Reinkarnace sester Pollockových

ARCHIV / KURIOZITY / TAJEMNO A EZOTERIKA / TOP články / 26. 2. 2024

Reinkarnace stále zanechává v lidech mnohé otázky. Někdo v ní věří, někdo ne. Ve 40. letech však pravděpodobně k takovému případu došlo, když zemřely dvě holčičky. 

Florence a John Pollock se vzali ve 40. letech a usadili se ve městě Hexham v Anglii. Narodili se jim dva syni a dvě dívenky – Joanna a Jackqueline. Navzdory jejich věkovému rozdílu k sobě měly sestřičky blízko a moc rády si spolu hrály, rodina byla celkově šťastná a nepotýkala se s žádnými většími problémy. To se ovšem o několik let později změnilo.

V květnu roku 1957 byla tehdy 11letá Joanna Pollock a její 6letá sestra Jacqueline na cestě do kostela. Doprovázel je ještě jejich 9letý kamarád Anthony, když je náhle srazilo rychle jedoucí auto. Sestry zemřely bezprostředně po srážce na místě a jejich kamarád nepřežil převoz do nemocnice. Později se zjistilo, že řidička, co měla nehodu na svědomí, byla pod vlivem řady léků a malé děti srazila úmyslně poté, co jí samotné byly vlastní děti odebrány. Případ se později dostal na titulky po celé Británii a žena skončila v psychiatrické léčebně. Rodiče byli zničení, Florence upadla do hlubokých depresí a John chodil jako tělo bez duše.

O pár let později otěhotněla Florence znovu a John, fascinovaný reinkarnací, se začal modlit k Bohu, aby mu jeho holčičky přivedl zpět. Byl přesvědčený, že manželka porodí dvě dívky, dvojčata, a budou to právě jejich milované zesnulé dcery. Florence jako oddaná katolička na reinkarnaci nevěřila a často se s Johnem hádali, přičemž jeho víru tvrdě odmítala. Celé manželství bylo nalomené a prakticky na pokraji rozvodu. Navíc, v rodině nikdy žádná dvojčata nebyla, a dokonce ani lékař nepotvrdil dva plody, ale pouze jeden.

Navzdory všem předpokladům se však Florence a Johnovi 4. října 1958 narodila dvojčátka, dvě dívky. Dostala jméno Gillian a Jennifer. Jednalo se o identická dvojčata, ovšem každá z holčiček měla různá mateřská znaménka, což je v takovém případě považováno za neobvyklé. Jennifer měla na levém boku malé mateřské znaménko, velice podobné tomu, které měla jejich zesnulá sestra Jacqueline. Na čele měla též znaménko, vypadající jako jizva, stejně jako na totožném místě měla kdysi Jacqueline obdobné znaménko.

Prapodivné vzpomínky holčiček

Když byly holčičkám 3 měsíce, přestěhovala se rodina do Whitley Bay, což je východně od Hexhamu. Jak dívky rostly, začaly se projevovat zvláštní okolnosti. Obě dokázaly dobře popsat město Hexham, přestože si z prvních 3 měsíců nemohly nic pamatovat. Do onoho městečka se rodina vrátila, když byly dívkám 4 roky a obě uměly pojmenovat tamní místa a budovy, které nikdy neviděly, jako je škola, kam chodily Joanna a Jacqueline, nebo hřiště, které jejich zesnulé sestry milovaly, dokonce měly znát i cestu na něj. Dokázaly pojmenovat hračky po sestřičkách podle jmen, která od Joanny a Jacqueline dostaly. Přestože Florence uložila tyto hračky mimo dohled dívek, některé začaly požadovat zpět, jako kdyby odjakživa byly jejich vlastní, a dokonce si je rozdělily tak jako jejich zesnulé sestry.

Velice zvláštní byly i podobné povahové rysy, které měly i jejich zesnulé sestry. Zatímco Joanna velmi chránila svou mladší sestru Jacqueline, Gillian se oproti svému dvojčeti Jennifer zdála dospělejší, přestože byla starší pouze o 10 minut. O svou sestřičku se také často starala a pečovala o ni. Údajně také hrály dívky totožné hry a měly rády stejná jídla jako jejich zesnulé sestry. I přesto však Florence odmítala možnost reinkarnace. Svůj názor ale změnila, když zaslechla dívky mluvit o autonehodě.

Jednoho dne si hrály holčičky v pokoji, zatímco Florence pobíhala kolem domácnosti. Když procházela kolem jejich pokojíčku, uviděla zinscenovanou scénu nehody. Gillian držela hlavu Jennifer a říkala jí: „Tady ti teče u očí krev, tam tě srazilo to auto.” Při jiné příležitosti ukázala Gillian na Jenniferino mateřské znaménko na jejím čele a poznamenala: „Tohle znaménko vzniklo, když spadla na kbelík.” Což se ve skutečnosti stalo zesnulé Jacqueline.

Panický strach z vozidel

Také se zdálo, že mají holčička strach z aut. Když byly menší, trpěly na noční můry s autonehodami a venku věděly, jak se mají bezpečně pohybovat už jako maličké, aniž by je to rodiče v té době učili. Pravidelně se venku bály a byly úzkostné, pokud se v blízkosti nacházela nějaká vozidla. Například když venku v uličce nastartovalo auto, John si vzpomněl, jak se dívky zděšeně popadly a křičely: „Jede na nás auto!” Přibližně po 5. narozeninách však začaly postupně vzpomínky na „minulé životy” mizet a dívenky pokračovaly v normálním životě.

Případ sester Pollockových byl dlouho uváděn jako příklad reinkarnace. Zabýval se jím i doktor Ian Stevenson, psycholog, který tento jev studoval. Sestry zahrnul i do své knihy popisující 14 případů, o nichž věřil, že jsou důkazem reinkarnace. Mnoho lidí však tvrdilo, že vzpomínky dvojčat mohly být ovlivněny jejich staršími bratry. Florence s Johnem o zesnulých sestrách údajně před dívenkami nikdy nemluvili, dokud nebyly holčičky starší. Navzdory kontroverzní povaze reinkarnace zůstává příběh sester Pollockových fascinující a tajemný,

autor: Zuzana P.
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit