Na nevěru podle prstů a s pravítkem

ARCHIV / BYLINKY A LÉČITELSTVÍ / SVĚTOVÉ ZÁHADY / 24. 6. 2021

A zaměříme se na prsty. Američtí vědci z Binghamton University totiž zjistili, že u žen, ale i u mužů, je sklon k nevěře a obecně k promiskuitě a sexu na jednu noc založen – anebo nezaložen – přímo v ženských genech. Jak je to možné?

Gen určité mutace

Jak zjistili vědci v mnoha experimentech, za promiskuitní chování žen odpovídá velmi variabilní – polymorfní – gen DRD4. Jedna z jeho variant brání člověku hluboce přemýšlet, dělat určité závěry, přidává impulzivnost, směřuje k tendenci hledat dobrodružství, potěšení, zábavu a nové dojmy. A to proto, že negativně ovlivňuje citlivost neuronů na neurotransmiter dopamin – „látku potěšení“, jak se mu říká, nebo také „hormon štěstí.“ Proto dochází k tomu, že, ženám, které takový gen mají, chronicky „chybí“ dopamin, protože na něj nejsou tak citlivé. A začnou si ho „vyrábět“ intenzivním a rozmanitým sexuálním chováním – obvykle riskantním.

A kupodivu se to, jaký gen dostala ta která žena do vínku, projeví na délce jejích prstů, konkrétně na poměru délky prsteníku a ukazováčku. U žen, které dostaly gen vyžadující více a více dopaminu a hledají proto více sexuálního potěšení, je prsteníček delší než ukazováček. I když někdy jen o milimetry.

Delší a kratší

Jako první začal porovnávat délku prstů britský vědec John T. Manning – profesor psychologie na Swansea University. Dokázal, že to opravdu dává smysl, a napsal o tom celou knihu – „The Finger Book.“ (2010). Zjistilo se také, že budoucí délka prstů je založena už v děloze, díky mateřským hormonům, které začínají ovlivňovat embryo ve třetím měsíci jeho vývoje. Zdá se, že prsteníček roste pod vlivem mužského pohlavního hormonu testosteronu, a ukazováček pod vlivem ženského estrogenu. Při správné hormonální rovnováze vyrostou tyto prsty stejně dlouhé, jinak je třeba čekat odchylky.

Měření a doprovodné průzkumy, které objasnily podrobnosti osobního života, ukázaly, že většina „normálních“ mužů měla prsteníček o něco delší než ukazováček, v poměru 0,97 : 0,99. U žen jsou naopak ukazováčky obvykle delší než jiné prsty – 1,05 – 1,1.

Zástupci obou pohlaví, jejichž prsty zapadají do tohoto rámce, většinou demonstrují heterosexuální chování – muži dávají přednost ženám, ženy – mužům. Jedni i druzí jsou velmi klidní ve svých vztazích, a většina z nich jsou monogamní, tedy příliš nestřídají partnery.

Profesor Manning dále zjistil, že opačné, tedy „ženské“ proporce na rukou mužů, a „mužské“ na ženských rukou jsou znakem odchylek v sexuální orientaci nebo sexuálním chování.

Muži, jejichž ukazováčky jsou delší než prsteník, se často projeví jako gayové – utajení nebo zjevní. Ženy s dlouhými prsteníčky a krátkými ukazováčky by také neodmítly lásku ke stejnému pohlaví. A podle současných amerických údajů byly také náchylné k promiskuitě. Což mimochodem před několika lety potvrdili jejich britští kolegové z Oxfordské univerzity.

Plus mínus milimetr

Na základě hormonální hypotézy výzkumníci vydali doporučení ženám, které hledají vhodné partnery. Stejně jako v děloze dítě dostává více testosteronu – mužského hormonu – a proto se mu více protáhne prsteníček, pak se mu stejně více vyvine mužnost a sexualita. Výsledkem je, že zralý muž se stává výrazněji sexuálně aktivním.

Když plod dostane při vývoji více estrogenu – ženského pohlavního hormonu, prodlouží se více ukazováček, čímž se muž stane s největší pravděpodobností sice věrným manželem, i když trochu nudným.

Muži by se měli blíže podívat na ženy, jejichž prsty jsou výrazně odlišné délky. Ukazují zajímavé vzory. Ano, srdce těch krásek, jejichž prsteníčky jsou delší než ukazováčky, jsou náchylné k nevěře. Takové ženy jsou přístupnější, ale v žádném případě nejsou nejvášnivější. A ty, jejichž ukazováčky jsou o hodně delší než prsteníčky, tj. o 4-5 milimetrů, dostaly při vývoji v děloze spoustu ženského pohlavního hormonu, díky kterému se staly velmi ženskými. Optimální jsou ženy s mírným, ne více než milimetrovým, rozdílem v délce prstů.

Matky i babičky

Četné studie v posledních letech ukazují, že geny provokují ženy k nevěře mnohem silněji než sociální prostředí, a to víc než dvakrát. Bylo také zjištěno, že nevěra se dědí po mateřské linii. Proto rada pro nápadníky – podívejte se blíže na budoucí tchyně, matky svých vyvolených. A je rozumné v tomto ohledu věnovat pozornost i jejím babičkám.

A co velikost penisu?

Poměr mezi délkou prsteníčku a ukazováčku u mužů také napovídá, jak velký mají penis. Alespoň k tomu došli výzkumníci z Jižní Koreje – z urologického oddělení nemocnice Gachon University Gil v Incheonu (Jižní Korea). Pod vedením Tae Beom Kima tam pacientům měřili tajně a v anestezii délku prstů a penisů. Výsledky byly zveřejněny v autoritativním vědeckém časopise „Asian Journal of Andrology“ takto: Pokud je prsteníček delší než ukazováček, pak je velikost penisu ucházející. A naopak.

Zkontrolovat si to může každý už pak sám.

-skm-, obr.: archiv autora, Pixabay (Free-Photos, Artistic Film, lloorraa)


Štítky: , , , , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit