Pozor na prokleté starobylé artefakty

ARCHIV / Magie / SVĚTOVÉ ZÁHADY / TAJEMNO A EZOTERIKA / 23. 10. 2023

Mnozí z nás rádi cestují a ze svých výprav si jako vzpomínku přiváží zajímavé artefakty. Na tom by nebylo nic špatného, ale někdy je na místě opatrnost. Ne každý suvenýr  nám musí přinést radost.

Pamatuji si na vyprávění naší sousedky, ještě za dob minulého režimu, kdy se o záhadách příliš nemluvilo ani nevědělo. Tato paní měla již tehdy možnost navštívit Egypt a kdesi v Gíze jí pouliční prodavač přímo vnutil amulet, který podle jeho slov pocházel z dob faraonů. Prodavač též uvedl, že svému majiteli splní přání, ale přání musí být zvoleno opatrně. Dáma vyprávění o starobylosti ani o magické síle nevěřila, avšak za malý obnos ho přesto zakoupila a přivezla domů.

V rodině se tou dobou řešila otázka, kde vzít peníze na novou chatu. Manžela oné paní z legrace napadlo vzít do ruky amulet a přát si přesný obnos peněz, který potřebovali. Na věc se zapomnělo až do doby, kdy asi za týden zazvonil telefon a policie oznámila, že stará chata vyhořela, ale jelikož byla chata pojištěna, rodina dostane přesně potřebný obnos. Tato událost všechny vyděsila, a tak amulet skončil v kamnech. Amulet se jim zřejmě pomstil, když kamna vybuchla. Jen pouhá náhoda? Takových případů však po celém světě najdeme mnohem víc.

Smrtící oltář

Jeden právník moskevské firmy zakoupil v Jerevanu v obchodě se suvenýry miniaturní chačkar, což je arménský kamenný oltář ve tvaru stély s vytesanými kříži. Jeho manželka přivezla dekorativní svatyni domů do Moskvy, aniž by tušila, že by se mohlo jednat o originál. Nějakou chvíli byl klid, ovšem pouze do doby, kdy postupně onemocněli i další rodinní příslušníci. Nikoho však ani nenapadlo, že by vše mohlo souviset s neškodným suvenýrem.

O měsíc později právníkův syn, mladý muž a také praktikující právník, v noci vstal, aby se napil vody, a zemřel na infarkt. Mladý muž do té doby netrpěl žádnými zdravotními potížemi a nebyl ani přívržencem alkoholu nebo cigaret. O tři měsíce později za záhadných okolností zemřel také milovaný strýc.

Žena byla zoufalá, protože prostě nemohla najít racionální vysvětlení pro to, co se děje. Jako věřící se obrátila na kněze, jenž jí však nedokázal pomoci, a tak se nakonec rozhodla k návštěvě jasnovidce. Ten si poslechl její tragický příběh a téměř okamžitě stanovil důvod. Muž prohlásil, že koupit takový kámen je jako přinést do domu hrobový kříž nebo pohřební věnec ze hřbitova. Podle něj mají obdobné artefakty silnou energii světa mrtvých a jsou jakýmsi portálem do jiného světa. A právě z těchto důvodů působí jako magnet na neštěstí. Na radu tohoto média žena prokletý suvenýr zahodila. Po několika dnech se situace uklidnila, ale zemřelým to život samozřejmě již nevrátilo.

Africké masky

Také různé staré masky mohou prý být nebezpečné. O tom vypráví jeden kněz z komunity afrických čarodějů voodoo v Rusku, který praktikuje více než 30 let, včetně dvou desetiletí v africké tradici. Kněz varoval fanoušky výletů do afrických zemí, že jedním z nejnebezpečnějších místních suvenýrů jsou artefakty v podobě starých masek, které byly v rámci nějakého rituálu použity již dříve.

Čaroděj řekl, že skutečně existují případy, kdy dovezené suvenýry byly příčinou nejen neštěstí, ale i smrti. Varuje pak především před maskami v podobě obličeje osoby, propíchnuté nehty: „Jsou to útočné masky, jsou krásné, strašidelné a jsou naplněny zlem. Lidé je zpravidla kupují pro soukromé sbírky, protože nejsou levné. V takových případech obvykle nezemře majitel, ale jeho rodinní příslušníci, často děti. Zatímco rodiče jsou v práci, dítě si hraje s maskou.” Negativní energie z masky se prý údajně snadno uvolní, a i když je maska následně odstraněna, neštěstí se již nedá zastavit.

Pražský případ

V jedné pražské firmě si zase její zaměstnanec z Afriky přivezl velký černý vyřezávaný sloup s podivnými symboly. Od té chvíle byla v kanceláři podivná energie, kterou náhodní návštěvníci popsali jako pocit, který se nás zmocňuje na hřbitově. Uklízečka se bála ke sloupu i jen přiblížit a osazenstvo kanceláře začalo churavět. Nakonec byl podivný suvenýr raději prodán a další artefakty už nikdy ve firmě nechtějí.

autor: Petr Matura
foto: Pixabay


Štítky: , , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit