Hora Danigala –⁠ místo démona Ravana

ARCHIV / KURIOZITY / SVĚTOVÉ ZÁHADY / ZTRACENÉ VĚDOMOSTI / 4. 2. 2022

Jakmile narazíme na jeden pozoruhodný objekt, můžeme jej odepsat jako anomálii, možná hru představivosti. Ale co když existují rovnou dva takové objety? Už je o čem přemýšlet. Hora Danigala ukrývá tajemství. 

Ďáblova věž v USA

Na Srí Lance je pozoruhodná hora s názvem Danigala. Vyniká svým zvláštním tvarem –⁠ její vrchol je úplně plochý, vypadá téměř jako pařez stromu. Jde o unikátní geologický útvar, nacházející se poblíž Aaralaganwilla v okrese Polonnaruwa, přibližně 46 kilometrů od Polonnaruwy, podél dálnice Maradankadawala-Habarana-Thirukkondaiadimadu.

To však není ta nejzajímavější věc. V oblasti hory jsou často pozorovány létající objekty, a proto jí místní obyvatelé říkají ,,Hora Příchozích“. Existuje více takových míst s podobnou pověstí. Například Ďáblova věž v USA, která se stala úředním bodem slavného filmu ,,Blízká setkání třetího druhu“.

Hora Danigala je známá už ze staroindických eposů Mahábháraty a Rámájany. Není to údajně nic menšího, než jakési ,,letiště“ či ,,kosmodrom“ krále démonů Ravany. Právě zde byly umístěny jeho létající stroje, kterými se vydával na své cesty.

Toto místo je skutečně pozoruhodné. Plochá široká plošina nahoře, ohraničená kruhovými útesy, musela mocně rozehrát fantazii tvůrců starodávných eposů. Nebo to nebylo výplodem mysli?

Tajuplné rytiny

Jeskyně Edakkal –⁠ rytiny

V jeskyních této hory byly nalezeny zajímavé petrografy. Kromě rytin, které lze identifikovat jako zvířata, rostliny a osoby, jsou na stěnách jeskyně vytvořeny zářezy připomínající runové symboly.

Možná, že rytina na ploše 7,5 x 5 metrů vypadá jako nějaký chaotický vzor nebo svérázná jeskynní dekorace, pokud by však stejné symboly nebyly vyryty na stěnách v jeskyni Edakkal v indickém státě Kerala. A tam jsou známé již dlouho.

Nadšenci jsou přesvědčeni o jisté teorii. Pokud se nejedná o nějaký druh abecedního systému nebo formu zápisu, psaní a stejné ozdoby, použité na dvou různých vzdálených místech, nejsou náhodné. Objevily se i názory, že symboly v jeskyních Edakkal a Danigala jsou ztracený astronomický systém dávné matematiky. Možná ho používal démon Ravana při svých cestách do vesmíru? Nebo jej používali představitelé některých jiných civilizací? A co když je to zašifrovaná znalost starověkých, mrtvých civilizací, o vesmíru?

Toto tajemství ještě čeká na své odhalení. A možná to není poslední takový nález v Indii. Zbývá jen slavný Rosettský kámen, který by umožnil rozluštit tento kód.

 

Na fotografie hory se můžete podívat ZDE

autor: – skm –
foto: pixabay.com (SandeepHanda),
commons.wikimedia.org


Štítky: , , , , ,





Mohlo by se vám líbit