Nejzáhadnější místa ČR: Hřbitovní šifra, tajemné podzemí i děsivý přízrak!

ČESKÉ ZÁHADY / Paranormální jevy / 20. 2. 2015

V České republice najdete stovky záhadných lokalit, kde se mají odehrávat paranormální jevy a nacházet neobjasněná mystéria. Kde najdete tato podivuhodná místa, z nichž údajně sálá strach? V dalším díle se podíváme do podzemí, i místa dávných tragédií.

Pánova Březina: Hrůza dávných tragédií
GPS: 49°59’52.804″N, 14°44’36.417″E
Podle svědků se dějí podivné jevy mezi obcí Žernovka a Mukařov. Ve vlhkém lese Pánova Březina, se mělo odehrát několik tragédií, které zde možná zanechaly negativní energetickou stopu. Kromě šlechtičny, která zde prý během třicetileté války nalezla krutou smrt umučením z rukou pronásledovatelů, má být les místem, kam se dva nešťastní milenci rozhodli přijít umrznout, a kde se prý zabil mladý student. Citliví jedinci zde prý viděli průsvitnou šedou postavu, nebo zažívají nevysvětlitelný pocit strachu a toho, že je cosi neviditelného sleduje.

Klobuky: Zesilovač záhadné energie?
GPS: 50°18’4.739″N, 13°59’3.990″E
U obce Klobuky stojí zřejmě tisíce let nejslavnější český menhir, známý jako zkamenělý pastýř. Archeologické výzkumy dokazují, že tento balvan byl zcela jistě vztyčen uměle. Zatím však není vyřešeno, proč právě na tomto místě, ani jak vysvětlit, že tým známých českých záhadologů naměřil v předvečer letního slunovratu 20. června 1994 u menhiru posunující se anomálii magnetického pole. Uvnitř něj pak zachytili mechanické vibrace. Jedná se o zesilovač dosud neznámé přírodní energie?

Praha: Poslední šifra rabiho Löwa
GPS: 50°5’25.678″N, 14°25’1.028″E
Starý židovský hřbitov na pražském Josefově byl založen již kolem roku 1440. Kromě dalších obyvatel pražského židovského ghetta zde navždy odpočívá i rabín Löw – významná osoba rudolfínské doby a údajný tvůrce umělého golema. Mystérium obklopuje i rabího náhrobek, jehož hebrejský nápis s přeházenými písmeny možná prozrazuje, kde leží právě golem. Přestože se ho mnoho lidí snažilo rozluštit, žádnému se to nepovedlo. Jedná se tedy o jakousi šifru?

Štěchovice: Marné hledání Hitlerova zlata
GPS: 49°50’59.827″N, 14°24’41.253″E
V dubnu 1945 se začínají psát poslední dny nacistické hrůzovlády nad Evropou. Špičky Třetí říše, mezi nimi i později zmizelý Martin Borman, proto organizují přesun nejvzácnějších cenností do bezpečí. Původní plán na převoz do spřátelené Argentiny kvůli nedostatku času zkrachuje, proto některé z beden se zlatem, tajnými spisy a uměleckými předměty směřují na nákladních autech do prostoru českých Štěchovic. Tady je později marně hledalo několik nezávislých skupin. Možná je již v únoru 1946 odvezli americké jednotky, které zde cosi vyzvedli. Anebo snad ne?

Brandýs nad Labem: Kde ústí stará chodba?
GPS: 50°11’14.761″N, 14°39’59.344″E
Severně od Prahy stojí v Brandýse nad Labem nádherný zámek, který byl postaven na místě staršího hradu. Stará pověst tvrdí, že kdesi do jeho sklepení ústí chodba z pražského Proseka, pocházející snad až z doby svatého Václava. Směr podzemí mají po cestě označovat kapličky. Přestože se celý příběh zdá přitažený za vlasy, neprozkoumané podzemí pod brandýským zámkem podle některých průvodců skutečně existuje. Vede však z něj chodba až do Prahy?

Lomy Amerika: Zbloudilá duše odpadlíka
GPS: 49°57’17.519″N, 14°10’33.429″E
Nedaleko Karlštejna najdete rozsáhlé pozůstatky bývalé vápencové těžby, od lomů s jezírky, až po důlní šachty. Do chodeb u takzvané Malé Ameriky se prý po druhé světové válce schoval uprchlý německý voják Hagen, který okrádal nebo dokonce vraždil trampy. Později prý zahynul v chodbách. Jako jeho pozůstatek je dodnes pojmenována jedna ze štol. Podle některých návštěvníků v ní má docházet k paranormálním jevům, od mlžných útvarů a světel, zachycených na fotkách, až po zaslechnutí zvláštních zvuků z této části podzemí.

Autor: Petr Koutský
Fotografie: wikipedia.org


Štítky: , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit