Vaše příběhy – Ze života lvice

TAJEMNO A EZOTERIKA / 5. 3. 2012

Chtěla bych se vám svěřit s několika zážitky z regresní terapie, která mě vrátila do některých minulých životů.

Na sezení k Dominice Pluhařové jsem přišla s problémem, který mě trápil už od dětství – kousala a trhala jsem si nehty, někdy mi stačilo si je jednoduše očmuchávat. Zní to vtipně, ale logické vysvětlení jsem k tomu neměla. Těžko se to ovládalo. Jde o problém, se kterým se nesvěříte jen tak někomu a je docela mizerná šance, že vám s tím lékaři pomůžou. Jediná možnost je nalepit si na ně umělohmotné pařátky a doufat, že ty už vám chutnat nebudou. Laky proti kousání nehtů nepomáhaly.

Očuchávání nehtů
Zavřela jsem oči a s pomocí Dominiky, která mi po toulkách po minulosti dělala průvodce, jsem se najednou ocitla v africké savaně a dívala jsem se na svět očima lvice. Mé srdce zaplavil mateřský cit, okolo mě pobíhala tři lvíčata. Ležela jsem opodál a z bezstarostnosti mě najednou vytrhnul nutkavý pocit, že jsme v nebezpečí. Byla to intuice? Nevím. Prostě jsem věděla, že jsme v ohrožení a lev s ostatními samicemi, kteří měli být nedaleko na lovu, už se nevrátí. Něco strašného se stalo, cítila jsem to.

Boj o život
Mláďata jsem ukryla, ale byla jsem nucena být v jejich blízkosti, abych je mohla dostatečně chránit. Cítila jsem, že jsou ještě příliš slabá na to, aby se ubránila nebezpečí, které bylo všude. Brzy jsem začala být vyhladovělá a unavená, ztrácela jsem životní sílu. Po několika dnech už zasáhl instinkt a lvíčata jsem zabila a sežrala, nebyla jsem schopna se o ně postarat. Dlouho jsem si pak lízala tlapy a čichala si k drápům, ze kterých jsem cítila „jejich blízkost.“ Svůj život jsem sice dožila v jiné smečce, očuchávání tlap se ale stalo mým běžným návykem. Cítila jsem, že mi něco chybí, i když se to nedokázala v tu chvíli nijak popsat. V kůži lvice vám smrt přijde naprosto přirozená, je součástí přírody stejně jako život.

Proč jsem si trhala nehty?
Nebylo vyhráno. Dalším mým problémem bylo trhání nehtů. To bohužel bylo hned na několik sezení a z nedostatku času ještě  nemám všechny za sebou. Z těch, které se mi otevřely, má většina původ v pohřbení zaživa nebo v trhání nehtů při mučení. Do čerstvých otevřených ran mi vlívali nějakou stříbrnou horkou kapalinu, mnohokrát jsem z té bolesti omdlela. Samozřejmě pouze v mé vidině. Při regresní terapii si to sice všechno prožijete, ale ve skutečnosti vás nic nebolí a hodně se vám uleví, protože pochopíte, kde ve vás ty problémy berou. Nejste v žádné hypnóze, po celou dobu terapie jste plně při vědomí. Moje potíže s nehty se výrazně omezily a věřím, že se jich zbavím natrvalo, až si projdu vším, co s nimi souvisí.

Text: K.,P., Praha
foto: shutterstock