Šokující příběhy zachráněných: Pomohli jim strážní andělé?

ARCHIV / 4. 7. 2015

O existenci těchto duchovních bytostí se zmiňuje Bible i další náboženské knihy. Jenže údajné anděly měli spatřit tisíce lidí! Zachránili mnohé z nich dokonce před jistou smrtí, jak tvrdí tyto osoby?
Malý chlapec se rozhlíží po okolí z koruny vysokého stromu. Náhle čtyřleté dítě zavrávorá a neúspěšně se snaží zachytit jedné z větví, tyčících se víc než deset metrů nad zemí.  Vzápětí již Američan Wes Chandler padá dolů k zemi. Ale jakoby byl tento pád něčím jiný, než je obvyklé!

Zachránkyně z jiného světa?

„Zdálo se mi, že nepadám tak rychle, jak bych měl. Hleděl jsem k zemi a snažil jsem se připravit na dopad. Náhle jsem zaslechl hlas, který mi říkal, abych se nedíval dolů. A spatřil jsem mladou dívku, která měla dlouhé bílé šaty a dlouhé rozpuštěné vlasy,“ vzpomínal na svůj zážitek z dětství dnes již dospělý Wes, podle kterého mohlo jít o jeho strážného anděla.
Zvláštní je, že ona přízračná dívka měla chlapci  stáleo pakovat, že pokud se bude dívat na ní, nic se mu nestane. Vzápětí se malý hoch ocitl na zemi, ale později si vůbec nepamatoval svůj dopad. Bylo to pouze následkem ztráty paměti vlivem šoku? Po odvezení do nemocnice lékaři zjistili, že chlapec měl na tak vysoký pád poměrně nepatrné zdravotní následky – zlomenou klíční kost a naražené rameno. Onu tajemnou dívku poté Wes již nikdy neviděl. Odkud se tak náhle vzala?

Halucinace, nebo podivná skutečnost?

Podle některých odborníků na psychologii mělo jít v tomto a dalších podobných případech pouze o halucinace šokovaného mozku. Jenže mohlo by mít natolik podivné halucinace tolik lidí, leckdy s velmi podobným popisem a dalšími šokujícími okolnostmi? Vždyť setkání s podivnými bytostmi – údajnými anděly, popisují i někteří velmi důvěryhodní svědci, jako lékaři, nebo policisté.
Podobné „světelné bytosti“ měl u lůžka své umírající matky například vidět americký policista Jack Almon, který byl do té doby velmi skeptickou a materialisticky zaměřenou osobou. Almon však asi před 20 lety spatřil v nemocnici poloprůhledné, záříci bytosti, které podle jeho názoru nemohly být lidmi.

Zvláštní asistence

Zrovna ke mně přijížděl v autě zmrzlinář. Byl natolik blízko, že jsem mu viděla do tváře. Řekla jsem si: „Bože, nenech mě umřít.“ A pak jsem spatřila tu překrásnou postavu muže s nataženýma rukama(…) Blížil se jakoby zpomaleně ke mně“ popsala Američanka Estel Vera zvláštní zážitek, který se odehrál těsně před nárazem automobilu do jejího těla.
Žena sice vlivem zmíněné nehody utrpěla rozsáhlá zranění, kvůli kterým přišla i o nohu, ale podivné je, ale z tragické nehody se nakonec dostala. Měla snad vlivem stresové situace před nárazem halucinační vizi, která neodpovídala realitě? Jenže co když spatřila cosi, co přesahuje naše chápání!

Existují poslové božích zpráv?

Podobné postavy, často obklopené jasnou září, mělo v krizových okamžicích svého života spatřit množství lidí. Mohlo snad jít o anděly (z řeckého angelos – posel): údajné nehmotné a duchovní bytosti, které mají být prostředníky mezi Bohem a lidmi? Zatímco někteří andělé mají lidem předávat důležitá poselství, nebo je doprovázet na onen svět, další – údajní strážní andělé, mají mít na starosti ochranu určitých osob v krizových situacích.
I když možná zní předchozí tvrzení pouze jako podivná pohádka, něčemu jako přítomnosti andělů může nasvědčovat i následující a velmi neuvěřitelný příběh. Teprve tříletá holčička Sara Skidmoore byla unesena neznámým mužem z automobilu v arizonské Mese. Přestože nebyl její únosce policií nikdy dopaden, mnohem zajímavější je, jak byla tato dívka zachráněna.

Zázračná záchrana v poušti

Po třech dnech neúspěšného policejního pátrání, které muselo být přerušeno kvůli silné bouři, dívku našel v poušti amatérský lovec křepelek Zane Bingham. Holčička měla sice rozedrané bosé nohy a ruce od ostrých kamenů a trnů, ale jinak byla velmi klidná. Vlivem velmi chladných podzimních arizonských nocí, mrazivé a vlhké bouřky, stejně jako horkých pouštních dnů a nedostatku vody měla být podle lékařů nejméně v komatu, ne-li mrtvá! Jak tedy přežila sama – bez vody a jídla, v nelítostné poušti tři dny? Ke všemu nebyla dívenka po svém objevení ani v šoku.
Kromě běžných a takzvaně logických vysvětlení se nabízí ještě jedno další, poněkud nezvyklé. Mohl jí totiž zachránit zásah andělské bytosti v podobě její mladší – a v té době ještě nenarozené sestry Heather. Podle Sářiných slov jí zachránila  bíle oblečená a blonďatá malá dívenka, která se objevila poté, co se malá Sára začala obávat o svůj život.

Co prozradila Lorna Byrne?

Tato přízračná dívka se prý náhle objevila před Sárou, aby se poté vznášela ve vzduchu a vedla dívku pouští. „Vznášela se ve vzduchu a řekla mi, že vše dobře dopadne,“ řekla o svém neuvěřitelném zážitku dnes již téměř dospělá Sára.
Je tedy možné, že do našich životů občas zasahují andělské bytosti, které mělo jenom v USA na vlastní oči spatřit kolem deset miliónů lidí, nebo je pouze přání otcem myšlenky? Podle irské spisovatelky Lorny Byrne, který údajně vidí tyto bytosti již od dětství, se prý nejčastěji projevují jako jasná záře, nebo prudké světlo, jindy pírkem, které nám přelétne přes cestu. Možná jste jejich projev zahlédli i vy! Exkluzivní rozhovor s autorkou bestselleru Andělé v mých vlasech, si můžete přečíst v Záhadách života 5/2015 na stranách 50 a 51.
Autor: Petr Koutský
Fotografie: shutterstock.com


Štítky: , , , , ,





Mohlo by se vám líbit