Nejpodivnější TV show 21. století

ARCHIV / KURIOZITY / 17. 8. 2022

Lidé se zkrátka chtějí bavit, to platilo od starověku dodnes. Jenže úroveň zábavy závisela v minulosti na mnoha věcech – době, tradicích, zvycích, morálce, atd. Dnes jsou populární TV show.

V dnešní době si už jen těžko představíme, že vrcholem neslušnosti v 19. století bylo odhalení dámského kotníčku. A co teprve tanec? Polka a valčík byly pro těsný fyzický kontakt tanečníků dlouho odmítány jako obscénní. Nicméně čas pomalu strhl oponu studu, mnohé zákazy a morální dilemata. Avšak to, co zažíváme nyní v podobě různých TV show, především pak reality show, přestává mít kolikrát únosné hranice. Podívejme se dnes na některé nejbizarnější TV show ve světě.

Chci si vzít Harryho

Skupinka amerických žen bojovala o pozornost samotného prince Harryho, tehdejšího následníka britského trůnu. K jejich smůle však nebyly dívky informovány o tom, že nejde o skutečného prince, nicméně pouze o jeho dvojníka. To zklamání po zjištění pravdy bylo doslova cítit i skrze obrazovky.

Kdo je tvůj taťka?

Samotný název zní poněkud zvláštně. Přihlášená účastnice měla hádat, který z 25 mužů před ní je jejím biologickým otcem. Správná odpověď slibovala nejen rodinné setkání, ale také výhru 100 000 dolarů, tedy necelých 2,5 milionu korun. Natočen byl však pouze jeden díl.

Nahá přitažlivost

Tento pořad spadá do žánru „seznamovací TV show”, kdy si hlavní představitel programu vybere z několika dívek tu nejpůvabnější a nejatraktivnější. Vyvolená má být láskou jeho života, nebo s ní bude možné alespoň vyrazit na romantický výlet či večeři v restauraci, placenou producenty. Hrdinkou pořadu může být samozřejmě i dáma, která si naopak vybírá z několika mužů toho nejhezčího.

Nicméně tato televizní show pozvedla svůj žánr na novou úroveň. V prvním díle, jenž byl odvysílán v červenci 2016, se před soutěžící jménem Eina Roks objevilo šest stánků se šesti muži. Všichni účastníci byli úplně nazí. V prvním kole pouze jejich horní polovinu těla zakrývala průsvitná clona. Ovšem nohy, a to mezi nimi, bylo vidět velice dobře. Einu producenti požádali, aby jednoho muže vyřadila, přičemž se měla zaměřit pouze na vizuální posouzení jeho takzvaných kvalit. Odmítnutý poté vyšel zpoza obrazovky v celé své nahé kráse. Objal Einu a šel se nepořízenou domů.

V dalším kole se clona trochu zvedla, a tak byla vidět i horní polovina těla, kromě hlavy. Opět vypadl jeden účastník. Ve třetím kole se odhalily konečně i obličeje mužů, ve čtvrtém jsme mohli slyšet i jejich hlas. V pátém kole se svlékla i sama Eina, a když stála před dvěma nahými pány, povídala si s nimi, až se nakonec rozhodla pro vítěze, s nímž odešla na romantickou večeři (na té se mimochodem sešli už oblečení).

Nyní v televizi běží již 9. sezóna Nahé přitažlivosti. Tvůrci pořadu se samozřejmě staví proti ageismu, tedy diskriminaci starších lidí, a proti „fat-shamingu” neboli přezíravému postoji k lidem s nadváhou. Mezi účastníky tak najdeme mnoho lidí ve věku 60+, kteří už rozhodně dávné ideály krásy nesplňují. Jednou z účastnic byla například i Kathy z Kentu, ve věku asi 65 let, vážící přibližně 95 kilogramů.

Na programu je samozřejmě i účast homosexuálů. Aby byl děj ještě dramatičtější, z jedné hrdinky se nějakým způsobem udělala „lesbická panna”, která se celý život scházela s muži, ale přitom snila o ženách. Ta měla možnost vybrat si prvního partnera na základě genitálií, pak podle dalších kritérií. V TV show nechybí ani transsexuálové či transgender jedinci. Konec prosperity tohoto pořadu v britské televizi ještě není zdaleka v dohledu.

Sladkost nebo hnus

Šampiony ve výrobě divokých TV show jsou samozřejmě Japonci. Například v tomto programu byli účastníci požádáni, aby okusovali různé předměty, třeba i starou botu. Někdy měli štěstí, když se pod maskou starého škrpálu skrýval dovedně maskovaný dort. Ale jindy radostí neskákali.

Hry se zadečky

Další japonský pořad je v jistém smyslu přímý předchůdce Nahé přitažlivosti. Hlavní aktér si musí vybrat snoubenku ze skupiny krásných modelek, ale vidí z nich pouze jejich zadečky, vystavené ve speciálních slotech. Podle pravidel hry se jich může dotýkat, mačkat je, a dokonce je i líbat. Diváci přitom na rozdíl od účastníka vidí i tváře modelek a hádají, co asi daná dívka cítí, když jí aktér mačká hýždě.

Denpa Shnen

Tento název je poněkud obtížné přeložit z japonštiny, ale na samotnou TV show zapomenout nelze. Účastníci byli podrobeni skutečně sadistickým testům. Obvykle šlo o začínající herce, kteří by pro slávu udělali snad cokoli. Jeden z nich byl zavřený v maličkém bytě bez jídla a oblečení, avšak s vodou, elektřinou a hromadou časopisů. Potraviny a další spotřební zboží musel aktér vyhrávat účastí v různých propagačních soutěžích, jejichž podmínky byly uváděny právě v oněch časopisech. V tomto bytě strávil 335 dní a vysílání probíhalo 24 hodin denně. Jednalo se doslova o mučení. Účastník zpočátku neměl žádné jídlo, a tak hubnul před očima celého národa, k dispozici měl pouze vodu. Poté vyhrál několik plechovek slazených nápojů, dále balíček rýže (ale neměl hrnce na vaření, takže sníst ji mohl maximálně syrovou), následovalo žrádlo pro psy.

Musel postupně vyhrát všemožné potřeby za milion jenů (cca 240 000 Kč). TV show sledovalo 17 milionů Japonců, kteří se bavili nad tím, jak ten chlap šílí osamělostí a hladem. Jakmile účastník splnil všechny úkoly, byl převezen do Jižní Koreje s tím, že show pokračuje, jen si nyní musel zasloužit letenku zpět od Japonska. Každopádně jednoho cíle dosáhl – stal se jedním z nejslavnějších lidí v zemi.

Co říkáte na reality show vy? Je to žánr pro vás, či nikoli. Přihlásili byste se někdy do nějaké?

 

autor: – skm –
foto: piqsels.com, commons.wikimedia.org


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit