NASA posílá do vesmíru erotický obrázek

ARCHIV / KURIOZITY / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / 31. 8. 2022

NASA stále pokračuje v hledání mimozemského života. Do středu naší Galaxie bude vyslán silný rádiový signál, ve kterém budou zašifrovány matematické konstanty a další inteligentní informace. Co je však nejvíce překvapující, bude tam i obrázek nahého muže a ženy.

„Poselství je zakončeno digitalizovanými obrázky lidského těla a výzvou pro jakéhokoli příjemce, aby na to odpověděl,” uvádí se ve zdůvodnění. Novináři tento nápad označili za doslova pobuřující. Okamžitě se však ozvaly vysvětlující argumenty –⁠ nahota lidí je údajně potřebná, aby přinutila mimozemšťany reagovat.

Astronomové z NASA si evidentně skutečně myslí, že v mimozemšťanech vzbudíme vzájemné pocity nejintimnějšími částmi těla. Cílem vyslání obrázku nahých lidí je „stát se dostupnější pro mimozemskou civilizaci”. Možná to nezní až tak hloupě. Vědci se stále více začínají přiklánět k myšlence, že všechny inteligentní bytosti ve vesmíru jsou uspořádány přibližně stejně. Dvě ruce, dvě nohy, atp. Pokud ano, tak pozemská žena v takové pixelové kvalitě jistě zaujme. Mimozemšťané ji třeba budou chtít lépe poznat.

Obrázek má být co nejlépe rozpoznatelný a srozumitelný. Snadno však zjistíte, že se nápadně podobá jinému vyobrazení. Jde totiž o plagiát, který NASA ke svému poselství jednoduše zkopírovala z roku 1973. Totožné vyobrazení, jež nyní poputuje vesmírem v rádiové podobě, bylo i na speciální desce, co odletěla s kosmickou lodí Pioneer mimo Sluneční soustavu v roce 1973. Nyní se nachází už velmi daleko, a tak je šance na její zachycení mimozemšťany minimální, ovšem naděje umírá poslední. Dnes to působí směšně, ale co když jednou mimozemšťané přijdou a řeknou: „Chceme vaše ženy a všechny drahé kovy?”

Předchozí signál

V roce 1974 vyslali vědci z radioteleskopu v Arecibu do vesmíru jiný, velmi silný rádiový signál. Ten byl adresován hvězdokupě Messier 13. Jde o velice zajímavý úkaz, protože obsahuje hodně staré hvězdy. To znamená, že civilizace kolem nich by měly být vyspělé a sofistikované. A v tomto poselství nebyla žádná erotika, pouze matematika a další chytré věci. Plus pouze stylistická postava člověka. Odpověď jsme ale nedostali, což nutně nemusí značit mimozemský nezájem. Jen náš pokus třeba k adresátovi zkrátka ještě nedorazil. Času totiž uplynulo velice málo, hvězdokupa je vzdálená „jen” 22 180 světelných let.

autor: – skm –
foto: piqsels.com


Štítky: , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit