Málo známé záhady část 2.

ARCHIV / SVĚTOVÉ ZÁHADY / ZTRACENÉ VĚDOMOSTI / 24. 11. 2023

Vždy se bojíme věcí, kterým nerozumíme, ale zároveň nás zajímají. Záhady, jako jsou duchové, monstra a únosy, nás děsí, avšak snažíme se najít racionální vysvětlení, co by mohlo být za těmito podivnými událostmi.

Světla ve Phoenixu

Zatímco únos mužů u řeky Allagash z první části patří mezi záhady, kterou nelze přesně ověřit ani vyvrátit, záhadná světla ve Phoenixu byla zachycena kamerou. Již mnoho let se nad městem Phoenix v Arizoně objevují záhadná světla. Vysvětlení důvodu výskytu těchto světel se dodnes nenašlo, což vede mnoho lidí k domněnce, že se skutečně jedná o světla UFO, navštěvujících naši planetu.

Ještě v roce 2012 zachytily kamery na okraji města světelnou formaci „V”, která nechala místní úřady v naprostém zmatku. Zástupci ministerstva dopravy a Národní meteorologické služby ujistili veřejnost, že neprovedli žádnou práci, a uvedli, že žádné přírodní úkazy nevypadají jako podivná světla. Vzhledem k tomu, že americký jihozápad je známý svou pověstí, že má nejvíce důkazů o mimozemšťanech, dalo by se očekávat, že
hlavním vysvětlením těchto záhadných světel budou UFO.

„Čert” ze sibiřského jezera

Již jsme mluvili o Ogopogo, jehož existenci potvrzují pouze svědectví očitých svědků, což nelze říci o vodním ďáblovi, který prý žije v jednom ze sibiřských jezer. Na rozdíl od Ogopoga však tento tvor již nepředstavuje hrozbu pro lidi, kteří navštíví jezero Labynkyr, protože v něm vědci našli kosti obrovského tvora.

Členové Ruské geografické společnosti, kteří se potopili na dno jezera při jiném průzkumu, našli na dně jezera kosti, které podle nich odpovídají popisu takzvaného ďábla. Samotné jezero Labynkyr bylo vždy záhadou, protože i když se nachází na Sibiři, nikdy nezamrzne. Proto může být velmi svůdným místem pobytu pro tvora, známého jako Ďábel, kterého vědci stále nemohou identifikovat. Mohl by být tento ďábel jedním z přeživších dinosaurů? Nikdo to nemůže říct s jistotou, ale už mnoho let lidé hlásí, že v hlubinách tohoto jezera spatřili tvora velikosti velryby.

Vraždy voodoo na St. Croix

Santa Cruz je krásný karibský ostrov, který většina lidí považuje za ráj. V 80. letech se však stal místem řady zlověstných vražd. Pět lidí bylo zabito kyanidem a úřady se domnívají, že příčinou vražd je rituál voodoo. Dodnes patří mezi záhady, zda spolu pět vražd souviselo nebo kdo vraždy provedl. Ve všech třech případech však byly podobnosti: byly zavražděny dva manželské páry, které si nedávno vzaly půjčku na rozšíření svého podnikání.

Dvě z těchto obětí, Radha Maharaj a její manžel Krishnadath, byli nalezeni ve stejnou noc, 26 kilometrů od sebe. Oba byli oběťmi otravy kyanidem. Podle rodinných příslušníků obětí začali dostávat záhadné hovory krátce před svou smrtí a policie se domnívá, že tyto hovory uskutečňovali členové kultu Obia, který zřejmě provozoval určitou formu černé magie, včetně výroby lektvarů a sesílání kleteb.

Ve všech třech případech (dva páry a jeden muž) oběti před smrtí přišly o obrovské sumy peněz. Je zřejmé, že skutečným motivem těchto vražd byla krádež, ale to neodpovídá na otázku, kdo zabil tyto lidi, a byly tyto vraždy nějak spojeny? V tomto případě existuje příliš mnoho náhod, než aby se dalo věřit, že vraždy spolu nesouvisely. Po 25 letech marného pátrání po vrahovi však lze s jistotou říci, že šance, že se pachatel najde, je zhruba nulová.

Vraždy Šíleného řezníka

Jakmile jde o záhady a řekne se Eliot Ness (1903–1957), mnoha lidem se okamžitě vybaví jeho nejproslulejší případ, snaha o dopadení mafiánského bosse Al Capone (1899–1947). Slavný americký speciální agent však pracoval i na jedné z nejslavnějších a nejbrutálnějších vražd v historii Spojených států, jen se mu tentokrát nikdy nepodařilo vypátrat vraha. A co víc, vraždy spáchané Clevelandským řezníkem, známým také jako „Šílený řezník z Kingsbury Run”, zůstávají dodnes nevyřešeny. Předpokládá se, že neúspěšné pokusy najít tohoto vraha byly důvodem, proč se Eliot Ness stal alkoholikem.

V letech 1934 až 1938 Šílený řezník brutálně zavraždil 13 lidí a za sebou nechal jen těla bez hlav. Celkem zabil 7 mužů a 6 žen, z nichž pouze dvě oběti byly identifikovány. Dva muži byli zatčeni pro podezření, že jsou Šílený řezník, ale důkazy o jejich vině nebyly nikdy nalezeny. První podezřelý Frank Dolezal se k vraždám nejprve přiznal, ale poté svůj příběh změnil. Zemřel ve vězení.

Druhý podezřelý, Dr. Francis Sweeney, neuspěl v testu na detektoru lži, ale přesto byl následně propuštěn kvůli nedostatku důkazů. Podle Nessova deníku věděl, kdo je vrah, ale nedokázal to. A pokud sám Eliot Ness nedokázal prokázat a určit, kdo byl vrahem, je to pravděpodobně dobrým znamením, že vraždy zůstanou nevyřešeny.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit