ZE STARŠÍCH ČÍSEL: ZNÁTE SVOJI KARMU?

ARCHIV / TAJEMNO A EZOTERIKA / 22. 5. 2019

V pohádkách občas bývá lidský život symbolizován hořící svíčkou. V okamžiku, kdy knot vyhasíná, končí i život člověka, jemuž svíce patří. A co vy, věříte v předem daný osud, nebo jste pevně přesvědčeni o tom, že otěže svého života držíte pevně ve svých rukou?

Ať už je to jakkoliv, zcela určitě jste si už někdy položili neodbytnou otázku – proč právě já? Nebo – … proč právě on? Někteří lidé totiž nemívají na růžích ustláno. Jedna osudová rána stíhá druhou a vše, čeho chtějí dosáhnout, si musí těžce vybojovat. A pak občas i to, na čem jim nejvíc záleží, vlivem nešťastných událostí ztrácí. Jsou však mezi námi i tací, kteří životem proplouvají úplně přirozeně a nemají důvod si myslet, že jsou snad prokletí. Pokud máte pocit, že se vám nebo vašim blízkým nedaří v nějaké konkrétní oblasti, pak by vám tento rozhovor mohl přinést odpovědi, které jste dosud marně hledali v mnohých (a nejen) esoterních zdrojích. 

Na Hannah J. Nesvatbu, zakladatelku oboru karmologie, jsem nedávno získala doporučení od naší redaktorky. Říkala mi, že Hannah už před mnoha lety našla originální způsob, jak odhalit a definovat karmu každého z nás. Dokáže prý upozornit na tzv. nášlapné miny nastražené v našich životech a vysvětlit hlubší důvody životních úskalí, které prožíváme. Hannah J. Nesvatba pomohla už mnohým, a já jsem tu ženu, o níž mnozí tak hezky mluví, chtěla poznat osobně a zároveň jsem tak trochu doufala, že by i mě mohla pomoci pochopit skutečnou příčinu jedné nepříznivé události, která mi změnila život od základu. K mému velkému překvapení jsem zjistila, že máme s Hannah více společného, než jsme jen na začátku tušily. To už je ale jiný příběh. Já jsem si alespoň znovu potvrdila, že žádná setkání nejsou náhodná. 

Hannah J. Nesvatba: „Sedmička rozhodně není šťastné číslo!“

rozhovor ze Záhad života 1/2014

…………………………………………………………..

Karmoložka Hannah J. Nesvatba

CO SUDIČKY PŘÁLY NÁM?

Hannah, jste zakladatelka karmologie, na níž jste si nechala udělat i patent. Z jakého důvodu jste začala karmu studovat a na jakém základě jste karmologii vlastně postavila? 

Dostala jsem se k tomu všemu skrze rodinné neštěstí. Před dvaceti lety se zabil můj osmnáctiletý bratr, pravděpodobně spáchal sebevraždu, a já nedokázala pochopit, proč se to stalo – zrovna v ten den, a zrovna jemu. Začala jsem vyhledávat tzv. esotericky laděné lidi, aby mi na to dokázali odpovědět. Byla jsem zděšená z toho, co všechno mi byli ochotni napovídat, mimochodem každý něco úplně jiného. Byly to naprosté hlouposti, které nedávaly smysl. Ani jeden z esoteriků, které jsem navštívila, mi ale nebyl schopen vysvětlit, PROČ se to stalo, v jednom se však mnozí shodovali – že za to mohla jeho karma. Tím to z jejich pohledu mělo být vyřízené. 

Jenže vám taková odpověď nestačila, a upřímně, vůbec se nedivím. 

Já ani nevěděla, co to ta karma, o které mluvili, vůbec je. Popisovali mi to ale tak, že je to něco hrozného, něco, co nás přesahuje, a čemu se nedá vyhnout. A tak jsem šla, nakoupila si všechny knížky o karmě, které byly dostupné, a všechny jsem si pozorně přečetla. Mé prvotní nadšení vystřídalo zklamání, protože všechno, co se v těch knihách uvádělo, byly jen obecné žvásty, které mi nedokázaly na konkrétním případě z mého života odpovědět na mé PROČ. Došlo mi, že na to musím jít jinak, nehledat v knihách, ale ve faktech, které znám. 

Jaká fakta máte na mysli? 

Šla jsem na to logicky. Pokud bychom dokázali přijmout myšlenku, že se zde na Zemi rodíme s určitým úkolem, proto, abychom nasbírali zkušenosti, a máme určité události nebo situace předurčeny, pak zcela jistě musíme mít možnost se k takovým informacím o sobě dostat. Přečíst si je. Ale z čeho? Došlo mi, že už při narození jsme museli získat informaci o nás samotných, která je jasně daná a neměnná až do stáří. Když se narodíme, dostáváme nejen jméno a příjmení, ale především, zápis o datu našeho narození. A jak jsem později zjistila, datum narození náš osobní číselný kód, ze kterého se dá vyčíst úplně všechno. Vy jste se ale ptala na mé začátky…

Ano, mluvila jste o nečekaném úmrtí svého bratra.  

Po jeho pohřbu jsem seděla v obýváku, dívala se před sebe na bílou stěnu a přemýšlela o tom, že odpovědi, které hledám, musím mít před očima, jen je zatím nejsem schopna vidět. Tak jsem vzala do ruky fixu a na stěnu napsala datum jeho narození a úmrtí. Připsala jsem i moje datum narození, našich rodičů, prarodičů, data osudových událostí celé rodiny, a zkrátka všeho, co jsem považovala za důležité. Tímto způsobem začal na bílé zdi vznikat jakýsi číselný pavouk a během čtrnácti dnů byla stěna celá popsaná. 

Neuvěřitelné. Málokoho by to asi napadlo. 

Věděla jsem, že je to správná cesta k pochopení k mému PROČ, ale vůbec jsem netušila, co mám s těmi všemi čísly dělat. A tak jsem lehounce nahlédla do učebnice numerologie, kde jsem si všimla, že numerologové ještě určitá čísla v datech sčítají. Tak jsem to také posčítala a nešlo si nevšimnout, že se v celé naší rodině, až podezřele, hodně opakují určitá čísla, zejména čtyřky a osmičky a sedmičky. Tato skutečnost mě upoutala natolik, že jsem chtěla vědět, zda se to lidem děje často, a začala chodit po hřbitovech – a nejen v Čechách – abych si fotila náhrobky s daty narození a úmrtí. Tímto způsobem začala moje „sbírka osudů“ narůstat geometrickou řadou. Jak mám ale se všemi těmi informacemi, které jsem sbírala, naložit, jsem neměla ani ponětí. Něco uvnitř mi ale říkalo, že jsem na správné stopě, a že ve všech těch číslech musí existovat systém, který funguje celosvětově, což se mi později potvrdilo. 

Numerologové by vám tehdy zcela jistě nějakou informaci o číslech, které jste posbírala, dali. 

To ano, se zápalem jsem vystudovala Kabalistickou numerologii u Zuzany Antares v Brně, ale zjistila jsem, že z numerologie nelze vyčíst nic, co by už člověk dávno nevěděl. Jaké má člověk talenty a osobnostní rysy, totiž víme i bez numerologie. Zcela upřímně – k čemu je mi informace, že jsem podle čísel odhodlaná, kreativní a empatická? Já přece potřebuji vědět, jaké mě v životě nejspíš čekají průšvihy, kdy k nim dojde a zda mám vůbec sílu na to, abych je vyřešila, popř. jakým způsobem. Numerologové se možná naštvou, když řeknu, že bez znalosti karmy mohou lidem podávat jen obecné informace, které někde vyčetli nebo slyšeli. Ale tak to bohužel je. A já jsem praktik, takže mi takové obecné indicie, které sedí na každého druhého, nevyhovovaly a šla jsem dál.  

Než jste položila základy karmologii, dlouhých deset let jste sbírala nejrůznější osudová data. To muselo dát ohromnou práci. 

