Jak odpad ovlivňuje váš život

ARCHIV / KURIOZITY / TAJEMNO A EZOTERIKA / 23. 8. 2023

Jak by odpad nemohl mít vliv na život, říkáte si. Nelze se mu vyhnout. I nyní ho máte po ruce – koš na papíry vedle pracovního stolu nebo několik košů na odpadky v kuchyni.

Možná jste bohatá rodina a úspěšní podnikatelé. Máte firmu a chcete například rozšířit vlastní provozovnu a závod, což můžete udělat. Prohlížíte reklamy na stroje a zařízení, vyhledáváte firmy a najímáte pracovníky. Jenže ani vy nemáte peníze nazbyt. Pravděpodobně však vyhazujete své příjmy spolu s odpadky.

Odpadem, pokud ho hrnete na jednu valnou hromadu, likvidujete své bohatství a připravujete pro sebe chudobu. Také obsah odpadního koše a prostá skladba věcí v něm láká chudobu a bídu. Jak je to možné? Šarlatánství nebo aplikace psychologických poznatků do praxe? Začneme s nejběžnějším odpadem.

Odpadní papír: staré noviny a časopisy

Pokud jsou někde ve vašem domě staré noviny a časopisy „jen tak, pro všechny případy”, přivádí do vaší rodiny spory a hádky. Mohou vás dovézt dokonce až k rozvodu. Totéž dělá podobný odpad i s vaším kolektivem, pokud staré, nepotřebné papíry a tiskoviny nejsou včas recyklovány. Na první pohled si říkáte, jakou to má asi souvislost. Jestli pro vás toto varování nic neznamená, podívejte se na problém z pohledu psychologie.

Za prvé, když všechno pečlivě uchováváte, je to důkazem nedostatku vaší důvěry v budoucnost. Shromažďujete staré noviny pro případ „černého dne”? To, co čekáte, určitě přijde. Vše, co děláme na nevědomé úrovni, je třeba, aby se vyplnilo. Takže, v podvědomí děláte vše pro to, aby tyto noviny byly po ruce. A vy si říkáte „Jaký jsem to chlapík, že mám takové rezervy…” Možná by však bylo lepší koupit papír, až když ho budete potřebovat. Tento plán nastaví vaše podvědomí na potřebu mít volné peníze.

Druhé nebezpečí starých novin spočívá v tom, že přesycují naše, už informacemi přesycené, mozky. Myslíme si, že klidně leží ve spíži nebo na balkoně. Ale protože jsou v našem domě, někdy kolem takového balíčku chodíme. V našem mozku se aktivuje každá přečtená informace a znovu se zpracovává. Třeba jen přečtení starého data na novinách. To už není žádná esoterika, ale vlastnost našeho mozku. Čím více papíru v domě budete mít, tím více bude vaše mysl zaměstnána recyklací starých informací. Vznikají depresivní nálady, pocit prázdnoty a další problémy, které přitahují chudobu.

Sklo

Obvykle prázdné lahve, sklenice od kompotů, přesnídávek nebo lahve, které se hromadí každý den u těch, kteří milují víno ​​a pivo. Staré sklo též láká chudobu. K dispozici je i psychologický základ. Pokud se u vás hromadí prázdné sklo, znamená to podvědomě, nebo dokonce na genetické úrovni, pro vás cennost.

Dříve se skleněné lahve hromadně vracely. I když to platí i dnes, není to už v takové míře – PET lahve mnoho skla vytlačily. Sklo tedy znamenalo peníze. Chápete, odkud vane vítr z tohoto hromadění skla? Z obav, že tyto cennosti ztratíte.

Plastické hmoty

Plast, jak se ukázalo, nese energii prázdnoty a chudoby. Pokud z nějakého důvodu budete doma sbírat plastové lahve, může dojít ke ztrátě smyslu života, což je velice nebezpečné.

Jak s odpadky odchází chudoba?

Nakonec ještě jedno varování. Odpad nelze směšovat. To není jen záležitost ekologie a disciplíny. Pokud ho netřídíte, ve vašem životě převládne chaos.
Když budete třídit odpad, budete také strukturovat věci, události a záležitosti svého života. Pokuste se o to v oblasti nicotných odpadků a naučíte se to i v jiných oblastech. Třiďte odpadky a uvidíte, jak se i váš život změní. Zvýší se i vaše příjmy a ztráty zmizí.

autor: – skm –
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , , ,