Náš tip: Vyzkoušejte čistící odvar z březových listů

ARCHIV / 17. 4. 2019

Bříza bělokorá je vynikající a dnes již často podceňovaná léčivka, která našim předkům ulevovala od řady obtíží. Listy z tohoto stromu jsou pro své močopudné vlastnosti častou složkou čajových urologických směsí. Nejvyšší účinky mají ještě mladé a lepkavé čerstvé lístky, které je možné sbírat nejlépe od dubna do června. 

Bříza se podle příznivců alternativní medicíny uplatňuje při ledvinových a močových chorobách, napomáhá vylučování soli z těla a pozitivně působí při revmatu i jiných potížích s klouby. Podporuje čištění organismu a zlepšuje kvalitu pleti. Stimuluje činnost slinivky a jater, napomáhá odbourávání tuku. Redukuje otoky, které bývají způsobeny nedostatečnou funkcí ledvin. Odvar z březového listí se dá se používat i k oplachování vlasů, posiluje totiž vlasové kořínky.

Podpořte i hubnutí

Čistící čaj z břízy bělokoré, který vám mimo jiné také pomůže se průběžně zbavovat tukových zásob, připravíte jednoduše tak, že přelijete dvě polévkové lžíce březového listí  250 ml vroucí vody a necháte čtvrt hodiny odstát. Pak scedíte a můžete popíjet až třikrát za den po dobu tří neděl.

Pokud vás trápí bolesti kloubů a svalů, udělejte si teplý odvar z mladých jarních listů, namočte v něm obklad a ten přidávejte na postižené místo.

text: red., foto Shutterstock

 

 

 


Štítky: , , ,





Mohlo by se vám líbit