Chránilo se lidstvo v podzemí před predátory?

SVĚTOVÉ ZÁHADY / 9. 8. 2011

Celá Země je provrtaná jak ementál obrovskou sítí tunelů a podzemních labyrintů, některé z nich podle některých vědců pocházejí ještě z doby kamenné.

Německý archeolog Heinrich Kusch tvrdí, že tunely jsou dodnes pod stovkami neolitických osad a to svědčí o tom, že původní síť musela být až neuvěřitelně obrovská, když se některé z nich dochovaly až do 21. století. Existují chodby, které vedou například ze Skotska do Turecka, apod. Nejsou nijak extrémně široké, mívají v průměru sedmdesát centimetrů. Ale najdou se tam i prostory, které umožňují sezení, jiné představují společenské místnosti, kde by se mohli by problému shromažďovat lidé. Labyrinty jsou Kusche také pod celou Evropou, nicméně vstupy do podzemní říše se vždy tajily a tají.

Archeolog otevřeně upozorňuje, že se na jejich místech budovaly kaple, protože se církev obávala jejich objevení a prozrazení jejich původního pravého účelu. Jiní badatelé si zase myslí, že se v těchto chodbách dříve lidé ukrývali před nebezpečnými predátory, další jsou přesvědčeni, že v podzemní říši (Aghartě) dodnes žijí lidé nezávisle na tom, co se děje na povrchu. A co si o tom myslíte vy? Může se v podzemí skrývat civilizace, která před něčím kdysi utekla? … Možná před námi?

Zdroj: Dailymail.co.uk, foto: europics