Ani si neumíte představit, jakou. Byla jsem jako Černá kronika. Jakmile mi někdo řekl, že se v jeho okolí stalo neštěstí, ihned jsem sbírala data a všechno si pečlivě zapisovala. Ptala jsem se kamarádek, známých i neznámých lidí, kterým se něco stalo, chtěla jsem znát podrobnosti jejich životů, data, kdy došlo ke ztrátám, nehodám, tragickým úmrtím, atd., Sbírala jsem i data narození jejich rodičů, případně prarodičů a všechno jsem archivovala, abych se ke všem těm datům mohla jednou vrátit. Pořád mi ale chyběl klíč, jak těm všem číselným kombinacím porozumět, jak je zpracovat. Deset let trvalo, než jsem ten první klíč dostala do rukou. 

Kde jste ho objevila? 

V knize Lindy Goodmanové, Hvězdná znamení. Psala tam totiž o číslech 4 a 8, jako o číslech osudu. Podívala jsem se na našeho rodinného pavouka s čísly a uvnitř mě hrklo, protože čtyřek a osmiček jsme tam měli požehnaně. Začala jsem ve svém archívu hledat spojitosti mezi osudy majitelů jednotlivých čísel a jejich rodiči a začala jsem se pomalu ale jistě nořit do karmologie a začala jsem chápat její zákonitosti. Byla jsem jak Alenka v říši divů, protože všechno začalo dávat smysl. A otázka na mé PROČ začala konečně vytvářet konkrétní a snadno ověřitelné odpovědi.  Karmologie je úžasná v tom, že není postavená na vodě, ale na skutečných osudech lidí. Její přínos si každý může vyzkoušet sám. Úkolem karmologa totiž není přesvědčit, ale dokázat, že na těch číslech „opravdu něco je.“ 

Jak vlastně karmu vnímáte ze svého pohledu?

Dnes už vím, že každý z nás má svou karmu vepsanou v datu svého narození, dědí se z rodičů na děti. Je to zákon akce a reakce, která se přenáší z generace na generaci, z života do života. Já osobně věřím na reinkarnaci, takže to vnímám tak, že pokud v jednom životě někoho připravím například o majetek, v dalším životě se role viník – oběť obrátí. Nemusí to být v téže situaci, jen bolest a psychické strádání bude obdobné. Na základě mé dvacetileté praxe v oboru jsem už pochopila, že všechny lidi, se kterými přicházíme do bližšího kontaktu, nepotkáváme náhodou. Potkali jsme se už v minulém životě a něco jsme s nimi nedořešili. Koho máte potkat, tak jej potkáte, a koho ne, tak ho nikdy neuvidíte, i kdyby to měl být váš soused. 

Proč? 

Protože vám nemá v tomto životě co předat, nemá vás co naučit. Měli bychom si uvědomit, že nikdo z nás není na tomto světě za odměnu, a že my všichni splácíme určité dluhy z minulých životů. Karmicky zatížení jsme úplně všichni, otázkou ale je, jaká naše karma naše je. Systém, který používám, poukazuje na tři druhy karem – malou, velkou a nejtěžší.  

Jak se to dá poznat?

Čísla, která mě jako karmologa zajímají, jsou všechna čísla, která máme nejen ve dni, měsíci a roku narození, ale také v životním čísle, které lze získat konečným součtem všech těchto číslic dohromady. Z karmologického hlediska také zvlášť sčítám čísla z roku narození, i dne, pokud je to dvojciferné číslo. A pak je tady ještě osudové číslo, což je to, které získáme součtem číslic data úmrtí, pokud se jedná o karmologický výpočet člověka, který už není mezi námi. I z data úmrtí toho lze vyčíst mnoho, zejména okolnosti, které smrti předcházely. 

Mnoho lidí by mohlo namítat, že se každý den po celém světě narodí mnoho dětí. Budou mít stejnou karmu? 

Ano. Ale jejich karmu mohu odhalit pouze tehdy, kdy budu znát i data narození (popř. úmrtí) jejich rodičů. A právě čísla dat narození rodičů, jejichž karmu dědíme, jsou originalitou, která odlišuje děti narozené ve stejný den. I kdyby se v jeden den, v jedné porodnici narodilo třicet dětí, předpokládám, že nemají totožné rodiče, ne? Tedy – karmalogie je jediným oborem, který pracuje s daty rodičů. 

