Jsou noční můry vzpomínkou na mimozemské únosy?

ARCHIV / 21. 3. 2018

Muži se zdá, jak utíká dovnitř temného lesa. Záhy přiběhne na malou mýtinu, ozářenou měsíčním svitem. Sen končí spatřením velké sovy a jejich tmavých, velkých očí. Proč spáč po probuzení našel na své ruce zvláštní jizvy?!

ODKUD POCHÁZEJÍ JIZVY?

Spáč si je jistý, že před usnutím tato zranění na své ruce neměl. Kde se zde tedy vzala? Současně ho paže začíná bolet. Proto jde nakonec k lékaři, který ho posílá na odborné vyšetření do nemocnice. Rentgen ukáže pod kůží malé tělísko, které mu nakonec vyjme chirurg. Kde se zde však vzalo, pokud si muž na žádnou operaci v tomto místě nevzpomíná? Navíc mu později jeden ze sousedů mezi řečí sdělí, že v onu neklidnou noc poblíž jeho domu spatřil zvláštní „létající světla“! Jde v případě předchozího popisu o zcela smyšlený sci-fi příběh?

TAJEMSTVÍ NOČNÍCH SOV

Spíše jde o vzorovou historku, která byla badateli v oblasti hraničních jevů – s malými obměnami – zaznamenána z různých oblastí světa. V těchto  případech se vždy opakuje podobný scénář. Osoby disponují nelogickými vzpomínkami nebo děsivými sny z doby, kdy byly v jejich okolí spatřeny neznámé létající objekty. Jindy je obklopí zvláštní záře, nebo na nějaký čas kamsi zmizí. V jejich vzpomínkách nebo ve snech se často opakují zvláštní zvířata s hnědýma a obříma očima. Často jsou to sovy, jeleni, srny, sobi nebo další divocí lesní živočichové. Méně často také jacísi neskuteční a děsiví tvorové, opět s obrovskými „kukadly“. Z jakého důvodu? Velké a tmavé oči těchto tvorů jsou prý podobné očím mimozemšťanů….

VYUŽÍVAJÍ POKROČILÉ MASKOVÁNÍ?

Někdy jsou tyto jevy doprovázeny poškozením různých částí těl, či pokožky dotyčných osob. Jde o krycí vzpomínky na únosy do UFO, jak míní někteří záhadologové – například německý spisovatel Hartwig Hausdorf (*1955)? Někteří badatelé totiž míní, že pokud nás navštěvují mimozemšťané (nebo snad cestovatelé z jiných dob a dimenzí – pozn. redakce), využívají pro svou činnost pravidelně přetvářku a maskování. Pomocí velmi pokročilých technologií se nám prý mohou jevit tak, aby jsme je považovali vždy za to, co nás až tolik nepřekvapí…

ZNÁTE TEORII MIMIKER?

Cizinci, kteří jsou schopni nás navštívit, disponují natolik vyspělými technologiemi, že mohou přizpůsobit svůj vzhled konkrétní intelektuální úrovni lidí různých věků a kultur. Zároveň jsou schopni poskytnout informace o jejich existenci, návštěvnické činnosti a možnostech pro budoucí generace astronomů,“ napsal o tom německý vědec, spisovatel a záhadolog Johannes Fiebag (1956 – 1999). Fiebagova hypotéza mimiker totiž předpokládá, že návštěvníci odjinud zasahují do lidských dějin již tisíce let. A to vždy pod takovou „krycí maskou“, kterou mohou lidé té konkrétní doby pochopit. Patří mezi tyto chameleonské mimikry vetřelců i některé děsivé noční můry, které prožívají lidé ve snech? A to přestože pro většinu zlých snů jistě existují racionálnější a méně záhadná vysvětlení…

Autor: Petr Koutský
Fotografie: Johann Heinrich Füssli, Wikipedia.org


Štítky: , , , , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit