ORGONIT: Zázračný pryskyřicový kámen

ARCHIV / BYLINKY A LÉČITELSTVÍ / NEJČTENĚJŠÍ / TAJEMNO A EZOTERIKA / 17. 7. 2011

Orgonity jsou známy více než osmdesát let a za tu dobu už byly mnohokrát prověřeny vědeckým bádáním. Je to stále rozšiřující se pojem a díky jejich širokému využití se dostávají stále k většímu množství lidí.

Existenci životní energie, kterou lidstvo nazývá po celém světě jinak,  už dávno vědecky doložil Wilhelm Reich. Známe ji pod pojmy čchi, prána, baraka , orgon atd. Orgonit je „zázračný“ kámen, který vzniká unikátně namícháním komponentů jako je křišťál a určitý poměr kovového materiálu. Vše je zalito do vosku, pryskyřice a jiných sloučenin. Orgonit dokáže dodávat energii tomu, komu se z jakéhokoliv důvodu nedostává. Všechny další příměsi nejsou na škodu a setkala jsem se i s tím, že různí výrobci tam přidávají třeba kůru stromů, sklo atd.

Vstřebává i energii svého tvůrce
Já používám pryskyřici a jednotlivé krystaly kombinuji dle předpokládaného použití. Pryskyřice má jeden prozaický důvod a hlavně výhodu oproti vosku – neroztéká se na teple a neztrácí tvar, tudíž je ho možno nechat položený bez obav i na parapetu jižního okna. Při tvorbě je jedním z limitujících faktorů energie člověka, který orgonit vyrábí. Tato energie se totiž vstřebává do kamenu a případně vylepšuje jeho účinky. Proto si myslím, že není na škodu, pokud tvůrce projde seminářem např. energie Reiki.

K čemu tedy orgonit slouží?
Mé osobních zkušeností, poznatky mých přátel i lidí, kteří ode mě orgonit mají, jsou velmi pozitivní. V první řadě tyto kameny vyzařují energii potřebnou pro naše běžné fungování.  Osvědčil se způsob, kdy se při bolesti hlavy orgonit přiloží na čelo a bolest se ve víru stahuje směrem z čela ven právě do tohoto kamenu. Dá se využít i v domácnosti. Když ho dáte do ledničky, je prokázáno, že prodlouží se trvanlivost zeleniny, sýrů, uzenin, masa a navíc se stahuje výkon chladničky. Dále účinně rozptyluje geopatogenní zóny, vstřebává elektrosmog z domácích spotřebičů a příznivě působí na květiny a všechno živé v jeho dosahu. Ve vztazích dochází ke změnám, kdy se na povrch dostávají zablokované a potlačované emoce a vše se jaksi pročišťuje. Využití je rozličné a každý, kdo se s orgonitem setkal, ví, že se mu zlepšuje jeho životní prostor. Není to změna násilná, ale znatelná.

Tyto „zázračné“ kamínky mají i celkem dlouhou životnost. Já si každý vyrobený orgonit ještě testuji pomocí kyvadélka, zjišťuji množství energie, který jednotlivý kus vyzařuje a jakou má životnost v průměrně „znečištěném“ prostředí atd.

Je několik druhů orgonitů a já se zaměřuji především na osobní harmonizéry, vytvářím i přívěsky s drahými kameny ušité na míru pro jednotlivé osoby a dle jejich požadavků.
Text a foto: Hanka (www.sluncevnas.estranky.cz)

Pozn. red. Také se věnujete něčemu, co stojí za zmínku? Pište nám na redakce@zahadyzivota.cz