Znáte své totemové zvíře?

TAJEMNO A EZOTERIKA / 7. 7. 2016

Šamani, kněží i kouzelníci tvrdí, že každý člověk má u sebe své totemové zvíře, tedy duši zvířete, která nás ochraňuje a brání na neviditelné úrovni. A jaký je váš ochránce?

Již v dávných dobách se věřilo, že při narození získáváme své silové zvíře, které nám bude v případě potřeby k dispozici. Je to mocný ochránce, kterého je třeba si vážit. Nemusí být jen jeden, v průběhu života se k nám prý další duše zvířat mohou ještě přidávat. Jestli se tak stane, záleží jen na nás. Naše silové zvíře je totiž často skryté v našem podvědomí, uvězněné silou vůle a materiálním zaměřením. Nejjednodušším způsobem, jak své zvíře osvobodit a získat jeho ochranu, je meditace. Při meditaci se prý můžete se svým totemovým zvířetem opět setkat tváří v tvář a okamžitě se stane vaším silným spojencem, protože s sebou nese vědění a mocnou energii. Můžete ho pak povolat, kdykoliv bude třeba. Dodá vám sílu i sebejistotu.

Zavolejte své zvíře
Přinášíme vám jeden z mnoha návodů, jak zjistíte, které zvíře je právě to vaše. Najděte si volnou chvíli a nenechte se ničím vyrušovat. Můžete si pustit meditační hudbu a navodit příjemnou atmosféru, třeba za pomocí svíček. V místnosti byste měli být pokud možno sami. Zavřete oči a snažte se na nic nemyslet. Pokud s meditací budete začínat, nevzdávejte to, když se vám nepodaří hned absolutně vyčistit hlavu od všech zbytečností. Chce to jen trochu cviku a vytrvalosti. Představujte si, že ležíte v nádherném prastarém lese, do kterého svítí hřejivé slunce, vnímejte zeleň i kořeny stromů na zemi a poslouchejte zpěv ptáků. Může to být i jiné místo, než je les, například pláž nebo kopec. Nechte se vést svou intuicí, která vás zavede do prostředí, kde je vaše silové zvíře. Důležité je, abyste se tam cítili v bezpečí. Až se budete cítit nádherně, zavolejte své zvíře a mluvte k němu pomocí myšlenek. Vyčkávejte. Dříve nebo později přijde. V okamžiku, kdy bude vaše setkání u konce, poděkujte mu a vraťte se pomalu do přítomnosti. Otevřete oči, až vám to poradí intuice. Do té doby vychutnávejte změněný stav vědomí. Až zjistíte, jaké silové zvíře je vaše, můžete si pořídit jeho sošku nebo amulet s jeho podobou, která vám bude jeho přítomnost připomínat.

Foto: Pixabay.com