Nejzáhadnější místa ČR: Prokletý penzion, vražedný přízrak i poruchy zemské tíže

ARCHIV / 14. 7. 2015

Ve třetí části seriálu o tajemných místech naší země se podíváme na nebezpečný úsek dálnice D1, k bájnému templářskému pokladu, stejně jako do děsivého penzionu s ponurou minulostí.

Lesní Hluboké: Kde se zjevuje přízrak mrtvé nevěsty?

GPS: 49°16’3.599″N, 16°17’45.980″E
Na přehledném úseku dálnice D1 mezi moravskými obcemi Velká Bíteš, Lesní Hluboké a Domašov dochází až příliš často ke zvláštním a smrtelným dopravním nehodám. Jejich obětí se často stávají svatebčané nebo jejich doprovod. Příčinnou má být přízrak mrtvé nevěsty, která byla roku 1539 zavražděna u dnešního motorestu Devět křížů během svatby. Společně s ní i zemřelo několik dalších svatebčanů. Řidičům se zde má na silnici zjevovat přízrak mladé ženy, kvůli kterému zde měl havarovat turecký řidič kamionu i mladí novomanželé.

Zámek Blatná: Leží zde ukryto templářské zlato?

GPS: 49°25’22.471″N, 13°52’45.747″E
Přestože se o tom v učebnicích nedočtete, vodní zámek a bývalý hrad v jihočeské Blatné měl kdysi patřit templářskému řádu. Toto záhadné rytířsko-mnišské bratrstvo bylo na počátku 14. století na příkaz francouzského krále Filipa IV. Sličného rozpuštěno. Jedním z míst, kde prý bylo ukryto část obřího bohatství Templářů, byl i tento malebný zámek. Polohu cenností měl na konci 18. století odhalit zdejší panský písař a uprchnout i s pokladem pryč. Může mít tato pověst mít reálné jádro? Vždyť templáři vlastnili mnoho vodních ploch a hradů, doslova tato místa vyhledávali. Navíc zcela jistě patřila Blatná nějaký čas Johanitům, jenž byli s templářskými rytíři „jedna ruka“. Nezůstalo něco z templářských pokladů na tomto místě dosud?

Penzion Nimrod: Neklidné místo u Mariánských lázní

GPS: 50°0’34.489″N, 12°42’52.246″E
Bývalý a dnes již nevyužívaný penzion Nimrod, ležící v hlubinách Slavkovského lesa u Mariánských lázní, nemá příliš veselou minulost. V průběhu dvacátého století zde byl jak penzion s restaurací, tak i dětská ozdravovna a rekreační středisko Dopravního podniku hl. města Prahy. Mnozí z návštěvníků však měly během pobytu v tomto místě zažít paranormální jevy, zejména ruce, nohy a oči jakoby vystupující ze stěn, nebo tajemná světla, zvuky a změny teploty. Možná tyto úkazy souvisí s nedalekou středověkou tvrzí, nebo se smrtí některých bývalých obyvatel tohoto domu – například Otto Dietla, který zde v roce 1947 zmizel. Byl zde snad kýmsi zavražděn?

Kačerov: Poruchy gravitace, nebo omyl?

GPS: 50°13’55.890″N, 16°22’51.212″E
Na zapadlé silničce, poblíž obce Kačerov v Orlických horách, nemá tak zcela platit gravitační zákon. Mají se zde míče kutálet do kopce, stejně jako auta bez zapnutého motoru. I když fyzikové většinou tvrdí, že se v tomto a dalších případech má jednat pouze o optický klam, měření některých záhadologů – například Zdeňka Marka se zde vskutku jedná o cosi záhadného. Podle měření jde totiž prý o téměř dokonalou rovinu, přesto se zde předměty kutálí jedním směrem. Někteří lidé pak tvrdí, že zde zahlédli i tajemné přízraky, nejčastěji průhledného muže v kápi.

Autor: Petr Koutský
Fotografie: wikipedia.org


Štítky: , , , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit