Zázračná gemmoterapie: Léčba z pupenů obnoví vaše zdraví

ARCHIV / 24. 11. 2014

Pokud potřebujete doléčit urputnou boreliózu, trpíte chronickými záněty, máte ekzém, nebo střevní či nervové problémy, je zde gemmoterapie. Tento typ bylinné medicíny často dokáže navrátit zdraví tam, kde jiné postupy selhávají!

Gemmoterapie je moderní alternativní léčebnou metodou, která se do našich luhů dostala na přelomu minulého a současného století z Francie. U nás se o její rozšíření a úpravu zasloužil především slavný český bylinkář Josef A. Zentrich. Na čem je založen její princip?

Zdraví z nejlepších částí rostlin
Přípravky v podobě tinktur se vyrábějí z pupenů, mladých výhonků, kořenů a listů rostlin. Základní a logická myšlenka této bylinkářské metody zní:  Pokud lze člověka léčit pomocí výtažků a odvarů z rostlin, které obsahují účinné látky, minerály, enzymy a vitamíny, o to lehčí je to pak s pupeny a výhonky, které jich obsahují největší koncentraci z celé rostliny.
Extrakty z těchto částí rostlin se získávají macerací v alkoholu a rostlinném glycerínu. Je to z důvodu, že více koncentrované výtažky bývají až příliš silné, proto se musí naředit – většinou na homeopatickou potenci D1.  V tinkturách se proto nachází desetina účinných látek a gemmoterapie je vlastně kombinací bylinné léčby s homeopatií.

Borelióza, záněty i regenerace
Hlavním cílem této progresívní metody je pomocí čistě přírodních prostředků dosáhnout harmonie lidského organismu v tělesné i duševní sféře bez nežádoucích vedlejších účinků. Tato metoda samozřejmě nemůže vždy nahradit běžnou léčbu pomocí farmak, ale mnohdy účinně pomáhá tam, kde běžná západní medicína nestačí.
Typickým příkladem podobných onemocnění jsou přechozené stavy po těžké a nedoléčené borelióze, ukončení dlouhotrvajících zánětů, stavy při hormonálních a nervových poruchách, nebo regenerace vnitřních orgánů. Léčba pomocí gemmoterapie je dlouhodobějšího rázu – trvá nejméně několik týdnů, ale často pomůže i na dlouhodobá onemocnění, kde jiné léky selhávají.

Jednoduché dávkování
Dávkování tinktur se provádí podle jednoduchého vzorce, kde jedna kapka tinktury odpovídá jednomu kilogramu tělesné hmotnosti. Pokud například vážíte 60 kilogramů, pak byste měli každý den zkonzumovat cca 60 kapek konkrétní tinktury.  Denní přísun kapek má být rozdělen během dne na několik dávek (nejčastěji tři), zkonzumovaných v čisté vodě, případně slabém čaji.

Před léčbou je vhodné se „vyčistit“ břízou
Zároveň před každou léčbou tohoto typu se doporučuje užívat gemoterapeutický výtažek z břízy, případně z dubu, nebo buku. Tyto přípravky vyplaví z lidského těla škodlivé látky a připraví ho na vlastní specificky zaměřenou léčbu. Ta je rozdělena podle účinků jednotlivých tinktur.

Pomáhá i proti nádorům
Zatímco například extrakt z mladých vrcholků brusinek příznivě ovlivňuje střevní činnost a působí příznivě na některé nemoci močových cest, tinktura z jalovce napomáhá regeneraci jater, má protisklerotický účinek a snižuje riziko onemocněním u některých zhoubných nádorů. Gemmoterapie dokáže být účinnou podpůrnou léčbou také v případě některých rakovinových onemocnění.

Gemmoterapie – tento takřka přírodní zázrak, je velmi všestranným pomocníkem při zdravotních problémech nebo jako účinná prevence proti mnoha onemocněním. O účincích jednotlivých tinktur, které se dají sehnat v lékárnách i internetových shopech, se více dozvíte v mém následujícím článku.

Autor: Petr Koutský
Fotografie: shutterstock.com


Štítky: , , , ,





Mohlo by se vám líbit