Mají pyramidy magickou moc?

ARCHIV / 6. 2. 2019

Se zatajeným dechem jezdíme do Egypta, abychom alespoň na malou chvíli ucítili posvátnou energii, kterou pyramidy vyzařují. Dodnes jsou tyto stavby předmětem vědeckého bádání a jejich nesmírná dokonalost mate záhadology i největší skeptiky. Ukrývají snad něco, na co si netroufáme pomyslet ani ve své fantazii? Jsme si jisti, že ano!

Čím více se toho o pyramidách chceme dozvědět, zjišťujeme, že toho pořád víme směšně málo. Celá tisíciletí jsme si lámali hlavu nad tím, jakým způsobem se je podařilo postavit, protože i s nejmodernější technikou by to dnešním nejlepším stavitelům trvalo dlouhá staletí. Představa o trýznivé práci otroků se už konečně mohla rozplynout v okamžiku, kdy se asi před třiceti lety v jednom z kvádrů podařilo objevit lidský vlas, což je u přírodního kamene zcela nemožné. Jenže místo toho, aby vědci dali hlavy dohromady a objev začali využívat i pro nové odolné stavby, ještě pořád se dohadují o tom, že to byl podvrh. Co když ale má skupina vědců v čele s francouzkým chemikem Josephem Davidovitsem pravdu a staří Egypťané skutečně vyráběli tyto skvostné a magické stavby na míru z umělého kamene? Možná bychom byli o krůček blíže k porozumění, k čemu vlastně pyramidy sloužily a dodnes slouží…

Pocházeli dávní architekti z Atlantidy?
Není sebemenších pochyb o tom, že konstruktéři pyramid byli osvícení lidé se znalostmi, které sahají až daleko za hranice dnešního vědění a chápání zákonistostí fungování našeho světa. Znali dokonale umístění energetických linií Země a dokázali těchto vědomostí maximálně využít ve prospěch stavby, kterou budovali. Stále častěji se proto ozývají zastánci tvrzení, že tito lidé původně pocházeli z Atlantidy a své vědění předvedli za tajným účelem právě v Egyptě. Setkáváme se ovšem i s názory, že je na modré planetě vystavěli mimozemšťané jako své důmyslné navigační zařízení. Jaký je ale skutečný smysl výstavby dokonalých a naprosto smysluplně na míru zkonstruovaných staveb?

Tisíce teorií, která je správná?
Většina esoteriků je přesvědčena, že pyramidy ve skutečnosti slouží především jako akumulátory a transformátory kosmické energie. S jejich názory souhlasí i někteří vědci. Největší síla se podle nich koncentruje na vrcholu každé pyramidy, obdobně jako na plamenu svíčky. Toto vysvětlení by konečně mohlo objasnit, proč jsou veškeré stavby pyramidálního tvaru schopny mumifikace, konzervování masa včetně lidského těla, ostřit nástroje a nabíjet veškeré zdroje ve svém okolí, které jsou schopny nějakým způsobem přijmout energii. Někteří teoretici ještě stále zarytě tvrdí, že pyramidy byly pouhým monumentálním pohřebištěm královských hrobek faraónů a ideální chladné místo, kde se uskladňovaly sýpky s obilím. Ano, faraoni skutečně věřili, že jim magická moc pyramid umožní věčnost a nedotknutelnost, to se také v mnoha případech stalo. Jenže ne v každé pyramidě se našly seschlé ostatky „vyvolených.“ Stejně tak je logické, že se tam schraňovalo i obilí, které v době hladomoru mohlo zachránit celý národ. Pokud by tvar pyramidy měl ve skutečnosti opravdu takovou sílu, nemohli zvolit ideálnější místo. Nesmíme zapomínat na to, že pyramidy nepatří jen k Egyptu, najdeme je téměř na všech kontinentech, včetně Evropy. Jisté je, že v nich dodnes dochází k dosud nevyjasněným energetickým reakcím…

Dokonalý energetický fenomén
Možná už jste někdy slyšeli o tzv. pyramidovém efektu. Věřte nebo ne, kde je pyramida, dějí se zvláštní věci. Můžete to vyzkoušet i vy. Je však nezbytné, aby jedna strana pyramidy směřovala přesně k severnímu pólu. Pokud pod pyramidu vložíte tupou žiletku, za pár dní bude dokonale nabroušená a ostrá jako nikdy předtím. V roce 1959 si český inženýr Karel Drbal nechal patentovat přístroj využívající tento způsob biobroušení. Vlastnosti pyramidy ale můžete využít ve svůj prospěch i v dalších oblastech, např. ke zlepšení chuti potravin a zachování čerstvosti. V tomto případě stačí umístit pyramidu na vaší ledničku. I semena pod pyramidou prý daleko rychleji klíčí, sušené byliny mají daleko mocnější účinky a bakterie ani viry v pyramidě nepřežívají. Tvar pyramidy podle některých příznivců umí zastavit i rakovinotvorné bujení.

Je to placebo efekt?
Mnozí léčitelé už využívají léčivých účinků zázračného pyramidového tvaru, mezi jejich příznivce patří i známý žokej Josef Váňa, který se netají tím, že své koně nechává několikrát denně procházet ve stanu s tvarem pyramidy a nenechá na to dopustit. Tvrdí, že jejich zranění se léčí daleko rychleji a koně se daleko lépe regenerují. Pokud je to pravda, dočkáme se někdy v budoucnu, že budou nemocnice postavené ve tvaru pyramidy? Skeptici tvrdí, že pokud někdy někoho vyléčila pyramida, je to jen proto, že si to vsugeroval a psychika dokáže divy. Možná. Nás by jen zajímalo, jak se ta „sugesce“ daří Váňovým koním…?

Foto: Shutterstock


Štítky: , , , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit