Příběh skutečného vlkodlaka Billa Ramseyho

ARCHIV / NEJČTENĚJŠÍ / NEJČTENĚJŠÍ ROZHOVORY / PŘÍBĚHY ZE ŽIVOTA / Světové záhady / 14. 2. 2021

Nevěříte, že by se člověk mohl stát vlkodlakem? Může! Co se stalo Billu Ramseymu a proč nakonec musel zasáhnout exorcista? Děsivé scény, které známe z filmových trháků, nás sice v mnohém nepochopitelně přitahují, ale nakonec býváme rádi, že nemají s realitou nic společného. Ovšem není to tak úplně pravda. Rodina nenápadného tesaře, který vyrůstal v přímořském městě Southend v Essexu, o tom ví své. 

První náznak budoucích potíží nastal v roce 1952, kdy bylo Williamovi Ramseymu pouhých 9 let. Bylo klidné sobotní odpoledne. Bill si hrál venku na zahradě jejich rodinného domku, když se náhle začal cítit přinejmenším zvláštně: nejprve se skrz jeho tělo prohnal ledový vítr, hned poté jej polil studený pot a současně vnímal ostrý zápach, který v něm vyvolal okamžité nutkání na zvracení.

Vstoupil do něj vlčí démon?

Zmatený chlapec v tu chvíli registroval jen dvě myšlenky: povel „Utíkej!“ a obraz vlka, který se jako mozaika složil v jeho hlavě. V ten okamžik byl zrovna u plotu, a přestože právě slyšel volání své matky, nemohl reagovat. Místo odpovědi na její slova jej zachvátil intenzivní a krystalicky čistý vztek. S využitím adrenalinu, který jej nečekaně zcela ovládl, vytrhl sloupek plotu a uchopil jej jako kyj. Na matku a následně i na otce, který přiběhl na pomoc, se díval divokýma očima vzteklého psa. Své rodiče nepoznával. Z pozdější výpovědi jeho rodičů vyplynulo, že syn absolutně nereagoval na oslovení a choval se jako divoké zvíře. A disponoval silou, která nebyla u devítiletého kluka normální – sloupek ani jeho otec holýma rukama ze země vytrhnout nedokázal.

Patnáctiletá pauza

Téměř patnáct let po této děsivé události se v životě Billa Ramseyho nestalo nic podobného či zvláštního. Dospěl, oženil se a stal se milujícím otcem tří dětí. První dva roky manželství ho však sužovaly noční můry. Každý z děsivých snů byl stejný a stejně také končil. Ramsey se vždy probudil zalitý studeným potem, přemožen strachem a neklidem. Ve snu byl vždy pár kroků za svou ženou, která se po chvíli otočila tváří k němu a v extrémní hrůze utekla. Teprve v roce 1967 tyto sny skončily.

Po roce a půl jedné noci Billa probudily divné zvířecí zvuky v ložnici. Jako první ho napadlo, že jej a jeho ženu ohrožuje divoký pes, který se bůhví jak dostal k nim do domu. Jenže pravda byla mnohem překvapivější – tím divokým zvířetem byl on sám! Přistihl se při kňučení a vytí a velice dobře si uvědomoval i pocit té druhé bytosti, která po letech opět na okamžik ovládla jeho tělo. Byl zavřený v kleci, chycený v pasti a jediné, k čemu se upínal, byla touha utéct a »zachránit si tím život«. Jeho žena se choulila vyděšená v rohu postele, zabalená v obranném gestu do peřiny. Naštěstí tento Billův »mimostav« netrval dlouho a muž se zklidnil. Vše se pak svedlo na divoký sen…

Southendský vlkodlak se vrací

Znovu došlo k přerušení podivných projevů na přibližně patnáct let. Psal se rok 1983 a Bill se vydal s několika přáteli na kus řeči do místního hostince. Po pár vypitých sklenicích piva pocítil Bill Ramsey závan stejného ledového chladu, který se poprvé objevil v jeho devíti letech. Omluvil se společnosti a zamířil do toalety.

Jakmile se ocitl v místnůstce, zkontroloval v zrcadle svůj odraz a spatřil vlka! Usoudil tedy, že bude lepší odejít domů a společnost (dle výpovědí svědků) zmateně opustil. Na cestu taxíkem domů měl doprovod – jeden z jeho přátel se rozhodl že pojede s ním, protože Bill nevypadal příliš »příčetně«. To ale jen předcházelo tomu, co se mělo dít cestou domů. Při jízdě taxíkem Bill bez jakéhokoli varování začal vrčet a s vyceněnými zuby se vrhnul na svého společníka. Ruce se mu zkroutily do náznaku pařátů a zuby se pokoušel zabořit do stehna svého přítele…

… celé znění článku najdete v Záhadách života 2/21. OBJEDNÁVKA ZDE 


Štítky:





Mohlo by se vám líbit