Skutečně existující UFO

ARCHIV / SVĚTOVÉ ZÁHADY / TOP články / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / 17. 3. 2023

Pentagon potvrdil pravost nedávno uniklého videa a snímků, které ukazují četná pozorování UFO příslušníky amerického námořnictva. Vláda se v létě chystá zveřejnit dlouho očekávanou první zprávu svého druhu o UFO.

Osmnáctisekundové video ukazuje něco, co je popisováno jako tři pyramidální UFO vznášející se nad válečnou lodí USS Russell v červencové noci 2019 u pobřeží San Diega. V jednu chvíli se údajně loď ve tvaru pyramidy vznášela 700 stop nad ocasem lodi Russell.

Jedná se o video, kdy záhadné UFO, popisované jako bezpilotní letouny, prý během několikadenního vojenského cvičení pronásledovalo nejméně tři americké válečné lodě. U toho údajně provádělo i jakési „drzé” manévry.

Vyfotografované objekty

O několik měsíců dříve v březnu, zřejmě pilot letounu FA-18, vyfotografoval u pobřeží Oceánie pomocí mobilního telefonu tři různá neidentifikovaná letadla, včetně dvou UFO nazvaných Metal Blimp a Sphere. Neidentifikované letadlo, které pilot zachytil v březnu 2019, bylo podle serveru Mysterywire.com schopné zůstat i během velice silného větru bez pohybu. To je mimo možnosti i známých balonů nebo dronů.

„Mohu potvrdit, že zmíněné fotografie a videa pořídil personál námořnictva. UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force) zahrnula tyto incidenty do svých probíhajících šetření,” řekla Fox News mluvčí ministerstva obrany Susan Goughová.

Video a některé snímky UFO unikly k filmaři Jeremymu Corbellovi, který natočil dokumentární film „Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers”, a hlavnímu investigativnímu reportérovi televize KLAS Georgovi Knappovi. Corbell a Knapp nezávisle na sobě potvrdili, že uniklé dokumenty jsou neutajované snímky, které byly součástí série utajovaných brífinků. Jejich cílem bylo informovat členy americké zpravodajské komunity o UFO, pohybujících se v omezeném vzdušném prostoru.

„Je to výbušná informace. Je to pravděpodobně nejlepší vojenský záběr UFO, který jsem kdy viděl, ale myslím, že nejen já, nýbrž i celý svět. Jedná se o zcela výjimečnou technologii. Ať už s těmito technologiemi pracuje kdokoli, jsou mnohem vyspělejší než cokoli, co máme v USA,“ řekl Corbell pro Fox News.

Při jiné události unikly rovněž také i tři fotografie, údajně z lodi USS Omaha, na nichž je zachyceno „kulovité” UFO. To sestupuje do oceánu a beze stopy v něm zmizí. Podle Corbella se později ponorka pokoušela tento neidentifikovaný letoun objevit, ovšem zcela neúspěšně. Závěr všech těchto pozorování?

 

autor: Petr Matura
foto: Pixabay


Štítky: , , , , ,





Mohlo by se vám líbit