Zázračná gemmoterapie: Jaké tinktury použít na konkrétní nemoc?

ARCHIV / 3. 12. 2014

část II. 

V prvním díle článku jste se dozvěděli základní informace o šetrné léčbě pomocí výtažků z pupenů. Na každou konkrétní nemoc se v gemmoterapii využívá tinktura z určité rostliny. V této části naleznete přehled nejpoužívanějších z nich.

Borůvka: Dezinfikuje organismus, zlepšuje vidění, podporuje využití přirozeného inzulínu ve slinivce.


Bříza: Stimuluje funkce jater a slinivky, detoxikuje organismus. Podporuje zdravý stav močové soustavy a kostí. Doporučuje se jako přípravná léčba před použitím dalších tinktur.


Babyka (javor): Posiluje nervový systém, cévy a psychiku. Působí příznivě při bolestech nervového původu, bolestech hlavy, závratích a některých ochrnutích.


Buk: Pomáhá udržovat čisté cévy od usazenin, rozpouští močový písek, podporuje zdraví kloubů.


Černý rybíz: Pomáhá při ekzémech, astmatu, senné rýmě, snížené činnosti nadledvinek, vysokém krevním tlaku a chronické únavě. Je vhodný i pro zmírnění migrén a proti vaječníkovým cystám.


Hloh: Pomáhá při srdečních onemocněních: arytmii, angině pectoris, vysokému tlaku. Harmonizuje lidské tělo při arteroskleróze, depresích, úzkosti a psychickém napětí.


Jeřáb oskeruše: Pomáhá léčit křečové žíly, hemeroidy, posiluje obranný a žilní systém člověka.


Jeřáb ptačí: Podporuje udržování hormonální rovnováhy u žen, harmonizuje menstruační cyklus, podporuje plodnost a zdravý stav ženských orgánů.


Jinan (Ginkgo biloba): Podporuje činnost srdce, mozku, paměť, prokrvení končetin. Pomáhá při ztrátě sluchu, šumění v uších a stařeckém třesu.


Kalina: Zlepšuje chronickou alergii vyvolávající astma, ekzémy, nebo sennou rýmu.


Kiwi: Pomáhá udržovat normální tělesnou teplotu, zlepšuje látkovou výměnu, posiluje organismus.


Kopřiva: Při dlouhodobém užívání má omlazující účinky, povzbuzuje činnost jater a žláz s vnitřní sekrecí, čistí organismus.


Kotvničník: Harmonizuje a posiluje organismus, posiluje sexuální zdraví u žen i mužů. Pomáhá revitalizovat svaly, též pomáhá při poruchách vědomí a hučení v uších. Rozpouští ledvinové a žlučové kameny.


Lichořeřišnice větší: Má výrazné protibakteriální a protivirové působení. Vhodná pro doléčení stafylokových a streptokových infekcí, stejně jako salmonely.


Maliník: Zmírňuje gynekologické potíže, upravuje hormonální sekreci. Působí antiskleroticky.


Růže šípková: Tlumí záněty u dětí, má protiastmatický účinek. Zlepšuje dýchací obtíže, rozedmu plic a zvyšuje imunitu.


Řimbaba: Snižuje teplotu a zmírňuje některé chronické bolesti. Rozšiřuje cévy, pomáhá při kloubních potížích a při rekonvalescenci dělohy.


Topol černý: Urychluje rekonvalescenci s pozůstatky virů a baktérií v organismu. Utlumuje svalové křeče a degenerativní procesy v tkáních, harmonizuje nervy. Vhodný při doléčování boreliózy a mononukleózy.


Vřes: Zpomaluje rozvoj metastáz během některých nádorových chorob. Celkově posiluje organismus a pomáhá proti únavě i otokům ledvin.


Třezalka: Posiluje nervový systém při psychickém napětí a depresích. Stimuluje obranyschopnost.


Withania (Indický ženšen): Pomáhá při duševním i fyzickém vyčerpání organismu, nespavosti, utišuje záněty, zvyšuje plodnost a snižuje vysoký krevní tlak.


Pro léčení některých chorob se využívají i kombinace několika gemmoterapeutických extraktů, které seženete v internetových obchodech a lékárnách. S pomocí se také můžete obrátit na odborníky, zaměřenými na tento léčebný obor, ať už na lékaře nebo specializované léčitele.

Gemmoterapie je téměř vždy bez vedlejších účinků, takže je možné ji kombinovat i s jinými způsoby léčení.


Autor: Petr Koutský
Fotografie: shutterstock
 


Štítky: , ,





Mohlo by se vám líbit