Ohrožují obyvatele Jevan mrtví z dávné minulosti?

ARCHIV / ČESKÉ ZÁHADY / Duchové / PARANORMÁLNÍ AKTIVITY / TAJEMNO A EZOTERIKA / 15. 4. 2021

Jevany, mediálně známá obec nedaleko Prahy, bývají často zmiňovány zejména jako adresa bydliště různých celebrit. V této souvislosti byla a jsou připomínána kupříkladu jména jako Daniel Hůlka, Karel Gott, Karel Svoboda, manželé Heřmánkovi a další známé osobnosti. Málokdo však otevřeně přiznává, že život zde má i své záporné stránky.

Jevany jsou totiž údajně proklety a dějí se tady skutečně zvláštní věci… Došlo zde mimo jiné rovněž i k mnoha podivným nehodám a úmrtím.

Jevany vypadají poklidně jen zdánlivě

Tragické osudy, nešťastné náhody

Smrt tady málem dosáhla například i na známou osobnost, herečku Kateřinu Brožovou, když tudy v roce 2003 projížděla do svého sídla a na namrzlé silnici dostala smyk. Její automobil byl zcela zdemolován, herečka naštěstí vyvázla pouze se zraněními neohrožujícími její život.

Samozřejmě nelze nepřipomenout tragický osud hudebního skladatele Karla Svobody, který přišel o první manželku, následně o matku a tchyni a zemřela i jeho malá dcerka z druhého manželství. Nakonec zde prý údajně Karel Svoboda sám ukončil svůj život.

Poltergeist děsil zedníky

Podivné události v Jevanech zažili i řemeslníci při rekonstrukci místního domu. Stavební firma se začala opožďovat s prací. Jednou to způsobil úraz zedníka, pak zase zranění řemeslníka. Stávalo se prý, že zedníkovi najednou vyskočila lžíce z ruky nebo vypadla dobře vsazená tabule z okna, opadávají dlaždice údajně byly na denním pořádku. Následně začali dokonce řemeslníci stávkovat, že se jim ztrácejí věci pod rukama a najednou se objevují někde jinde. Řemeslníci dokonce slyšeli, jak na sebe vzájemně volají, přitom však nevolali.

Děsivá obec Aldašín

A v Jevanech prý skutečně straší. Někdy se tu údajně během dne rozprostře až hrobové ticho, které děsí místní obyvatele, jež ze zkušenosti ví, že pokud je přes den takové ticho, o to bouřlivější bude noc. V průběhu přicházející noci pak následují nálety netopýrů do oken vil, tancující světélka u silnice nebo dokonce lze zaznamenat i přítomnost starého pohřebního vozu v neobydlené části obce. Za obcí se pak nachází starý lesní hřbitov s kostelíkem, jediné, co zbylo z dávné vsi Aldašín, pustošené již v průběhu husitských bouří a zcela zaniklé během třicetileté války. Odtud je zase po obzvláště „tichých“ dnech slyšet praskání větví a děsivé vytí psů.

Mlžné postavy a další úkazy

Kostel sv. Jiří na místě zaniklé obce

Jeden z místních obyvatel vypráví, že i když na strašidla nevěří, již několikrát se mu během večerních návratů domů přes bývalý Aldašín stalo, že spatřil neurčitou postavu z mlhy. Další svědectví pochází od bývalého místního chataře, který i s celou rodinou chatu ve večerních hodinách raději opouštěl. A to zdaleka není jediný případ, kdy obyvatelé nemovitostí i místní rekreanti raději jezdili přespávat mimo Jevany… Často je zde prý údajně slyšet i velice podivné, nevysvětlitelné hučení, zvedá se náhlý, nepochopitelný vítr, jež způsobuje nečekané nárazy a údery do předmětů i výpadky elektrického proudu. A přitom nikde nikdo…

Petr Matura

Obr.: www.shaiganghuang.artstation.com, wikipedie,

 

 

 

 


Štítky: , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit