Knihovny palmových listů – je v nich ukryto proroctví?

ARCHIV / NEJČTENĚJŠÍ / SVĚTOVÉ ZÁHADY / TAJEMNO A EZOTERIKA / ZTRACENÉ VĚDOMOSTI / 7. 7. 2011

Proroctví a věštby budoucnosti jsou staré jako lidstvo samo. Každý už určitě o nějaké předpovědi slyšel. Například mayské a mariánské proroctví, odkrytí budoucnosti od Nostradama, Sybily a mnohých dalších. Poněkud méně známé jsou knihovny palmových listů, kde má být ukrytá budoucnost lidstva i některých jednotlivců.

Zhruba před sedmi tisíci lety byly v Indii založeny knihovny palmových listů. Jsou výjimečné tím, že neobsahují knižní publikace, ale slisované palmové listy, do kterých jsou vepsány záznamy o životě konkrétních lidí, kteří se vydají do Indie pátrat po svém osudu. Legenda praví, že původními autory textů byli rišiové – polobožské bytosti. V každé knihovně je až několik tisíc záznamů, které kromě osudů jednotlivých lidí také obsahují kompletní proroctví lidstva na mnoho let dopředu. Protože palmové listy mají výdrž zhruba několik stovek let, musí se čas od času přepisovat na nové listy. Písmo je velice drobné a text psaný ve starotamilštině. Když se vydáte také poodhalit roušku tajemství palmových listů, budete potřebovat tzv. vykladače, který zároveň slouží jako medium mezi tazatelem a duchy rišiů, kteří neustále hlídají knihovny a dohlížejí na správný přepis textů.

Co nás čeká v budoucnosti?
V palmových listech jsou zaznamenány konkrétní problémy lidstva. Z minulého a letošního roku se předpovědi kupodivu shodují se skutečností. Jedná se o stále rostoucí nezaměstnanost a zvyšování daní spotřebního zboží. Za zmínku také stojí náboženské střety a demonstrace, které se momentálně dějí čím dál častěji. Palmové listy předpověděly i hospodářské problémy ve Španělsku a Řecku. Vypátrat takové informace není jednoduché. V Indii je do knihoven palmových listů čekací doba až 3 měsíce a celá interpretace osudu trvá cca půl dne. Vynořil se také ale také názor, že knihovny jsou podvrh a Indové se tímto snaží přivydělat na důvěřivosti lidí. A co si myslíte vy? Máte s knihovnou palmových listů nějakou zkušenost? V třetím čísle Záhad života vám se dočtete, jak je možné si „svůj“ palmový list objednat a seznámíme vás s člověkem, který vám umožní do něj nahlédnout.

Text: Magdalena Hrabcová