Uzdravte se pomocí barev: Víme, jak na to!

ARCHIV / 26. 12. 2014

Slyšeli jste o léčebné metodě, která využívá k uzdravování různé barvy? Pokud ne, je na čase to změnit. I bez drahých léků můžete pomocí kolorterapie zlepšit své zdraví!

Přestože jsme se všichni na základní škole učili o barevném spektru, které pro nás dokáže zviditelnit optický hranol, jedna z nejdůležitějších vlastností světla nám zůstala utajena.  Jsou to jeho léčivé vlastnosti, kterými se zabývá obor, nazvaný kolorterapie. Jeho počátky se datují již do starověkého Egypta nebo snad dokonce do pravěku, ale byl plně rozvinut teprve v posledních letech.

Barvy jako léčivé vlnění

Jednotlivé barvy, které vidíme kolem sebe, jsou pouze našimi smyslovými vjemy. Ve skutečnosti pokud například v obchodě spatříte žlutý citrón, jde pouze o určitou elektromagnetickou frekvenci světla, kterou povrch citrónu (na rozdíl od zbytku světelného spektra) odráží k naší sítnici.  V případě žluté jde o frekvenci 530 až 510 THz. Teprve naše oko s pomocí mozku tuto informaci vyhodnotí jako „žlutou“ barvu.
Vlnové frekvence světla – nebo chcete-li jednotlivé barvy, mají specifický vliv nejen na duševní, ale prý i na fyzické funkce člověka. A to dokonce, i pokud máte zavřené oči, nebo jste nevidomí. Naše tělo totiž dokáže vnímat světelné spektrum i pomocí pokožky.  Jak je to možné? Podle jisté hypotézy ovlivňuje světlo, i jakékoliv jiné elektromagnetické záření, lidskou auru.
Jako léčivé médium působí všechny barevné předměty a stěny, nebo i voda, zanechaná nějakou dobu na slunci v barevné sklenici! Voda má totiž nezvyklou schopnost absorpce energie ze svého okolí. Podobným oborem je také fototerapie, která využívá k léčbě barevné světlo.

Jaké barvy použít na jakou nemoc?

Červená: dokáže rozproudit krev, zvyšuje agresivitu a asertivitu, chuť k jídlu, ale také kreativitu. Působí povzbudivě na plíce, krevní oběh a krvinky, pomáhá léčit nízký tlak, působí i na další zdravotní problémy.
Oranžová: umí vylepšit špatnou náladu, zbavit vás strachu, křečí, chronické únavy, posiluje žlázy, lymfatický systém, ledviny, pomáhá při chudokrevnosti a přináší prý i štěstí.
Žlutá: povzbuzuje chuť k učení, výdrž, paměť, radost ze života, pomáhá při nemocích jater, ledvin, žaludku, močového měchýře a dalších.
Zelená: uklidňuje mysl, nervy i tělo, jde o barvu regenerace. Kromě toho snižuje bolest, působí proti některým virům. Pomáhá i při vysokém krevním tlaku, cukrovce, zánětech kloubů, astmatu a kašli.
Modrá: působí proti zmatku, nervozitě, migréně a bolestem zubů. Kromě toho ochlazuje, pomáhá při horečce, mokvavých onemocněních pokožky, vředech, popáleninách a kolikách. Pomáhá též při komunikaci a potlačuje některé baktérie a viry.
O dalších barvách a cíleném využití kolorterapie se dozvíte v prosincovém vydání časopisu Záhady života 12/2014 na stranách 40 až 43. Najdete tam  zajímavý rozhovor s terapeutkou Janou Svobodovou.

K dostání v našem eshopu.

Autor: Petr Koutský
Fotografie: shuterrstock.com
 


Štítky: , , ,