Víte, co pijete?

SVĚTOVÉ ZÁHADY / 9. 11. 2011

Nemíním psát o tom, co si o kvalitě vody snadno přečtete jinde. Spíše se něco dovíte o těch vlastnostech vody, které známé nejsou a pokud ano, dnešní věda na ně nemá. Opravdových informací o kvalitě vody je málo, ale tu a tam se vyskytnou. ČT2 například 9.4.2011 vysílala dokument „Tajný projekt voda“ a ten stojí za shlédnutí. Ale než se pustím do objasňování těchto záhad, maloučko pojednám o znečištění vody. To, které mám na mysli, je dvojího druhu a začnu s takovým, kterému porozumíte. Mohli jste ho vidět v televizi, dokument se jmenoval „Oceány plastu“.

S PLASTY SI HLAVU NELÁMEME
Aby se spotřeboval každý komponent obsažený v ropě (prosadila ropná lobby), vyrábí se čím dál víc plastů. Většinou slouží jako obaly a spousta lidí s nimi flákne, kde je zrovna napadne. Příroda si s nimi zatím neví rady, ale plasty v prostředí putují z místa na místo a velká část jich skončí v moři. Už je jich tam hodně a kvalita vody jde do kytek. Mořské proudy je shromažďují do shluků a ty jsou dnes velké jako kontinenty.

Plasty nejsou nijak zvlášť pevné a jak tak plují na hladině nebo těsně pod ní, obrušují se z nich kousíčky, jejich velikost odpovídá mikro a nanočásticím. A tyhle kousíčky polyká plankton a později ryby, které se planktonem živí a ryba, kterou máte na talíři, tyto částice obsahuje. Zcela jistě. Vědci odebrali vzorky vody z různých míst a ukázalo se, že koncentrace částic je všude zhruba stejná.

Snad vás napadlo, že totéž se musí dít i na souši, plasty kolem nás se přece pohybují také. Zatím to bohužel nenapadlo vědce, zřejmě si na opravdové zkoumání znečištění prostředí kousíčky plastů budeme muset ještě nějaký čas počkat. To by nemuselo být významné, ale nejspíš bude, protože my lidé si pokrmy tepelně upravujeme a v našich pokrmech tyhle kousíčky jsou a nikdo nezkoumá, jak se chovají při tepelné úpravě.

Probrali jsme jednodušší druh znečištění vody. Druhý případ je o moc složitější a není jisté, jestli ho pochopíte bez předchozí průpravy. No ale zkusme to.

Energetické znečištění vody
Druhý typ znečištění (zhoršení kvality vody) je způsoben energií a je to bohužel onen druh energie, který nedokáže současná věda zkoumat. Tedy zatím ne. Někteří vzdělaní amatéři už s tím ale začali a jsem moc rád, že patřím mezi ně. Zabývám se tím už dvacet let. Zpočátku sice bylo jasné, že energie má něco společného se zdravím, ale to nestačí. Naštěstí se už v té době objevovaly poznatky hvězdářů o odpudivé síle, díky níž se Vesmír rozpíná. Ta musí přirozeně působit i zde – a skutečně, podařilo se uspořádat pokusy, které prokázaly odpuzování hmoty.

ČISTIČKY NEUMÍ NAHRADIT PŘÍRODU
Daleko zajímavější bylo zjištění, že hmota dokáže akumulovat tuto energii ve formě jistého náboje. Pozdější zkoumání poruch zdraví ukázalo, že v místě poruchy se nahromadil náboj s nepříznivými parametry a když je odstraněn, porucha mizí. A ukázalo se, že právě voda dokáže pohltit a později vyzářit náboj. V přírodě jí s tím pomáhají mokřadní rostliny a voda, která proteče mokřadem, je po stránce energie v pořádku. Příroda dokáže ještě víc, některé prameny vody jsou dokonce léčivé. Lidské čističky vody nedokáží vodu čistit od špatných nábojů a věda nevyrábí léčivou vodu. Náboje se uplatnily při tak zvané „tachyonizaci“. Koupili jste si „tachyonizovaný“ předmět a ve skutečnosti jste získali předmět opatřený nábojem. Jeho kvalita nebyla na výši, ale některé účinky měl.

LÉČIVÉ VODY
Působení nábojů na vodu můžete spatřit na vlastní oči, stačí, když si opatříte knihu Masaru Emoto, „Poselství vody“. Autor si opatřil různé vzorky vody, ty zmrazil a pod mikroskopem fotografoval krystaly vzniklého ledu. Ukázalo se, že krystal léčivé vody je krásný a krystal vody znečištěné velmi ohavný. Problém komunikace vody a způsob, jak hospodaří s náboji, je ale příliš složitý a na tomto místě se jím nebudu zabýval.

To podstatné už víte – voda dokáže odstranit špatný náboj a pomůže s uzdravením a léčivé vody jsou účinnější proto, že mají správné energetické složení.
Léčivá voda opravdu vykazuje parametry, které odpovídají energetickému léku. Jenže tato energie se dá vodě dodat i uměle. Dokument „Tajný projekt voda“ ukazuje úpravny vody pana Grandnera, které dodávají vodě podivné vlastnosti. Kontrola ale ukázala, že nejde o vodu ryze léčivou. Lepší použití energie najdete v lázních Bad Wörishofen, tamní voda je opatřena léčivou energií (její parametry by chtěly trochu vylepšit).

Můžete zjistit, že už dnes existují domácí energetické úpravny vody s výraznými účinky, které však mohou překvapit jejich zdánlivou jednoduchostí.

Jak vidíte, voda nás ještě může překvapit. Rozhodně bychom ji měli znečišťovat co nejméně a musíme se také naučit ji správně čistit – nejen od chemických nečistot. Lidé často dělají škody proto, že se domnívají, že už problému rozumí a ve skutečnosti toho vědí příliš málo. Tohle pravidlo platí skoro pro každou interakci člověka s přírodou. Ať žije kvalita vody.

Text: Petr Novák, www.Jen-jedno-zdravi., komentář k článku Živá a mrtvá voda, Záhady života, červen 2011, foto: Shutterstock