V Bajči na jižním Slovensku přistáli mimozemšťané!

ARCHIV / ufo / 23. 10. 2019

Co vypověděli paralyzovaní svědci?

Badatelka Gabriela Slováková je předsedkyně Slovenské asociácie výskumu paranormálnych javov o. z. a současně jedna z jejích zakladatelů. Oslovili jsme ji, abychom i vám, našim čtenářům, jejím prostřednictvím přiblížili různé záhadné jevy, ke kterým došlo na Slovensku. K mému velkému překvapení se paní Slováková zajímá o celou řadu oblastí záhad. S jakými z nich už se během života setkala? Změnily jí život od základu? 

Paní předsedkyně, došlo někdy v minulosti k tomu, že by se očitými svědky něčeho nečekaného stali například vojáci? Zkrátka někdo důvěryhodný?

Ano. Byli to policisté. Stalo se to v roce 2009 a zpráva o tom se šířila prostřednictvím médií jako lavina. Městští strážníci tehdy natočili přímo nad Trenčínem celkem sedmnáct zvláštních objektů. Milovníky záhad ale musím zklamat, protože se jednalo o lampiony štěstí, které se zapálily a vypustily do vzduchu na počest novomanželů. O tom není sporu. Na Slovensku z toho byl ale na chvíli pořádný rozruch. 

A další pozoruhodné případy? Mám teď na mysli spíše ty, které se vyřešit nepodařilo? S čím nejzáhadnějším se Slovensko setkalo v posledních letech? 

Toho by určitě bylo víc. Tak například asi před pěti lety letělo podél dálnice 

neznámé těleso doutníkovitého tvaru (o rozměrech asi 20 metrů). Bezpečně víme, že ho svědci viděli urazit trasu nejméně tří kilometrů. Zpozorovalo ho několik posádek automobilů. Stalo se to na dohled od dálnice asi 20 kilometrů od Košic. Vysvětlení dodnes nemáme. Svědci nám nebyli schopni podat žádné bližší informace. Víme jen to, že při pozorování pociťovali určitý nepokoj. 

Nemohlo se jednat o nějakou létající reklamu?

Nejspíš ne, barva toho tělesa byla svědky popsaná jako ocelová, údajně šlo o pevný objekt.

Podařilo se vám získat nějaké fotografie tohoto objektu nebo dokonce video?

Bohužel. Víte, ono je to trochu složitější. I já osobně jsem byla před 13 lety svědkem něčeho, co si dodnes neumím vysvětlit. Byla jsem z toho tenkrát tak fascinovaná, že mě ani nenapadlo vzít do ruky telefon a něco natáčet. Pozorovala jsem ten objekt na obloze s otevřenou pusou a na nic jiného nemyslela. V mnoha případech je to přesně takové. 

Co jste viděla?

Stalo se to asi v jednu hodinu ráno v okamžiku, kdy jsem parkovala na dvoře auto. Podívala jsem se směrem k noční obloze. Vedle Měsíce doslova „visel“ obrovský objekt červenozelené barvy. Pak se pohnul, jednu až dvě vteřiny „plul“ vzduchem a pak neuvěřitelnou rychlostí vystřelil k Měsíci a úplně se ztratil. Celé mé pozorování trvalo asi 15 sekund. Věřte mi, že jsem si na fotoaparát ani nevzpomněla a to se touto problematikou zabývám už dlouhé roky! Když se stanete svědkem něčeho takového, úplně vám to vyrazí dech. Noční oblohu znám velice dobře, vím, jak v noci vypadají letadla, vrtulníky, lampiony štěstí atd., ale tohle si vážně nikam zařadit nedovedu. Objekt měl z mého pohledu asi tak 10% rozlohu Měsíce. Byl zkrátka nečekaně velký. 

Hledala jste ještě nějaké další svědky?

Ano, a našla jsem. Totéž viděla i paní z města vzdáleného odo mne cca 20 km. Já jsem si jistá, že se nejednalo o nic, co se pohybovalo v naší atmosféře, muselo to být mnohem dál. 

Vyprávějte mi ještě o nějakém očitém svědectví ze Slovenska, které vám osobně přijde jako nezapomenutelné. 

To nemusím ani dlouho přemýšlet… Jistý pan Z. jel právě na kole domů, když nalevo od cesty asi 100 metrů od něj spatřil vznášející se hmotný objekt ve tvaru šesticípé hvězdy. Zářil jasným, zlatobílým světlem. Stalo se to na jižním Slovensku v Bajči, v květnový podvečer roku 1997. Neznámý letoun mohl mít v průměru asi 10 metrů a pan Z. uvedl, že se těleso vznášelo asi 5 metrů nad zemí. Při pohledu na hvězdu byl okamžitě úplně zparalyzován. Natolik, že z kola spadl a už nebyl schopen žádného pohybu. Přesto při plném vědomí i nadále sledoval, co se děje. Hvězdice najednou zčervenala a vyšly z ní dvě humanoidní bytosti. Měly velkou bledou hlavu a na ní celkem tři oči. Vypověděl, že oči byly zarovnány po obvodě, ale ne ve stejné vzdálenosti od sebe. Bytosti měly dvě ruce s dvěma až třemi prsty, nebyl si úplně jistý. Zezadu měly podle něho něco, co připomínalo ocas. Přiblížily se k němu na zhruba 20 metrů a prozkoumávaly okolí. Asi po deseti minutách se vrátily do lodě a odletěly směrem na západ. 

Skeptik by řekl, že pán byl opilý nebo si vymýšlel. 

To zřejmě ano, ale je tady velké JENŽE. Z toho dne máme ještě další hlášení, z oblasti vzdálené asi 15-20 kilometrů odtud. Asi půl hodinu poté, co hvězdici spatřil tento paralyzovaný cyklista, byl pravděpodobně stejný objekt pozorován i v Palárikově. Mužem, který právě venčil svého psa. Spatřil za vesnicí vznášet se záhadnou zlatou loď ve tvaru šesticípé hvězdy, jejíž velikost odhadl také na cca 10 metrů. Pejskař se rychle schoval i se psem do křoví a nehnutě čekal, co se bude dít dál…

… celé znění rozhovoru najdete v říjnových Záhadách života. Je možné jej zakoupit na www.zahadyshop.cz 

text: red., foto: pixabay


Štítky:





Mohlo by se vám líbit