A jak je to s dvojčaty? Ty přece stejné mají rodiče. Jak je to s karmou? 

Toto je téma velice ožehavé a myslím, že na mě mnozí budou docela naštvaní, ale opět – je to logické. Hodně veliký chaos v posuzování dvojčat nadělalo umělé oplodnění. Víte, u dvojčat je rozdíl v tom, zda jsou přivedeny na svět spontánním porodem, nebo císařským řezem. U běžného porodu je mezi nimi jistý časový odstup, ale u císaře to jde ráz na ráz. Pro mě jako karmologa je velmi důležité, jestli je porod vyústěním běžného otěhotnění, nebo umělého oplodnění, také mě zajímá, zda jsou dvojčata jednovaječná nebo dvouvaječná. Dvojčata jsou jistou originalitou, ale zákonitě musejí být rozdílná. 

Proč? 

No protože být první nebo druhý, to je sakra rozdíl! I karmologie s tím počítá. Ale umělé oplodnění je byznys, se kterým nesouhlasím, i když lidé, kteří si myslí, že zkrátka mají na dítě od přírody nárok, budou mít jiný názor. Já ale ten svůj nikomu nevnucuji. Myslím si však, že určitě existuje vyšší důvod, proč to občas nejde přirozenou cestou. V přírodě musí být harmonie, svět je přelidněný. Mnohdy za mnou přicházejí velmi nemocní lidé s tím, že chtějí jít na umělé oplodnění a ptají se na ideální datum. Pokud se jich zeptám na to, zda se nebojí, že při jejich chorobách bude dítě nemocné a kvalita jeho života téměř pod hranicí únosnosti, odpoví mi: My to nějak zvládneme! A v ten moment mě berou ďasy a uvědomuji si, jak jsme my lidé sobečtí. 

Prozraďte mi – jaká čísla jsou z hlediska karmologie nejvíc riziková? 

Riziková? To se nedá říct. Spíše karmická. Čísla velké karmy jsou 4 a 8, číslo malé karmy je 7 a číslo nejtěžší karmy zase 29. Nezapomínat ovšem na to, že pracuji s jednoduchými čísly, takže i ta složená sečtu. Hledám v datu karmu ve čtyřech veličinách. V čísle dne, nebo měsíce, nebo roku, popř. životním čísle. 

Takže pokud se někdo narodil dejme tomu 13. 5. 1981, může být „v klidu?“ 

Ani ne. Jak už bylo řečeno, dvojciferná čísla se totiž v karmologii sčítají. V tomto případě se nám tedy třináctka promění ve čtyřku, jedno z čísel velké karmy. Čtyřky poukazují na nástrahy v sexuální energii, v partnerském životě. A čím víc čtyřek člověk má, tím více léček mu do života přichází. Ohromné množství sexuální energie může člověka dovést až k promiskuitě, agresivitě a dominanci i hysterii, na druhou stranu se ale může naučit s touto energií pracovat i mnohem užitečněji.

Jak?

Čtyřku mívají v datu narození také workholici nebo velmi aktivní a úspěšní sportovci. Ženy se čtyřkou v datu narození by měly aktivně chodit na preventivní gynekologická vyšetření, a neměly by je v žádném případě zanedbávat, protože kdyby k tomu došlo, mohly by mít velké zdravotní problémy. Další zajímavostí je, že lidé narození v dubnu také mívají alespoň jednoho silně dominantního rodiče, který je v dětství „dusil,“ a často si v sobě tyto ústrky nesou i do dospělosti. Mohou být proto dosti nevypočitatelní. 

Dejme tomu, že některá z velkých karmických čísel (2, 4, 8, 7 a 29) mám já nebo někdo z mé rodiny v datech narození. Co to znamená? Má snad takový člověk celý život smůlu? 

V žádném případě. Každé z těchto čísel ukazuje na tzv. nášlapné miny v určitých životních oblastech, a lze se jim vyhnout, pokud se udělají určitá opatření a člověk nebude riskovat, hazardovat. Pokud známe svoji karmu, a oblast, v níž nám působí maléry, tak si můžeme zlepšit kvalitu svého života různými způsoby. Jen musíme vědět, jak na to. Například člověk, který se narodil 29., nebo má životní číslo 29, což podle karmologie znamená nejtěžší karmu vůbec. Ale neznamená to, že je to chudák, odsouzený žít pod „Nuselákem.“

Co konkrétně to může znamenat? 

