Ledový mrak, který zabíjel tiše

ARCHIV / KURIOZITY / NEJČTENĚJŠÍ / SVĚTOVÉ ZÁHADY / 15. 7. 2011

V roce 1936 se ve francouzkém městě Troyes lidé třásli strachy před podivnou sérií událostí, kdy jednotliví obyvatelé města bez jediného důvodu začali padat k zemi jako švestky a nikdo z lékařů nebyl schopen určit pravou příčinu smrti. Profesor a vědec Paul Genett se dal do podrobného vyšetřování a zjistil něco neuvěřitelného. Tragédii podle něho způsoboval neviditelný ledový oblak, který z lidí během několika vteřin vysál veškerou auru a tím i život…

První obětí oblačného zabijáka se stal mladičký cyklista, který se nabídl jedné rodině v automobilu, že je povede, protože se ztratili. Do města je ale už nezavedl. Krátce před vjezdem do obce mladík zničeho nic na rovině upadl a zůstal bezhybně ležet. Svědci přísahají, že se zapotácel, jako by do něj uhodil blesk. To se ale nestalo. Mladík nejevil žádné známky života, i když neměl žádné viditělné zranění a ani nespadl na hlavu. Okamžitě ho naložili do auta a odvezli do nejbližší nemocnice. Tam však už jen konstatovali smrt. Jako příčinu napsali do zdravotnických záznamů ŠOK. Kolik takových dalších záhadných úmrtí lékaři zaškatulkovali neobjektivně? Možná bychom se divili. Toto ale nebyl poslední známý případ.

DALŠÍ OBĚTI
Už během dalšího týdne neviditelný zabiják naprosto stejným způsobem zabil mladou ženu, když byla na procházce s kočárkem a svým malým dítětem. Kojenec byl v pořádku, jeho matka se však sklátila k zemi jako když uhodí. Stejný osud čekal teprve čtrnáctiletého chlapce, který si hrál s kamarády na jedné opuštěné silnici. Policie ani lékaři neodhalili nic podezdřelého. Při výslechu však jeho spolužáci uvedli, že se před jeho náhlou smrtí silně ochladilo. To však nebylo pro „odborníky“ důležité a nepřikládali tomu žádný význam. Až teprve Paul Gennet, vedoucí katedry fyziky v Lyonu, kterého přivolal na pomoc jeho přítel, místní právník.

VRÁTÍ SE DO MĚSTA KONEČNĚ KLID?
I když začal profesor pátrat hned po příjezdu a začal místo tragédie zkoumat a měřit, nic prapodivného se mu nepodařilo vypátrat. Pak se mu ale podařilo něco převratného, všiml si, že nad jeho hlavou podivně začínají mizet ptáci, i když tam byli obvykle hojní. Viděl tam přibližně pětatřicetimetrový úsek, kterému se všichni ptáci jakoby úzkostlivě vyhýbali. Zároveň začal pociťovat obrovský chlad a hodnota jeho přesných teploměrů výrazně klesala. Věděl, že se něco děje, padla na něj nevysvětlitelná únava. Vědec padl na kolena a v okamžiku, kdy mu došlo, že má něco strašlivého nad sebou, se po čtyřech odplazil pryč. Na zádech cítil ledových dech svého nepřítele, který se snažil z něj vysát veškerou energii. Profesor se třásl a byl k smrti unavený, přesto se mu podařilo díky intuici z jeho spárů dostat. Dva starší manželé takové štěstí neměli, ledový mrak si vzal za oběť ženu, její muž se o něco později probral v nemocnici. Naštěstí ale mohl vypovídat o tajemném přízraku.

PRVNÍ SVĚDEK
Tvrdil, že je najednou obklopil jakýsi ledový plášť a jediné, co byl schopen vnímat, byla obrovská zima. Srazilo ho to na kolena a na víc už se nepamatoval. Ani tohoto muže však lékaři nebyli schopni zachránit, krátce na to upadl do bezvědomí a zemřel. Letní série úmrtí však ve francouzkém městě skončila. Teď už můžeme pouze pochybovat o tom, co to tenkrát bylo. Všechny osoby zemřely náhle z plného zdraví bez určení skutečné příčiny. Někteří lidé tvrdí, že se jednalo o energetického dravce, kterého tvoří pouze řídká plasma. Svým obětem během několika krátkých okamžiků vysaje energetický obal z blízkosti těla a dojde tak k prudkému úniku aury. A lidé bez ní žít nemohou. Jak to tenkrát bylo? Tuto záhadu už se asi nikdy nepodaří rozluštit a nám nezbývá než doufat, že už se neobjeví.

Foto: Shutterstock