hradů ještě zůstaňme. Nádherný hrad Pernštejn, ležící severně od Tišnova, je doslova studnicí záhad.  Toto kdysi významné šlechtické sídlo se může ve svých prostorách pochlubit kamenem se zvláštními nápisy, o kterém se traduje, že šáhnout na něj přináší smrtelnou kletbu. S hradem také souvisí pověst o starém pokladu, který se má nacházet za jedním z výklenků, stejně jako o Bílé paní, která má být zjevením fintivé dívky Elišky. Ve zdech této pevnosti se však podle některých svědků odehrávají i jiné podivné jevy. Jednomu z nich jsem byl osobně účastníkem před šesti lety, kdy se během prohlídky samy od sebe otevřely jedny z hradních dveří. Nejenom, že za nimi nikdo nestál, ale ani tehdy nebyl žádný průvan. Že by na sebe upozornil kdosi z mrtvých obyvatel hradu?

Autor: Petr Koutský
Fotografie: Wikipedia.org


Štítky: , , ,





Mohlo by se vám líbit