Když vím, jakou mám karmu a po kom ji mám, tak i vím, v jaké oblasti mi to které karmické číslo dělá problémy. Buď si na to dám pozor, nebo to nechám tak. Je to volba každého z nás. Ovšem drtivá většina lidí ani neví, že nějakou karmu v datu má, a proto se dopouští stále stejných životních omylů. Pokud jsem narozená třeba 4. 4. 1975, tak mám tři čtyřkové karmy a mohu být velice sexuálně zdatná, ale také pěkná sekernice a hysterka. Když to vím, dám si na to pozor, ale když to nevím, tak se dopustím třeba i vraždy. Žena tohoto data zabila své čtyři děti. „Čtverka“ je nejen číslo velké karmy, sexuality, agresivity i nejistoty, dominance a hysterie, ale také číslo charisma, sexapelu, workoholismu či sportovního nadání. Čtyřka je číslo velké karmy, jak už jsem řekla, ale také číslo osudové. Tedy tato žena měla v datu docela drsný osud. Ale měla na výběr. Obdobný případ je i datum jedné spisovatelky, která už nežije: všechno měla v datu, i možný úraz s následkem smrti. Možná, že kdyby to věděla, tak by se zařídila jinak. Karma není od toho, aby nás sundala, ale o tom, zda se poučíme. 

Takže pokud se někdo narodil 29. dne v měsíci, nebo má životní číslo 29, jak může s touto informací naložit? 

Vždy existuje možnost, jak negativní energii čísla, v tomto případě dvacet devítky, překonat, aby na náš život měla co nejmenší vliv. Pracujeme s čísly jednoduchými, tedy: dvojku a devítku lze sečíst, vznikne nám jedenáctka, číslo mistrů. Mistrů, kteří umějí pracovat se svými emocemi. Pokud se člověk, který má jedenáctku, potažmo po dalším sečtení dvojku, naučí používat ve svém životě empatii a intuici, může se všem problémům, které by mu mohla 29 přinést, s bravurou vyhnout a žít velmi pohodlný život. Musí jen naslouchat své intuici, dát jí přednost i před svým rozumem či egem. Ale kdo dnes poslouchá intuici? Málokdo. Už to neumíme, zapomněli jsme to a jsme přeinformováni nepodstatným, intuice ustupuje a je zatlačována do pozadí.

Často se setkávám s dotazem – celý život jsem neublížil ani mouše, a přesto se mi v životě dějí jen samá neštěstí. Jsem špatný člověk? 

Nikoli. Špatným se člověk nerodí, tím se stává. Jen se rodí s jakousi karmou po svých předcích a buďme rádi, že nevíme, co vyvedli! To by se nám nejspíš protočily panenky. No a jsme zase u toho – pokud vím, jakou karmu mám a po kom, tak si dám pozor. Pokud mám karmu po otci, který se neodlepí od flašky, tak přeci nebudu kopírovat jeho život, ale budu žít jinak. Jestliže mám karmu po matce, kterou otec tloukl, a ona s ním protrpěla 20 let, mám tendenci dělat ve svém životě to samé. A je to na mě, zda to chci, či ne! Právo volby je na nás. 

Zajímalo by mě, zda jste našla v číslech odpověď, kterou jste tak dlouho marně hledala. Mám na mysli úmrtí vašeho bratra. Byla odpověď, jež jste získala, konkrétní a dostačující? 

Ano, byla. A i když už to, co se stalo, nevrátím zpět, pochopila jsem, co se tehdy stalo. A na jakou osudovou „nášlapnou minu“ bylo tehdy šlápnuto. 

Celé znění rozhovoru s Hannah si přečtete v Záhadách života 1/2014. K dostání na www.zahadyshop.cz

text: red., foto: Shutterstock, Pixabay.com, archiv karmoložky H. J. Nesvatba

 


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit