Existuje vražedné Údolí sedmi smrtí?

Paranormální jevy / TAJEMNO A EZOTERIKA / 18. 1. 2019

Zřejmě o něm slyšíte poprvé. Kdesi v indických horách se má nacházet tajemné údolí, kam se bojí vstoupit i nejodvážnější dobrodruzi. Příběh o něm jakoby pocházel z hororu: Málokdo se prý z něj vrátí živý! Opravdu existuje, a co tam zabíjelo lidi?

Popálený muž leží na nemocniční posteli a vykřikuje nesrozumitelné věty. Ve vysoké horečce blábolí cosi o tom, že ho pronásledují „stíny noci“ a „velké létající ohně“. Zatímco máchá rukama kolem sebe, pokřivené rysy jeho ztrhaného obličeje prozrazují nesmírný strach z čehosi nebezpečného.

Vrátil se jen jeden…
Nemocniční personál se Grahama Dickforda marně snažil zeptat, co se mu přihodilo. Nešťastný muž měl o tři dny později zemřít a vzít si své tajemství do hrobu. Byla příčinou jeho blábolení pouze horečka? Na první pohled nejschůdnější vysvětlení má závažné nedostatky. Britský dobrodruh Dickford měl před smrtí na hlavě mnoho tržných ran a velká část jeho těla byla pokryta popáleninami. Ale to nebylo na jeho smrti zdaleka nejpodivnější…

Zmíněný cestovatel se měl na konci 19. století společně se svými kamarády vypravit do obávaného údolí, ukrytého kdesi v indické džungli. Od několika Indů se měl doslechnout, že se tam nachází prastarý palác naplněný poklady a zlatem. Z této výpravy se však kromě jejího velitele Dickforda nikdo nevrátil. Ale co se stalo ostatním? Dodnes není znám jejich osud.

Přísně tajná oblast?
Otrlí hledači pokladů zřejmě našli něco jiného, než hledali. Bylo to cosi nečekaného a nevyzpytatelného, co je všechny zabilo? Zřejmě ano – název Údolí sedmi smrtí a průběh Dickfordovy expedice totiž hovoří za vše. Že jde o velice nebezpečné místo se měli roku 1906 přesvědčit i členové další výpravy na toto nebezpečné místo! Britské koloniální úřady (Indie byla britskou kolonií – redakční poznámka) tehdy do hrozivého údolí vyslaly specialisty, kteří měli prověřit důvěryhodnost podivných historek. Dva členové této expedice prý v údolí za podivných okolností skonali, načež se Britové rozhodli zachovat o předchozích událostech a poloze místa mlčení. Podle německého spisovatele a záhadologa Hartwiga Hausdorfa jde o natolik nebezpečnou lokalitu, že indická vláda dodnes přísně tají její polohu. Možná však za utajením stojí i jiné motivy.

Příliš živý oheň
Jenže co se tam mohlo odehrát? Část zabitých mohou mít na svědomí dravé šelmy, jedovatí hadi, banditi, nebo jiná běžná rizika nehostinné džungle. Ale co ony tajemné ohně a „stíny“? Odpověď na první část otázky snad můžeme nalézt ve větě velitele britské výpravy z roku 1906. Tento muž tvrdil, že: „Stačí zapálit jen malý ohýnek a od jednoho konce údolí k druhému přelétne ohnivý jazyk.“ Mohlo by tedy jít o jakési lehce zápalné plyny, které zde unikají ze země.

Zato ony tajemné „stíny“ se už zcela vymykají běžnému chápání. Podle dalších svědectví se navíc v děsivém údolí mají nacházet jakési neznámé bytosti, škodící lidem. Za mnohým jistě stojí zkreslené informace a strach. Mohou však přesto kdesi uprostřed džungle ležet ruiny města prastaré a vyspělé civilizace s jakýmsi obranným mechanismem na bázi plamenometu? Vždyť podle některých záhadologů nalezneme ve staroindických spisech zmínky o pokročilých strojích i velmi účinných zbraních. Zkuste si někdy přečíst Mahábháratu…

Brána do jiných dimenzí?
Mnohem fantastičtějším vysvětlením záhadných událostí může být snad přítomnost přestupní brány do paralelního světa nebo údajné mimozemské základny. Jisté není nic, včetně přesného sledu popsaných událostí, ani polohy tohoto vražedného indického „kaňonu“. Víme pouze to, že i v jiných částech světa existují místa, kterým se místní lidé raději vyhýbají. Až podezřele často se jedná o některé horské lokality…O indickém Údolí sedmi smrtí nikde nenajdete příliš zmínek. Jakoby ani nikdy neexistovalo… Nebo snad nesmělo existovat?!

Text: Petr Koutský, http://www.mysteryplanet.cz, foto: Shutterstock


Štítky: , , ,





Mohlo by se vám líbit