Zahání kočky nezvané duchy?

ARCHIV / KURIOZITY / NEJČTENĚJŠÍ / PARANORMÁLNÍ AKTIVITY / SVĚT ZVÍŘAT / TAJEMNO A EZOTERIKA / 28. 7. 2011

Každý milovník těchto nádherných zvířat vám jistě potvrdí, že mají šestý smyl. Ne náhodou byly kočky v některých dávných kulturách považovány za posvátná zvířata, přisuzovala se jim magická moc a nadpřirozené schopnosti. A lidé skutečně nebyli daleko od pravdy.

Kočky v sobě totiž skutečně skrývají své tajemství, které se jim zrcadlí v zářivých očích. I když to někdy vypadá, že celý den jen prolenoší, není to pravda, dělají pro nás mnoho. Ne nadarmo se i v Čechách začíná hodně vyhledávat kočičí léčitelství, felinoterapie. Jejich blízkost na nás působí antidepresivně a zvláštní je, že přesně vycítí, když nás něco bolí a zcela automaticky si lehají poblíž našeho postiženého místa.

Všechny jejich smysly jsou v dokonalé harmonii a mají tak vyvinuté mimosmyslové vnímání, že dokážou neomylně vycítit hrozící nebezpečí, živelné katastrofy, změny prostředí a podnebí,  změny lidských nálad a mnohé další. Vnímají zkrátka úplně všechno. Dokonce se o nich říká, že fungují jako živoucí lapače negativní energie. To také úzce souvisí s našemi nemocemi, není úplně neznámé, že mívají stejné zdravotní problémy, jako jejich pán či panička. Tam, kam si ráda lehá vaše kočka, byste neměli mít gauč ani postel. Obyvykle to totiž bývají prostory, ve kterých máte v bytě nejvíc negativní energie a ta vám může silně ovlivňovat spánek. Kočky si tam rády lehají, aby ji „pročistily.“

Dokonalý obránce na neviditelné úrovni
Ve střední Anglii se dokonce kočka dává svatebním darem a je zcela nemyslitelné, aby v domácnosti chyběla. Přináší prý štěstí do domu. Aby také ne, starověká egyptská bohyně Sachmet je kdysi povýšila do božských sfér. V Indii zase vždy hrály důležitou úlohu při okultistických a náboženských rituálech. Někteří lidé dokonce věří, že dokáže odhánět bytosti, které lidé většinou nevidí, duchy a entity, co by nám mohly škodit.

Kočka jim zkrátka nedovolí, aby se tam nezvaní hosté dlouho zdržovali. Samozřejmě to záleží na povaze každého kočičího mazlíčka, do jaké míry je „hlídací.“ Nicméně největší magická moc se vždy přisuzovala černým kočkám. Už jen černá barva sama o sobě významně pohlcuje negativitu. Kočky se vždy úzce spojovaly s čarodějnicím a v dobách středověkého teroru je upalovali za živa i s jejich nebohými paničkami, věřilo se totiž, že se do nich čarodějky mohou devětkrát převtělit. V té době byly pro mnohé typickým symbolem zla a kdo měl kočku doma, se automaticky mohl stát a také často stával obětí pronásledování čarodějnic.

Kočky jako věštkyně
Věštecký obor felidomantie se zabývá pozorováním kočičích zvyků, neobvyklého chování a pohybů. Tak například když kočka kýchne, znamená to, že bude brzy pršet. V některých kulturách přináší neštěstí nebo naopak štěstí, když vám černá kočka zkříží cestu. To už ale patří do kategorie pověr. Záleží vždy na tom, co ten dotyčný od černé kočky očekává. Velkou roli však v tomto případě bude hrát roli i naše sugesce.

Kočky jsou své a získat si jejich maximální důvěru není snadné. Kdo ji ale nakonec získá, může si být jistý, že mu kočka jeho lásku stonásobně vrátí, i když to nemusí být patrné na první pohled. Vnese do jeho domova klid a pozitivní energie, vnímá totiž zvuky vysokých frekvencí a vibrace, které lidské ucho nemá šanci zaznamenat. Důvěřujte a naslouchejte jí, kočičí šestý smysl už zachránil mnoho životů…

foto: Shutterstock