Ďáblův trojúhelník – brána do jiné dimenze?

ARCHIV / DĚSIVÉ LEGENDY / NEJČTENĚJŠÍ / PARANORMÁLNÍ AKTIVITY / SVĚTOVÉ ZÁHADY / UFO A MIMOZEMŠŤANÉ / 11. 7. 2011

O Bermudském trojúhelníku, záhadném místě v Atlantském oceánu, kde mizí letadla a lodě společně s posádkou, už bylo napsáno mnoho článků, vědeckých posudků i knih. Každá interpretace je však jiná, a proto nám toto místo zůstává stále zahaleno tajemstvím. Možnost, že se zde vyskytuje vstupní brána do jiné dimenze, je poměrně vysoká. Ale posuďte sami…

Vědecká obec je doslova bombardována četnými otázkami, které se týkají nevysvětlitelných jevů. Vědci se na ně snaží najít odpovědi a předhánějí se, kdo najde nejracionálnější vysvětlení. Pro ty, kteří nemají strach si připustit, že existuje ,,něco“ mezi nebem a zemí, mezi naším světem a světem jiným, mají daleko více  možností, jak přijít záhadnému Bermudskému trojúhelníku na kloub. Zatím ale není jistá ani jediná.

Tragédie, které se tam odehrávají už celá staletí
O Bermudském trojúhelníku, kterému se také přezdívá Ďáblův, se zmiňoval už Kryštof Kolumbus. Když plul se svou posádkou objevovat svět, spatřil v místech trojúhelníku podivné světlo, které stoupalo od obzoru nahoru a poté zase klesalo zpět. Tato nevysvětlitelná a záhadná světla se prý objevovala i pod mořskou hladinou. Je zajímavé, že podobné světelné úkazy kdysi zaznamenala i posádka Apolla 12. Na mnoha místech naší planety se vyskytují obrovské fyzikální a elektromagnetické zvláštnosti.

O vědomostech, které dříve lidé měli, se nám dnes může jen zdát a není pro to žádné jednoznačné vysvětlení. Už řecký filozof Platón kdysi prohlásil: ,,Pohlédneme-li z veliké výšky na Zem, zjistíme, že má podobu obrovského koženého míče složeného z dvanácti pětiúhelníků. Jak mohl ve 4. stol.př.n.l. pohlížet na Zem z vysoké výšky a s jistotou učinit takové prohlášení? Jeho slova však nedávno potvrdili ruští vědci. Hrany těchto pětiúhelníků souhlasí s hranami zemských ker a tektonickými oblastmi. Mohly snad dávné civilizace získávat informace a učení z jiných dimenzí nebo od jiných civilizací? Jak je možné, že někteří lidé svými vědomostmi značně předběhli dobu?

Vstup do jiného paralelního světa?

Za zmínku jistě stojí fakt, že  tato záhadná místa, kde mizí lidé beze stopy, patří mezi nejstarší kulturní centra – např.Peru, Egypt, Mongolsko, Harapu a mnoho dalších. Souvisí s tím vším i dosud nevyřešená záhada v Bermudském trojúhelníku? Mohla se letadla a lodě propadnout do jiné dimenze, odkud už se svou technikou nemají šanci na úspěšný návrat zpět? Podle indiánského kmene Kogiů a kmene Hopi je vesmír jako vejčitý prostor, který je složen z devíti vrstev neboli světů. My prý žijeme v pátém. A co si o tom myslíte vy? Co podle vás skrývá mystický Ďáblův trojúhelník? Možná se ale také přikláníte k názoru některých odborníků, že je to jen nafouklá mediální bublina, protože je to důležitý dopravní uzel a nehody jsou tam proto ještě víc pravděpodobnější, než kdekoliv jinde…

Foto: Shutterstock