Duhové poselství barev

ARCHIV / 7. 2. 2019

Všichni se obklopujeme barvami, každý z nás má své oblíbené. Měli bychom ale vědět, že náš výběr hluboce ovlivňuje naši psychiku i zdraví. Každý odstín má své specifické vibrace a ty pak působí na celé naše tělo. Blahodárnou sílu barev využívali i léčitelé v Egyptě, Mexiku, Indii i v Atlantidě. Bohužel na to již velká část lidstva již zapomněla.

Veškeré barevné podněty, které přijme naše oko, posílá nervový vegetativní systém do mezimozku, který je vyhodnotí podle jejich barevného spektra a na základě jejich zpracování pak ovlivňuje další orgány, které s danou barvou souvisí. Možná vás překvapí, že silné vibrace barev vnímáme i jinak, než pouhý pohledem. Bylo to prokázáno četnými pokusy se slepci, kterým se po příchodu do místnosti vymalované určitou barvou náhle výrazně měnily fyzické funkce – rudá barva jim zvyšovala puls, modrá snižovala telotu, atd. Je to dané neviditelnými energetickými vibracemi, které má každá barva. V současné době už je vědecky prokázáno, že správný výběr barev skutečně  urychluje regeneraci, posiluje imunitní systém a pomáhá harmonizovat energetické nerovnováhy v těle.
VYUŽIJTE JEJICH LÉČIVÉ SÍLY

ORANŽOVÁ dodá chuť do života
Všichni, kteří se rádi obkloupují oranžovou barvu, jsou plni života, fantazie a elánu. Málokdy je vidíte smutné nebo rozmrzelé. Mají rádi neustálé změny a neradi se dlouho zdržují v zajetých kolejích. Mají obrovskou touhu poznávat při každé příležitosti něco nového. Oranžová barva dodává vitalitu, povzbuzuje psychiku, podporuje trávení, imunitní systém i krevní tlak. Zaručeně vás zbaví nervozity a pomůže i při artritidě, onemocnění žlučníku a ledvin.

ZELENÁ je nejlepší lékař

Teď už možná pochopíte, proč váš tak nabíjí pobyt v přírodě, spánek na louce nebo lenošení na zahradě. Odpověď je jednoduchá – zelená barva léčí. Zmírňuje negativní emoce, zklidňuje nervy a harmonizuje nahromaděný stres. Zelená barva úzce souvisí se srdeční čakrou a dodává jí obrovskou regenerační energii. Odstraňuje únavu i bolesti, zvyšuje obranyschopnost, zbavuje tělo škodlivých látek a pomáhá léčit srdce i plíce. Podporuje koncentraci, kreativitu a klid. Zelená symbolizuje novou životní etapu, začátek, růst a hojnost.

ČERVENÁ motivuje a vzrušuje

Je to barva vášně, výkonosti, životní síly a sebedůvěry. Dodává chuť do života, podporuje emoce (pozor na vznětlivost) a v sexualitě touhu po tělesných prožitcích. Pokud se potřebujete naladit na nějaký pracovní úkol a chcete se ubránit lenivosti, doporučujeme obklopit se červenou barvou. V oblasti zdraví pomáhá urychlovat látkovou výměnu, odstraňovat toxické jedy z těla a dodává tělu potřebnou energii. Červená barva zvyšuje plodnost, krvetvorbu i sexuální apetit.

MODRÁ zklidňuje
Ukrývá v sobě stabilitu a vnitřní vyrovnanost, dodává pocit jistoty a dobrou náladu. Je ideální pro všechny, kteří jen těžko ovlivňují své výbuchy emocí. Pomáhá harmonizovat duši i tělo, snižuje tělesnou teplotu i krevní tlak. Naučí vás poslouchat své intuici a podpoří inspiraci, kterou potřebujete nejen ke své práci.  Zbaví vás nervozity a přehnaných citových výlevů. Modrá barva ložního prádla vám spolehlivě přinese klidný a odpočinkový spánek.

ŽLUTÁ vrátí chuť doživota
Zlepšuje náladu, dodává svěžest, radost, pohodu a optimismus. Pokud vás čeká náročný den, kdy bude zapotřebí váš dar komunikace, oblečte se do žluté barvy. Výrazně potlačuje strach i nízké sebevědomí, povzbuzuje nervový systém. Aktivuje všechny tělesné orgány, které jsou v nerovnováze, aktivuje oslabené funkce. Zvyšuje krevní tlak a podporuje játra, aby více odstraňovaly toxické látky z těla. Žlutá je ideální pro ty, kteří trpí onemocněním kůže, např. exémem, nebo poruchou zažívání.

ZELENO – ŽLUTÁ vyvolává žárlivost

Pozor, to je barva žárlivosti, nenávisti. Dodává nám majetnické sklony.

FIALOVÁ ohlašuje nový začátek

Nádherná barva, která symbolizuje změnu životních postojů, novou cestu, inspiraci, mystiku, uvědomění, sjednocení duše a těla. Slouží k vnitřní očistě, zapojuje obě hemisféry. Odbourává bolesti hlavy a harmonizuje psychiku. Výrazně zlepšuje duševní schopnosti. Je to ideální barva k meditacím.

HNĚDÁ touží po jistotě
Znamená uzemnění, touhu po stabilitě, domovu, klidu a bezpečí. Lidé, kteří milují hnědou barvu, bývají spíše materiálně založeni, potřebují své jistoty a finanční zajištění. Bývají hodně realističtí, spořiví a na každou změnu se dívají spíše s odstupem. Hnědá barva absorbuje bolesti, podporuje správnou funkci střev a pomáhá léčit onemocnění končetin.

ČERNÁ zakrývá vnitřní nespokojenost
Ten, kdo se obléká hlavně do černé barvy, obvykle něco skrývá nebo z nějakého důvodu potlačuje své vnitřní potřeby. Nevyvíjí se tak, jak by chtěl. Nemá radost ze života a potlačuje v sobě úzkost a beznaděj. Tato barva ale zahání negativitu, léčí kosti a páteř, pomáhá překonávat traumata i skryté blokády v těle.

BÍLÁ

Symbolizuje čistotu, spolehlivost a nevinnost. Lidé, kteří milují bílou barvu, bývají upřímní a pravdomluvní. Pravda je pro ně důležitější, než cokoliv jiného. Bílá vede k inspiraci, vnitřnímu očištění, urychluje proudění životní energie. Pomáhá léčit kosti i zuby, odstraňuje deprese i nežádoucí psychické stavy

Text: Jitka Svobodová, foto: Pixabay.com


Štítky: , , , , , ,





Mohlo by se vám líbit