Podaří se rozklíčovat šifry na Stonehenge?

ARCHIV / NEJČTENĚJŠÍ / SVĚTOVÉ ZÁHADY / ZTRACENÉ VĚDOMOSTI / 9. 6. 2011

Vědci nedávno začali zkoumat fascinující megalitické menhiry nejmodernější laserovou technikou. Najdou nějaké skryté indicie?

Dodnes zůstává záhadou, proč a jak bylo Stonehenge, monumentální kruh z kamenů v srdci Anglie, před více než 4,5 tisíci lety, postaven. Moderní technologie by měla podle týmu vědců v dohledné době konečně prozradit, jaké fascinující stopy minulosti v sobě kameny skrývají pod lišejníkem. Už před několika lety se britskému týmu podařilo objevit skryté malby, které jsou lidským okem naprosto neviditelné. Nyní mají v rukou zase o něco lepší techniku a budou z různých úhlů skenovat plochy kamenů pomocí 3D laseru.

Svítá reálná naděje, že by se mohlo konečně podařit rozklíčovat tajné symboly a příjít na kloub řezům, které se na Stonehenge našly. I přesto, že některé znaky jsou do kamene vytesány vandaly, se dřívejším zkoumáním podařilo objevit jednoduché starobylé kresby a obrazce, nad kterými nelze mávat rukou. Vědci doufají, že se jim podaří z nasbíraných dat poskládat trojrozměrné mapy a konečně poodhalí tajemství Stonehenge, které je dodnes skryté pod rouškou tisíců otázek a teorií. Podaří se vědcům konečně najít něco převratného? Nechali nám naši předci v kamenných menhirech nějaký důležitý klíč nebo indicii k pochopení minulosti nebo budoucnosti?

Laserové skenování bude mapovat i okolní krajinu ve snaze objevit něco převratného.

Pravěký počítač?
Astronomové tvrdí, že uspořádání jednotlivých kamenů má přímý vztah k pohybům Slunce, měsíce i dalších planet bez ohledu na to, jak se mění v průběhu času jejich postavení. Spojnice mezi některými kusy kamenů prý tvoří přesná místa pro pozorování východu a západu Slunce, letního nebo zimního slunovratu. Dalo by se říci, že Stonehenge může sloužit i jako astrologický kalendář. Jiní odborníci zase tvrdí, že se jedná o prehistorický počítač, který skrývá magické tajemství, které bude odhaleno, až přijde ten správný čas.

Proč nás tolik lákají?
Veškeré menhiry hrály v minulosti lidstva důležitou úlohu. Na těchto posvátných místech se konaly obřady, které spojovaly člověka s přírodou a vesmírem. Věřilo se a dodnes věří, že na povrchu planety jsou důležitá energetická místa, kde vystupuje zemská bioenergie, která dokáže přitáhnout i kosmické síly. Menhiry měly tuto energii zvyšovat a později ji i samy samovolně vytvářet. Říká se, že tuto schopnost má každý menhir nebo kamenný kruh na planetě. I v České republice je jich mnoho, pro příklad uvedeme menhir v Kloboukách u Slaného nebo Zakletého mnicha u Drahomyšle na Žatecku. Platí, že čím větší je kamenný kruh, tím silnější je jeho energetické působení a dosahuje také do větší vzdálenosti. K čemu jsou menhiry a kamenné kruhy dobré? Mnozí zasvěcenci tvrdí, že potlačují škodlivé energie, které možná znáte pod názvem geopatogenní zóny. Zlepšují schopnost telepatie a umožňují se mentálně a duchovně napojit na Kosmickou energii. Pro vyznavače meditačních technik jsou to ideální místa, kde dokonale splynout s přírodou a svým podvědomím.

Foto: Shutterstock


Štítky: , , , ,





Mohlo by se vám líbit