MÁTE DOMA DUCHA? První pomoc, když vám bere energii

ARCHIV / Paranormální jevy / TAJEMNO A EZOTERIKA / 29. 4. 2019

Nedávno se mé známé stalo, že ji v noci během spánku navštívila neviditelná bytost, která ji zcela paralizovala. Ochromil ji strach, nemohla se pohnout ani vydat sebemenší hlásku. Ležela na boku a byla si naprosto jistá, že se „někdo“ náhle objevil za ní a proti její vůli začal odčerpávat energii přímo z hlavy. Jediné, na co se tehdy zmohla, bylo vybavit si znění Otčenáše a předříkávat si ho v duchu stále dokola. Útok, tak jak mi ho popisovala, začal polevovat a do několika minut odezněl úplně. 

Myšlenku, že by se mohlo jednat o spánkovou paralýzu, ale má známá spíše odmítá. Říká: „S duchy už určitou zkušenost mám. Když se ocitnou ve vaší blízkosti, je to zkrátka víc, než jen pouhý pocit. Prostě to víte jistě. První, co mě napadlo poté, co přízrak zmizel, bylo, jestli té noci někdo v naší rodině nezemřel. Ale to se naštěstí nestalo. Přesto mě takhle příhoda hodně vyděsila a znovu bych ji zažít nechtěla. Jak bych se mohla v případě potřeby před nevítanými „návštěvníky“ účinně bránit?“ zeptala se mě. Tuto otázku jsem posléze položila Jaroslavu Drábkovi, odborníkovi na paranormální jevy, a rozhodla se z toho, co od něj zjistím, napsat článek. Ten čtenářům poradil, jaké osvědčené techniky jim mohou být v případě skutečného ohrožení tohoto typu užitečné a čeho je podle něj vhodné se úplně vyvarovat…

Zůstávejte nohama na zemi 

„Pro začátek bych chtěl říci, že ne všechno, co se nám jeví jako paranormální, je ve skutečnosti takové. Příčin může být celá řada, včetně těch fyziologických – například zablokování páteře a spánková paralýza, která je mnohem častější, než se laikům může zdát. Velkou roli může hrát i vysoký krevní tlak, stres, nevyspalost nebo paranoia. Také je vždy třeba vyloučit možné technické příčiny jevu, a proto je nutné zůstávat v první řadě nohama na zemi,“ říká odborník. 

Prvotními příznaky opravdové přítomnosti entity v naší bezprostřední blízkosti mohou být: 

  1. Náhlé a výrazné ochlazení v místnosti (třeba i o deset stupňů Celsia). 
  2. Pokud jsme senzitivní, můžeme v bytě či domě spatřit i siluetu postavy. Pokud je silueta světlá, či „bílá“, jedná se podle Jaroslava Drábka o duši zesnulého, který zemřel teprve nedávno. Maximálně patnáct až dvacet let.
  3. Psi a zejména kočky nám přítomnost jakékoliv entity dávají jasně najevo svým nestandartním chováním. Kočka je zároveň ochráncem před působením negativní energie. 
  4. Může docházet i k pohybu předmětů a zvláštním zvukům – tady je ovšem důležité nejprve vyloučit všechny možné technické příčiny

PRVNÍ POMOC při paranormálních jevech

podle Jaroslava Drábka

1. MODLITBA

Někdy stačí otčenáš, který je známý i mezi takzvanými nevěřícími. Nejdůležitější je, abychom své myšlenky nesměrovali k přímo bytosti, která nás obtěžuje, ve smyslu prosby, aby nás nechala být. Úpěnlivé prosby zkrátka většinou nefungují a pokud z nás tajemná bytost cítí strach, nebo se jí zdáme být psychicky slabí, ještě zvýší intenzitu obtěžování. Můžete říci razantně tento strohý příkaz: „Ve jménu krve Kristovy, odejdi.“ 

Pokud nejde o jednorázovou záležitost a paranormální jevy začnou negativně ovlivňovat váš život, je určitě dobré se obrátit na odborníky, kteří vám poradí a pokud uznají za vhodné, zasáhnou přímo na místě. 

2. NEPODLÉHEJTE PANICE 

Panika neprospívá vůbec ničemu. Energie, která se uvolňuje při prožívání strachu, entity naopak přitahuje. 

3. DECHOVÁ CVIČENÍ

V případě nejvyšší nouze provádějte dechová cvičení. Odborník na paranormální jevy doporučuje tzv. ještěrčí dýchání. Jak se provádí? Vydechněte nosem zbytkový obsah vzduchu z plic. Tento výdech byste měli cítit až v podbřišku. Pak proveďte nosem pomalý maximální nádech směrem od břicha až do oblasti pod klíční kostí. Následuje krátké odfrknutí (drobný výdech) a zadržování dechu na sedm vteřin. Poté znovu udělejte maximálního výdech až do podbřišku. Toto cvičení opakovaně provádějte alespoň několik minut. Je vhodné pro veškeré stresové situace. 

4. ZAKRYJTE ZRCADLA 

Podle zkušenosti Jaroslava Drábka mohou být zrcadla za určitých okolností branou mezi světem živých a mrtvých. Jejich zakrytím, například prostěradlem, se tato cesta do naší reality znemožní. Pokud máme zrcadlo v ložnici, je vhodné jej odstranit. 

5. Ošetřete prahy dveří a parapety oken solí

celé znění článku najdete v Záhadách života 2/2019. Více na www.zahadyshop.cz

 


Štítky: , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit